PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=557782}

Piła mechaniczna 3D

Texas Chainsaw 3D
2013
4,9 13 tys. ocen
4,9 10 1 12936
3,9 10 krytyków
Piła mechaniczna 3D
powrót do forum filmu Piła mechaniczna 3D

1. Nikt nie zostawiłby nieznajomego samego w swoim domu
2. Leatherface łapie Heather, ale pozwala jej sobie leżeć jak zajmuje się Kennym i ona oczywiście
jak gdyby nic mu ucieka - gdyby tak chciał ją zabić to nie dopuściłby do tego
3. Grasuje morderca, a oględziny domu w którym przebywal przeprowadza tylko jeden policjant, no
jasne
4. Pod koniec jak Heather zostaje złapana przez Burta i jego towarzysza równiez jest w stanie ot
tak dać radę uciec i ich zalatwic
5. Heather nagle postanawia pomóc Leatherface'owi, jeszcze razem z nim idzie do domu, a
przeciez dla niej on jest jak obcy a nie rodzina - to ze zabił jej przyjaciół juz dla niej nie ma
znaczenia?

I można byc tak wymieniać dalej, to jest po prostu kpina z widza

użytkownik usunięty
dywanik_fw

Prawda.

dywanik_fw

Nie ekscytuj się - to tylko film;)
Nie czuję żeby ktoś ze mnie zakpił;)Mi się film podobał. Nie każdemu musi - to chyba oczywiste.

ocenił(a) film na 7
dywanik_fw

1. Heather nie spodziewała się takiego domu, działała pod wpływem emocji i chwili, nie wiedziała jeszcze co tam ma i skoczyli tylko na moment do spożywczaka, zauważ jaka otumaniona się snuła. Darryl nie miał samochodu, więc dużo by nie wyniósł, nie był groźny i musieli mu ufać po potrąceniu.
2. Sodówka :P
3. Szeryf narzekał, że ma mało ludzi, a te oględziny to była samowolka.
4. Heather robiła za przynętę, Leatherface jej pomógł, a dla Burta i jego towarzysza był głównym celem.
5. W końcu to ta sama krew, nie bez powodu miała taką pracę i kolekcjonowała kości. Przyjaciele ją zdradzali.

Możesz wymieniać dalej.

ocenił(a) film na 10
Raelk

Kenny jej nie zdradzał ;) Był dla niej miły :)

ocenił(a) film na 7
Niunia520

Kenny nie był przyjacielem Heather a jej chłopaka, potrącił człowieka na stacji benzynowej i myszkował w zakamarkach jej domu. Taki ktoś, zwłaszcza martwy, miał dla niej mniejsze znaczenie niż rodzina.

ocenił(a) film na 10
Raelk

To chyba Darryl myszkował :P

ocenił(a) film na 7
Niunia520

Darryl uczciwie okradał Heather, a Kenny niby był przyjacielem, a szperał tam gdzie autostopowicz i w końcu znalazł to samo :P

ocenił(a) film na 7
Raelk

5. Leatherface nie zabił Heather gdy była przywiązana, bo zauważył jej znamię. Miała prawo być wdzięczna za darowane życie.

ocenił(a) film na 2
Raelk

Troche zabawna argumentacja:) Chce Cie zamordować, mam juz odrąbać Ci głowę ale masz znamię wiec rezygnuje i jesteśmy kumplami?:)

ocenił(a) film na 7
Osiolek_87

Chcę Cię zamordować, mam juz odrąbać Ci głowę, ale masz znamię jak moja zapomniana kuzynka, więc odklejam taśmę na ustach, krzyczysz że jesteś moją kuzynką, rezygnuję i jesteśmy wielką kochającą się rodzinką.
Leatherface był pokazany jako bardzo rodzinny chłopak, skoro zmarła mu ta babcia, mógł się stęsknić za kuzynką. ;)

ocenił(a) film na 2
Raelk

No logika żelazna ale i tak mi sie to w filmie nie podobało. Jeszcze szeryf wie, ze na końcu typiara trzyma w piwnicy wielokrotnego mordercę który uwaga-zaszlachtował policjanta i bandę młodzieży:) Nawet jeśli by Ci odkleił taśmę to szczerze-chciałbys mieć takiego kuzyna i jeszcze mieszkać z nim pod jednym dachem?:D

ocenił(a) film na 7
Osiolek_87

Szeryf Hooper jakoś przetrzymał sporo lat mieszkając w mieście, którego mieszkańcy wymordowali w biały dzień i spalili żywcem całą rodzinkę Sawyer. Według niego sprawiedliwości stało się zadość, pokazała to scena w rzeźni.

"W końcu to ta sama krew, nie bez powodu miała taką pracę i kolekcjonowała kości."
Leatherface to bezwzględny morderca, przed którym nie ma ucieczki. Żył w symbiozie z Babką, a Heather darował życie. W końcu miała prawdziwą, wspierającą rodzinę z którą łączyły ją wspólne pasje. ;)

ocenił(a) film na 3
Raelk

Skoro znajdujesz odpowiedzi na pytania,to ja zadam ci jedno które najbardziej mnie nurtuje.

Banalne z pozoru pytanie-w którym roku dzieje się akcja tego filmidła?

ocenił(a) film na 7
Psycho_Daddy

Rok nigdzie nie jest jednoznacznie podany, ale można wnioskować po np smartfonie i wieku Heather, że jakieś 20 lat po początkowych wydarzeniach z około 1974 roku. Czyli są to lata od dziewięćdziesiątych do 2013 roku, ogólnie nam współczesne i nie rażące czymś staroświeckim.
Pamiętać trzeba, że to jest alternatywna rzeczywistość, w której żyje Leatherface, dlatego wszelkie nieścisłości w porównaniu do naszego świata są zrozumiałe i nie ma większego sensu dociekać różnic.

ocenił(a) film na 3
Raelk

Chyba jednak jest,jeden z userów zwrócił na to moją uwagę i faktycznie jest.Mianowicie na nagrobku babci głównej bohaterki mamy wyryta datę śmierci,jest to rok 2012.

Jeżeli akcja tego filmu dzieje się w 2012 a oryginalnej "masakry" której ten film jest kontynuacją to mamy 38 lat różnicy.

Co do alternatywnej rzeczywistości to się nie zgodzę,świat przedstawiony w filmie niczym nie różni się oda naszego ani nawet od świata z oryginalnej masakry (pomijając oczywiście różnicę w czasie akcji)

Dla ścisłości,nie jestem osoba która jakos specjalnie czepia się wpadek w horrorach,często nawet filmy za to broniłem ale z datą kompletnie mi tu wszystko nie pasuje.

ocenił(a) film na 7
Psycho_Daddy

Data na nagrobku jest podana tylko dlatego, by film wydawał się aktualny. Nigdzie nie jest powiedziane, że jest ona prawidłowo wyryta.

W tym filmie nie ma nigdzie podanej daty oryginalnej "masakry" której ten film jest kontynuacją.

Uniwersum Leatherface różni się znacznie od naszego świata tym, że tak naprawdę nie ma Leatherface.

Mnie argument alternatywnej rzeczywistości przekonuje. Nie przeszkadza mi nawet udawana krew, a jeśli chcesz prawdy to polecam filmy dokumentalne.

ocenił(a) film na 3
Raelk

"Data na nagrobku jest podana tylko dlatego, by film wydawał się aktualny. Nigdzie nie jest powiedziane, że jest ona prawidłowo wyryta."

Nie no jasne,bez owej daty film nie wydawałby się aktualny,co tam współczesne samochody i narzędzia komunikacji...

"W tym filmie nie ma nigdzie podanej daty oryginalnej "masakry" której ten film jest kontynuacją."

Bo nie musi być,akcja oryginalnej TCM dzieje się w latach 70 tych i jest to kwestia bezdyskusyjna,ale zaskoczę cię,reżyser jednak podał datę w której działy się wydarzenia z prologu,.Heather będą w biurze szeryfa przegląda akta sprawy spalenia Sawyerów i widnieje na nich rok 1973...

"Uniwersum Leatherface różni się znacznie od naszego świata tym, że tak naprawdę nie ma Leatherface."

To samo mozna powiedziec o każdym filmie z fikcyjnym bohaterem w tle, od mordercy począwszy na superbohaterze kończąc...

"Nie przeszkadza mi nawet udawana krew, a jeśli chcesz prawdy to polecam filmy dokumentalne."

Mnie również nie przeszkadza sztuczna krew czy nawet przecinanie stalowej siatki piłą mechaniczną,ale jeżeli daty wydarzeń w filmie nie pokrywają się ani z wiekiem bohaterów ani opisem fabuły to już delikatnie mówiąc przypał.

ocenił(a) film na 7
Psycho_Daddy

Między innymi również data na nagrobku jest podana tylko dlatego, by film wydawał się aktualny.

"To samo mozna powiedziec o każdym filmie z fikcyjnym bohaterem w tle, od mordercy począwszy na superbohaterze kończąc..." - tak.

Zwróć uwagę, że ten film jest kierowany do masowego widza, również najmłodszego podniecającego się smartfonami, dlatego zastosowano bezpośrednią relację telefoniczną z miejsca zbrodni :P
Mnie wiek Heather bardzo odpowiadał, w końcu jej piersi były dość istotnym elementem filmu. Wszystkie uswpółcześnienia są zrozumiałe, nie przeszkadzają mi. Jeśli spalenie było w 1973, a data na nagrobku 2012 - to znasz odpowiedź na nurtujące Cię wątpliwości, a Heather po prostu młodo wygląda jak na swój wiek :P

ocenił(a) film na 8
dywanik_fw

Dlatego mądrzejsi są ludzie którzy podchodzą do tego filmu jak do komedii

ocenił(a) film na 4
dywanik_fw

Popieram. Mnie jednak zastanawia co stało się z tym młodym policjantem, który uwięził Heather w tej ubojni. Wyszedł na papierosa, i nie wrócił. palenie go zabiło? ;D