Tytuł tego tematu właściwie już wszystko mówi. Patrząc na 7 jak na jedną z części, to nie była taka zła. Jednakże kiedy się dowiedziałem, że to najprawdopodobniej ostatnia częć to słabiutko. Zakończenie jakie autorzy nam zaserwowli nie porywa. Gry które są w tej części moim zdaniem niestety nie pasują do całości. Niby są podobne, ale ta z udziałem publiczności to przeginka. Ja o pile jakoby miałby to być najlepszy możliwy horror dowiedziałem się jeszcze będąc w gimnazjum. Kumple zachwycali się grami wymyślonymi przez scenarzystów. Myślałem, że to taki płytki film o mordowani i kiedy obejrzałem 1 to byłem w szoku, bo to bardzo dobry film jest. Przy 2 części zawiodłem się tak bardzo, że postanowiłem nie oglądać następnych części. Skusiłem się jednak i nie żałuję. Ogólnie podzielił bym to tak: 1 super pomysł na film 8/10, 2 odcinanie kuponów 1/10, od 3 do 6 fajna i zagmatwana fabuła 7,5/10, a co do 7 części to przecież musiała powstać choć jedna część w 3D 4/10. Najlepsza dla mnie część to często krytykowana 4. No dość już zanudziłem, dzięki za przeczytanie i dodawajcie swoje przemyślenia na temat piły.