PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=348471}
7,2 2,7 tys. ocen
7,2 10 1 2690
6,4 5 krytyków
Paths of Hate
powrót do forum filmu Paths of Hate

To co mnie najbardziej uderzyło, to najlepsze odwzorowanie szczegółów obu walczących maszyn jakie do tej pory widziałem. Wierzcie mi, szczegóły zewnętrzne i wewnętrzne Messerschmitt'a BF 109 i Spitfire'a, są do najmniejszych szczegółów oryginalnie odwzorowane. Autor musi być fanem lotnictwa z II WŚ.

ocenił(a) film na 9
koolemp

Błagam Cię. Film mi się podobał, ale same samoloty to z przymrużeniem oka trzeba patrzeć. :)
To jakie to są wersje Messera i Spita? Wiesz? ;)

ocenił(a) film na 9
Jaho63

Też mnie ciekawi, co to za wersja Messera jest. Monografi wszystkich jeszcze nie przeczytałem i nie natknąłem się na wersję z wlotem sprężarki po prawej. Kokpit ze standardowym Emilem też ma niewiele wspólnego. Gdzieś tylko przeczytałem, że taki typ licznika amunicji był montowany w szwajcarskich messerach. Układ zegarów pi razy drzwi odpowiada szwajcarskim, ale takiego zgadzającego się "do najmniejszych szczegółów" nie znalazłem :P

ocenił(a) film na 9
Tzunami

Wiesz, takie drobne odstępstwa jak rodzaj zegarów, to bym jeszcze olał, w końcu to animacja.
Ale tam są kompletnie pomieszane wersje (taki wlot powietrza miały tylko bardzo wczesne Messera). Druga rzecz, to skoro to miała być wersja Mietka z c.1940/41 roku to dlaczego walczył z bardzo późnym Spitfirem, a przynajmniej w większej części odpowiada wersjom z okresu 1944 do lat powojennych.
Niemniej w filmie gdzie głównym bohaterem jest pasja, jest uzasadniona lub nie, ale w czystej formie nienawiść, takie "drobiazgi" można odpuścić. Odezwałem się tylko dlatego, gdy przeczytałem, że "szczegóły zewnętrzne i wewnętrzne Messerschmitt'a BF 109 i Spitfire'a, są do najmniejszych szczegółów oryginalnie odwzorowane. Autor musi być fanem lotnictwa z II WŚ", bo to śmieszne. Bo grafiki robił facet, który coś tam gdzieś słyszał, ściągnął sobie plany jakiegoś Messera i Spita i tyle jego fanowstwa II WŚ. ;)