Ok to może ja napiszę coś na temat tego badziewia . Byłem wczoraj na premierze tego gniota w cinema city . Nie to ,żebym by7ł sadystą lubującym się w takich filmach. Oglądam różne filmy od romansideł po akcje i horror jak to kinoman . Mozna powiedzieć , że jestem fanem tej serii . Bardzo podobały mi sie Masakry z 2003 i 2006 roku ze względu na bardzo ciężki , może nawet trochę przytłaczający klimat bezlitosnego potwora . Nie chodzi o flaki ale klimat .
To co wczoraj oglądałem to była produkcja na poziomie kina klasy C . Paru młodych idiotów jest od razu skoszonych bez żadnej walki w pałacu prawie jak z bajki o królewnie snieżce . Pomijam , że nie ma tu prawie żadnej walki z Leatherfacem , zadnych typowych dla poprzednich filmów konfrontacji bezbronnych ale pomimo to broniących się ludzi czymkolwiek , siekiera , kijem kopniakiem lub pazurami . Tutaj ich wszystkich od razu powycinal
Szczytem głupoty jest poprzecinanie piłą mechaniczną metalowej siatki tak równiutko jak palnikiem i gonienie głównej bohaterki po festynie pełnum ludzi , kiedy to ona nie wiadomo dlaczego uczepia się kabiny na diabelskim kole aby uciec . Noż kur...a rzeczywiście nie ma gdzie uciekać .
Motyw z 2 skłóconymi rodzinami i zemsta leatherfaca wyolbrzymiona i tandetna , on sam wygląda jak jakas pokraka ni to wielkie ni to umiesnione , ni to jakiekolwiek . Poprzedni Leatherface wyglądał jak typowy masywny zabojca , silny bezlitosny dlatego tak przerażal , ten bawi , wygląda jak pijaczek spod budki z piwem .
Idiotyczne wątki z policja , przeceiż wiadomo , że takiego mordercy to łapałaby policja z całego stanu a tu kilku kretynów , z czego Tatuś z synem , oczywiście zli a tak wogóle to zly synek nagle znika i scenarzysta chyba o nim zapomniał .
Pomijam , że główna bohaterka dowiaduje sie ze Leatherface jest jej kuzynem i jakby nigdy nic zostaje sie nim opiekowac pomimo ze wyrznał jej wszystkich przyjaciol i CHŁOPAKA :))))
Mogłbym wiele napisac o tym gniocie ale kto chce to niech zobaczy w kinie ale nie polecam , lepiej na necie to zobaczyc .
Aha efekty 3D to może 2 lub 3 ujęcia do tego typowe w stylu piła leci nam na twarz ehhhhhh
Lepiej ogladnac te produkcje z 2003 i 06 a nie transwestyte z 2013 roku
Pozdrawiam!
krótko mówiąc dziękuje za twój opis bo miałem się dziś wybrać do kina a skoro jest tak jak piszesz to szkoda kasy na bilet i lepiej zobaczyć w necie.
@Filip147 "Mozna powiedzieć , że jestem fanem tej serii . Bardzo podobały mi sie Masakry z 2003 i 2006 roku"
... 03 i 06 były ok ale pisząc o całej serii radziłbym odwołać się do wersji z '74 ponieważ TC3D jest jej kontynuacją i nie ma ona nic współnego z pozostałymi
pzdr
jak spoilerujesz stary to chociaż o tym mówi . Weź pod uwagę , że nie wszyscy oglądali film.Dobrze , że po 1 zdaniu spilera przecztałem czytać całość , pozdro ; )
Polecam, warto obejrzeć i się pośmiać. Szczególnie scena ucieczki Transporterem z przeciętą oponą :)
A na poważnie najsłabsza wersja Teksańskiej od 2003 roku.
A ja tam jestem fanem i obejrzę bez względu na opinie bo każdy ma inny gust mnie może się spodobać innemu nie nie ma co sugerować się opiniami innych ludzi co powie żebyśmy poszli za nim w ogień bo tam jest fajnie to pójdziemy dajcie spokój ludzie.
Zastanawiałem się ostatnio dlaczego teksańska masakra piłą mechaniczną ma słabą punktację.
Film wstrząsnął ludźmi kilka lat temu i był świetny, a dziś ocena 6.1 ? nie kumam :/
Też jestem ciekaw. Albo film jest istotnie denny albo ludzi znudziła już seria. Oglądałem "Piłę 6" i byłem zawiedziony. Uznałem więc, że zapewne cała seria jest kiepska. Tyle, że "Piła 7" okazała się być nie taka zła. A "Piła 2" wręcz świetna. Dlatego zastanawiałem się jak to będzie z najnowszym filmem.
PS Tu zresztą można obejrzeć "Piłę 2" http://vod.pl/pila-2,77994,w.html i "Piłę 7" http://vod.pl/pila-7,101693,w.html
Byłam też wczoraj i byliśmy ze znajomymi zawiedzeni bo w ogóle nie był straszny. Jeżeli ktoś chcę się uśmiać polecam :) Strata pieniędzy i czasu! : P
Buahahaha. Wy to wszyscy na poważnie oglądacie ?? Nie mogę. Mi to by było nie tylko pieniędzy szkoda, ale i czasu na takiego gniota jak to. Sam tytuł mówi świetnie za siebie. Można to co najwyżej z kumplami dla beki obejrzeć po ściągnięciu z neta, ale po to, żeby się bać to nawet bym nie pomyślał, znając wcześniejsze odcinki tego serialu.
PS: robinson777 to nie jest kontynuacja ten serii co myślisz tylko "Teksańskiej masakry piłą mechaniczną", ale z jednym się zgodzę film jest denny tak jak i cała seria (jedna i druga).