PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=306805}

Plan bez skazy

Flawless
2007
6,9 6,6 tys. ocen
6,9 10 1 6625
Plan bez skazy
powrót do forum filmu Plan bez skazy

Niby w tym filmie wszystko jest ok: dobrzy aktorzy, dbałość o szczegóły, dobrze dopasowana muzyka, dobre zdjęcia, ale niestety scenariusz filmu jest zbyt prosty, jeśli nie powiedzieć prostacki. Błaha fabuła, historia totalnie przewidywalna, żadnych emocji, pomimo usilnych starań Demi Moore. Nie bardzo wiadomo, co reżyser chciał nam - widzom - przekazać. Materiał doskonały na komedię kryminalną lub po prostu dobry kryminał, ale dodawanie głębokiego podtekstu filozoficznego zupełnie się nie udało. Problemy głównych bohaterów i ich motywacje są płaskie i sztuczne, a do tego nie udało się twórcom utrzymać tempa. Jedyne co mnie powstrzymało przed nadmiernym ziewaniem to ciekawość, w jaki sposób sprzątacz ukradł diamenty. Jednym słowem pomysł dobry, ale zabrakło kilku przebojowych scen, które mogłyby film ubarwić i dodać mu trochę wigoru. Aktorzy stanęli na wysokości zadania, ale cóż z tego, skoro role z założenia są bardzo płytkie. Tu by nie pomogły największe gwiazdy - tu by pomógł o niebo lepszy scenariusz. Jedynie 4/10.

ocenił(a) film na 5
piotr100

No nie można się nie zgodzić. Film nie jest zły, ale jest niestety nudny. Niewiele zabrakło żeby był dobry, bo pod względem realizacji i gry aktorskiej nie mam zastrzeżeń. Niestety zabrakło kilku niezbędnych urozmaiceń, a sam - oczywiście oryginalny - sposób kradzieży diamentów jest tu jednak niewystarczający. Mimo to da się obejrzeć - 5/10.

użytkownik usunięty
piotr100

Tak myślałem żeby sobie dac spokój z obejrzeniem tego filmu. Zrobiłbym to pierwszy i ostatni pewnie raz.
Jak w obsadzie pojawiła się Demi Moore to wlaczyla sie czerwona lampka.

użytkownik usunięty
piotr100

gimbaza na madagaskar.