Piła bezapelacyjnie zalicza sie do pierwszej 10 najleprzych horrorów,ale tylko pierwsze 3 częsci pozniej to dno ile można krecic film który wogole nie zaskakuje
Po 1 jeśli podkreślasz, że "bezapelacyjnie" - to znaczy, że mało horrorów w życiu widziałeś.
Po 2 z "Piły" taki horror jak ze mnie kosmonauta.
Po 3 polecam słownik ortograficzny
to nie wypracowanie tylko post wiec nie zwracam zbytni uwagi na ortografie, Piła jest horrorem jeżeli uważasz inaczej twoja sprawa
Nie chodzi o to czy to post, czy wypracowanie - zasady pisowni są wszędzie takie same, a ukrywanie ich nieznajomości w tak dziecinny sposób to gorsze niż tłumaczenie gimnazjalisty "pisałem post z komórki".
Co do kategorii - jeśli już to Piła jest thrillerem, co tam masz z horroru?
Mam gdzieś zasady pisowni pisząc na komputerze nie zwracam uwagi czy napisze ż/z czy zamiast a/ą to jest nie ważne liczy sie przekaz. A co do gatunku Piły jest to horror co stwierdził James Wan kręcąc ten film i nadając mu gatunek horror a Leigh Whanell pisząc scenariusz jeżeli się z tym nie zgadzasz i podważasz twórczość obu tych panów (którzy na pewno są dużo bardziej mądrzejsi od ciebie) są to może sam coś napisz a potem wyreżyseruj.
Mi nie chodziło a/ą czy z/ż ponieważ do tego też większej wagi nie przywiązuje - lecz o błąd ortograficzny w Twoim poście - widać, że nawet go nie dostrzegłeś - zresztą pisząc że masz gdzieś zasady pisowni sam sobie wystawiasz etykietkę, więc się już nawet nie dziwię.
Co do gatunku to temat był wałkowany milion razy i konsensu się w tym aspekcie nie znajdzie. Po za tym zasłaniasz się skatalogowaniem filmu przez serwisy filmowe (które na dodatek nie określają go jako sensu-stricte horror, lecz łączą gatunki), zapytałem ciebie co tam masz z horroru? - Natomiast tym zdaniem o byciu mądrzejszym poprawiłeś mi humor na koniec pracowitego tygodnia :)
Popieram też uważam że to jest cała seria Thriiler a nie żaden Horror .Rzeczywiście ale z elementami gore żeby nie było ;).
Poza tym tak ortografia ważna rzecz jest tak trzeba pisać na wordzie ja robie błędy to pisze na wordzie .Poza tym to że ktoś tam zaliczył to do Horroru to nie znaczy że fani nie mogą sądzić inaczej ,zresztą jak się ogląda taki powiedzmy Piątek 13 czy koszmar z ulicy wiązów to też to jest taki horror straszny i przerażający jak z koziego tyłka trąbka.Ja tam myślę że jak ktoś robi błędy to zawsze można na Worda wejsć i po kłopocie .
Popełniam błędy wiem to staram się je minimalizować udaje mi się to bo kiedyś popełniałem ich dużo więcej
Było pytanie co tam jest z Horroru a no nic nima błędny przypis jak zwykle ,dla mnie to tam mogli by dopisać Thriiller psychologiczny jeśli to kogoś nie urazi oczywiście .A Horror to prędzej już takie coś jak Piątek 13 albo Krzyk chociaż już wolę Piłę .
Nie wiem dla mnie akurat Piła jest jedną z najlepszych serii to tutaj nie wiem dlaczego .,ale jasne że jest dużo innych serii lepszych i także ciekawszych .A tak to ciekaw jestem czy nakręcą teraz tą kolejną część podobno szukają natchnienia i dobrej historii ciekaw jestem kiedy znajdą to natchnienie ;).Poza tym już wolę tą Piłę zwaną Horrorem niż to co Horrorem naprawdę jest zwane.
Ja polecam worda szybciej błędy poprawiają się .Do tego drugiego kto wie może jeszcze kiedyś ciebie wyślą w kosmos jak psa łajkę .do pierwszego jakby Piła była Horrorem to czym by był Piątek 13 albo Koszmar z ulicy wiązów ?.
Ja jednak wole więcej czytać niż bawidz sie worldem wiem ze popełniam błędy ale i tak je zminimalizowałem i robie to dalej co do "Piły" wszyscy twierdzą ze jest to horror nic na to nie poradze,ja osobiscie nie przepadam za tego typu gatunkiem bo jest poprostu nudny chodz pierwsze 3 czesci piły P13 i Koszmar z UW były swego czasu straszne tak samo jak Laleczka C ..
Prawda czytanie też pomaga ja też robiłem błędy teraz staram się pisać bez Worda żeby się nie przyzwyczajać bo to nic nie pomoże ;(.Tak ja tam też oglądałem wszystkie horrory te najbardziej znane mnie bardziej się podobała seria Hellraisera ,a co do laleczki chucky to też taka sama bajka jak piątek 13 .Co mnie wystraszyło to Teksańska masakra piłą mechaniczną to polecam zobaczyć tą z 2003 .A tak to kiedyś ludzi straszył tak jak nadmieniłem powyżej Piątek 13 czy Koszmar z ulicy wiązów teraz po latach jak się to ogląda to wydaje się to bardziej zabawne i śmieszne niż straszne.Zresztą lepsza Piła tam jak oglądasz serie jakąś to główny bochater pojawi się przez cały film tylko jego ręka by potem na 20 góra 10 minut pojawić się przed końcem i zrobić rozwałke .Piła tutaj mamy taką równię pochyłą ja tam lubie wszystkie części bo jak bym miał porównywać z innymi horrorami to naprawdę poziom wielu z nich to tylko latanie z siekierą albo tasakiem z jakimiś nastolatkami po lesie i mordowanie kogo popadnie.Jednak myślę że jak będą chcieli to i tak coś nowego nagrają i wymyślą tak żeby na ich korzyśc poszło jak odświeżają po latach serie stare typu Piątek 13 albo Halloween czy Hellraiser także ,to czemu by nie mieli zrobić nowej Piły ?.Ale dalszą część po co nagrywać to samo od nowa ?.Teraz chodzi tylko o kase a jak kręcili w latach 80 te horrory z Frredym czy Jasonem to nie chodziło im o kase ? Jak z roku na rok powstawała kolejna część Horroru ?.Tak więc wiadomo że tam jeden reżyser powie że koniec inny znowu co kręcił wcześniejszą część się rozmyśli i powie że jednak nie koniec i tak będzie.Co do Horrorów to trzeba umieć wybrać ja swego czasu lubiłem oglądać Koreańskie chociaż też potem zaczęło to być podobne do siebie i te same akcje ;(.Tak że nie znajdzie się na to rady że kino grozy ma ten sam schemat widać to w tych postaciach z lat 80 ,widać to i teraz jak reżyserzy powielają to samo co było kiedyś .Dla mnie szkoda że taka seria jak Piła się zakończyła bo to było chociaż coś nowego i tak nie mamy teraz za wielu dobrych serii tylko jak nie nowa część Krzyku to Oszukac Przeznaczenie no i znowu kolejne odświeżanie jakieś serii ;(.Tak że nie wiem czy by nie było dobrze zrobić kroku naprzód co do Piły bo i tak Horror czy Thriller ale chociaż jakiś sens głębszy ma w sobie .