PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=530523}

Plaga wampirów

Stake Land
2010
5,9 6,4 tys. ocen
5,9 10 1 6402
7,0 4 krytyków
Plaga wampirów
powrót do forum filmu Plaga wampirów

Mało ambitne kino. Mam wrażenie że film ten jest tandetną podróbą filmu "The Rout".Tyle że tam nie było wampirów.
Wykreowane w tym filmie wampiry są tępymi brzydkimi stworzeniami, które mi przypominają zombie. A przecież wampiry przyjmuje się za szybkie i inteligentne stworzenia. Tu reżyser stworzył takie ułomki bezmózgi jak zombi, a jedynie co je łączy z wampirami to to że te ułomki atakują w nocy. A "wampir Mikołaj Święty" mnie nie źle rozbawił.
Film dobry dla mało wymagających.

nadin2181

Dla mało wymagających to jest marny Zmierzch a co do samych wampirów, nie wszystkie muszą być typem wampira salonowca. Reżyser przedstawił wampiry jako te z dawnych wierzeń ludowych a te do pięknych nie należały. Proponuję zaznajomienie się trochę z rodzajami wampirów a nie zaraz krytykować że "brzydkie i tępę" W Nosferatu z 1922 czy potem z 1979 też wampir piękny nie był bo to był charakterystyczny wampir ludowy. ..

ocenił(a) film na 1
Nymphetamine666

który przypominał tępego zombie?

ocenił(a) film na 2
nadin2181

moja ocena to 2/10 ;/ zmarnowalem tylko poltora godziny ;/

film o kataklizmie (wamprach) zero napiecia bardzo smutny uznalbym to bardziej za tanim kosztem robiony dramat a nie zaden horror;/

chyba ze w ciagu tego roku gatunek horroru zmienil sie w dramat ;] czy jak tam wolicie;]

film tragednia niepolecam