Pasja

The Passion of the Christ
2004
7,5 242 tys. ocen
7,5 10 1 242195
6,8 42 krytyków
Pasja
powrót do forum filmu Pasja

Jestem ateista choc przyjalem pierwsza komunie,ale po incydencie z ksiedzem
katecheta,ktory na moje pytanie:-a skad ksiadz wie,ze Bog istnieje? on wezwal mnie do
siebie i powiedzial:-Jakobs,reka i uderzyl mnie w nia 3x bambusowa trzcina.Przez trzy dni
nie moglem pisac w szkole (prawa reka).Od tego czasu moj kontakt z kosciolem wygasl az
do slubu,bo musialem wziac koscieny ze wzgledu na religijna tesciowa,ktora mi
powiedziala:-na karte rowerowa (slub cywilny) nie bedziesz u nas mieszkal.
Ostatnio go sobie sciagnalem z internetu i wlozylem go do swej norki i bede go ogladal,bo
uwielbiam walke kleru a StaryTestament jest moja ulubiona lektura.
Mietushek

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Andrewx51

A ja tobie nie, zostawię cię na poprawę.

ocenił(a) film na 8
Burmistrz

Ty sie nie liczysz

Andrewx51

Z tobą? Na pewno nie.

ocenił(a) film na 8
Burmistrz

Jesteś głupią kukłą

Andrewx51

Powtarzasz się :P

ocenił(a) film na 8
Burmistrz

Jesteś głupią kukłą

Andrewx51

Na nic więcej cię nie stać?

ocenił(a) film na 8
Burmistrz

No jesteś głupią kukłą i tyle. Nie wypowiadaj się nt. rzeczy których nie pojmujesz, idź lepiej do kościółka

Andrewx51

Co ty mnie tym kościółkiem tak straszysz?
Ja się nie boję. Ale ty pewnie tak, nie martw się, gdy osiągniesz wiek przedszkolny to to też przestaniesz.

ocenił(a) film na 8
Burmistrz

Bój się Boga pedałku

Andrewx51

Ja się Boga boję, gorzej z tobą :P

ocenił(a) film na 8
Burmistrz

Przestań mi wystawiać ten języczek bo się zaraz też zaczne czegoś obawiać

Andrewx51

Nie obawiaj się, brzydzę się śmieciami.

ocenił(a) film na 8
Burmistrz

Uwaga na słowa frajerku, myślisz że Bóg nad tobą czuwa?

ocenił(a) film na 8
Burmistrz

Na razie ide. Jutro się zastanowie co z tobą zrobić

Andrewx51

Zastanów się, bo Bóg czuwa. :D

jaca777_2

Na pewno istnieje cos co spowodowalo i stworzylo Ziemie z oceanami i ladami,z fauna i flora ale do tej pory nie ustalono co to COS.Ja wierze jedynie w swe dziesiec palcow u rak i rozum,bo one pomagaja mi w zyciu a liczyc mozemy jedynie na siebie.

Mieushek

No i bardzo słusznie że polegasz jedynie na sobie. Sam to popieram, w szczególności że bez względu na środowisko, ludzie zawsze będą tylko ludźmi więc łatwo się mocno przejechać. Wierze natomiast że przyczyną powstania świata jest Bóg, nie dlatego że ktoś mi kiedyś to powiedział, ale z powodu kilku doświadczeń które można określić jedynie mianem duchowych. Dlatego też napisałem że wiara nie jest rzeczą wszystkich: Jezus przemawiał do tłumów a tylko nieliczni w niego uwierzyli. Jest to po prostu wybór.

ocenił(a) film na 5
Mieushek

Nie ma nic, co stworzyło życie. Życie wyewoluowało, a wcześniej w procesie abiogenezy się narodziło. Do tego z kolei doszło dzięki ewolucji chemicznej. Można tak aż do początku Ziemi, naszego układu, galaktyki itp. Nie wiemy co było na początku wszechświata poza teorią wielkiego wybuchu. Nauka jest pokorna, mówi nie wiem, bo nie mam dowodu. Religia od tysięcy lat mówi o wszystkim jak o prawdzie objawionej i tępi każdego, kto twierdzi inaczej.

Mieushek

Musze tobie i wszystkim którzy podpisuja sie pod twoim zdaniem coś przyznać... Jestem pod wrażeniem waszej tępoty :). Jakim debilem trzeba być żeby zostać ateista bo ksiądz cos zrobił ? Co ma ku*** wspólnego kapłan z założeniami danej religii. Krótko mowiąc , takich ludzi jak ty uważam za idiotów. Powodzenia w życiu. Mam nadzieje że czujesz sie modrzejszy przez ateizm. W koncu taka moda sie robi.

emxi

Dla mnie ludzie wierzacy to nie tepacy a fanatycy!!!

Mieushek

no właśnie dlatego mam cie za zje*a. Wierzenie w boga = fanatyzm . Po raz kolejny gratuluje ci tepoty.

emxi

Tępe narzędzie, można naostrzyć, tępego człowieka, nie.

ocenił(a) film na 10
Burmistrz

A słabą interpunkcję można poprawić. Więc nie piszemy: "tępe narzędzie, można naostrzyć" tylko "tępe narzędzie można naostrzyć".

Pancefaust

Nie ja wymyśliłem układ klawiatury. :P

ocenił(a) film na 10
Mieushek

mi cię szkoda poprostu , kiedy przyjdzie ten czas i zobaczysz co jest za kurtyną życia i śmierci ... może być za późno , tak czy siak pamiętaj kiedy będziesz wiedział że to już koniec dostaniesz szanse , wtedy proś Maryję Dziewicę o wstawiennictwo ... On Ci pomoże jeśli twe serce nie będzie zbyt zatwardziałe

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 10
Andrewx51

sprawdź etymologię słowa idiota ;) ignorancie

ocenił(a) film na 8
bumbleble

Zamknij się. Nie ma większych ignorantów niż katolicy czy ateiści

ocenił(a) film na 10
Andrewx51

hahaha. Na serio, posprawdzaj trochę swoją obecną wiedzę.

ocenił(a) film na 8
bumbleble

Dobry żart. Twoja wiedza to około 1% mojej

ocenił(a) film na 10
Andrewx51

Dziękuję :) A na jakiej podstawie tak twierdzisz ?

ocenił(a) film na 8
bumbleble

Udowodnij mi że tak nie jest

ocenił(a) film na 10
Andrewx51

ojeny. Ty jak widzę też jesteś żartownisiem- udowodnij mi że tak jest.

ocenił(a) film na 8
bumbleble

Czemu miałbym to zrobić?

ocenił(a) film na 10
Andrewx51

bo ty to stwierdziłeś, a skoro jesteś 99 razy mądrzejszy odemnie, chyba umiesz udowodnić coś osobie która jest o tyle głupsza.

ocenił(a) film na 8
bumbleble

Właśnie teraz to robie. Przyczyny i skutki nie zależą od żadnych niby leżących ponad nimi zasadami, jesteś zbyt głupia by to pojąć

ocenił(a) film na 10
Andrewx51

skoro synonimem słowa zasada, jest prawo, to można stwierdzić że jabłko które spada (a dzieje się tak z powody przyczyny prawa grawitacji- przyciąganie ziemskie) musi na ziemię upaść (skutek). Ostatnie odkrycia pokazują że sprawa jest jeszcze bardziej skomplikowana, nie wiem czy wiesz, ale neutrina poruszają się prędzej niż światło, a wtedy skutek może być przed przyczyną. Co by nie było- oba są zależne od siebie. przestrzeń, czas, energia, materia są przejawami jednej i tej samej rzeczy.

ocenił(a) film na 8
bumbleble

"Przyczyny i skutki nie zależą od żadnych niby leżących ponad nimi zasadami"

Chodziło mi o coś innego

ocenił(a) film na 10
Andrewx51

jestem przecież 99 razy głupsza. mogłam nie zrozumieć tak zawoalowanego 4 dna. Wytłumacz mi bo nie pojmuję mądrości płynącej z tego zdania.

ocenił(a) film na 8
bumbleble

Właśnie

ocenił(a) film na 10
Andrewx51

he, sam nie wiesz co chciałeś przez to powiedzieć.

ocenił(a) film na 8
bumbleble

Ty nie wiesz

ocenił(a) film na 10
Andrewx51

nie. ja jak widzisz wyżej udowadniam ci że to co napisałeś nawet kupy się nie trzyma.

ocenił(a) film na 8
bumbleble

Nie podpuszczaj mnie, i tak ci nie powiem co miałem na myśli, zbyt głupiaś

ocenił(a) film na 10
Andrewx51

Nie ma sensu cię podpuszczać, ponieważ nie miałeś nic na myśli, chciałeś po prostu napisać coś mądrego. nie można próbować na ślepo- zazwyczaj nie wychodzi, panie 'non morieris (po jakiemu to było?)

ocenił(a) film na 8
bumbleble

Łacina, chyba

ocenił(a) film na 8
bumbleble

Dokończe tę żenade:

"bo ty to stwierdziłeś, a skoro jesteś 99 razy mądrzejszy odemnie, chyba umiesz udowodnić coś osobie która jest o tyle głupsza."
|
|
\ /
"Przyczyny i skutki nie zależą od żadnych niby leżących ponad nimi zasadami"

Teraz coś już rozumiesz?

ocenił(a) film na 8
bumbleble

Neutrina mają mase, głupia