PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=550991}
5,6 6,3 tys. ocen
5,6 10 1 6309
Paranormal Entity
powrót do forum filmu Paranormal Entity

To ,,dzieło'' to jedno wielkie nieporozumienie.Film robiony dla pieniędzy i bez polotu.Akcja rozkręca się za szybko i wcale nie buduje napięcia.Postaci są sztuczne a fabuła maksymalnie zjechana z rewelacyjnego PA.Film ma zdecydowanie za wysoką średnią ocenę.

ocenił(a) film na 5

Zgadzam się z Tobą, film może i fabularnie jest ciut lepszy od PA ale klimatem nie dorasta mu do pięt. W PA akcja rozwijała sie powoli i budowała klimat, człowiek wczuwał się w bohaterów, w PE tego mi brakowało.

ocenił(a) film na 7

Przesadzacie... film jest moim zdaniem w porządku, ps to nie ten typ filmów w których akcja ma narastać powoli... , jeśli ten fil ma udawać ''prawdziwy'' to musi odbiegać od typowego podejścia do fabuły

ocenił(a) film na 2

Oto głos rozsądku! ;)

Baby_Black27

makabrycznie slaby film. oglądałam z chłopakiem z napisami. haha, w napisach były błędy ortograficzne. ;D żenada.
Jedynie końcówka mi się spodobała, przez cały film wiało nuda. nie polecam.
3/10 naciągnięte.

użytkownik usunięty
mrs robinson

trzeba było ściągnąć lepsze napisy a nie tu narzekać....to akurat nie wina filmu

wiem o tym bardzo dobrze,ze to nie była wina filmu. jednak to komicznie wyglądało.

ocenił(a) film na 7

Ludzie, do takich filmów trzeba inaczej podejść niż do 'typowych' horrorów.. wg. mnie spełnia zadanie, bo jest dość niepokojący/straszny. Do takich filmów jak ten trzeba podejść jakby to rzeczywiście się wydarzyło i czy nie było by to przerażające gdyby to spotkało nas ? PS. znalazłem w nim błąd, ten cały doktor z kartki przeczytał całe słowo 'Maron' a przecież na kartce było jedynie 'Marc'. PS2. Rzeczywiście Paranormal Activity był nieco lepiej zrobiony + jego widziałem jako pierwszy, zrobił więc na mnie większe wrażenie. PS3. Co do tych postaci, zarówno w tym jak i P.A. wydaje mi się, że są zbyt spokojne.. gdyby takie coś przytrafiło się człowiekowi to po pierwsze - nie byłby taki spokojny jak oni, po drugie spałby z włączonym światłem, po trzecie nie spałby na pewno sam jak to miało miejsce w komentowanym filmie.. A tu Samantha co noc sobie smacznie śpi ; | gdyby takie rzeczy jej się działy to w nocy nie umiała by zasnąć i spała by w dzień. Takie moje myśli.

ocenił(a) film na 7
undeclared

zgadzam sie z toba. Do tego filmu trzeba miec podejscie. Mnie osobiscie bardziej sie podobalo Paranormal ENtity nic Activity.
Mnie film trzymal w napieciu i powiem szczerze, ze balam sie zgasic swiatlo w pokoju, bo wyobrazalam sobie siebie w takiej sytuacji.

użytkownik usunięty
nowaliza

Same zrobienie takiego filmu to hańba dla pierwowzoru. Szanuję zdanie innych, ale jeżeli ktoś długo w horrorach siedzi to ten film mu się nie spodoba.

ocenił(a) film na 7

nie byłbym tego taki pewien