PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=104496}

Plan dziewięć z kosmosu

Plan 9 from Outer Space
1959
4,3 6,8 tys. ocen
4,3 10 1 6800
3,3 28 krytyków
Plan dziewięć z kosmosu
powrót do forum filmu Plan dziewięć z kosmosu

Film tylko dla najbardziej wytrwałych :) Chce się wyłączyć już po 10 minutach.... mimo to, dzięki filmowi Burtona, mam do Eda Wooda szacunek, co nie zmienia faktu, że film jest fatalny..... chociaż patrząc na kino współczesne nietrudno o znalezienie filmów gorszych :)

ocenił(a) film na 4
LUKA1985

Zgadzam się z Tobą niemal całkowicie oprócz tego, że po 10 minutach chce się ten film wyłączyc ;P Chociaż może należę do "tych wytrwałych".
O Edzie Woodzie dowiedziałam się od Burtona i gdyby nie jego film to pewnie nigdy bym nie zobaczyła całego "Planu 9 z kosmosu". Nieprawdopodobna sztucznośc aż bije po oczach, o gwałtownych zmianach dzień-noc już nie wspomnę ;P Daję 4/10! A co!

ocenił(a) film na 3
Little_Green_Bag

Najlepsze są jednak statki kosmiczne podwieszane na wędkach :P:P Ja dałem 1, aby zaniżyć średnią, żeby potem dzieci nie pisały, że najgorszym reżyserem świata jest Uwe Boll, czy inny z kiepskich reżyserów współczesnych..... jeśli bowiem idzie o kicz to król jest tylko jeden :)

ocenił(a) film na 2
LUKA1985

Zdecydowanie "Ed Wood" Burtona pomógł mi w odbiorze tego dzieła, całkiem fajnie mi się oglądało:)

ocenił(a) film na 3
Dude_

dokładnie, o wiele sie ciekawiej oglądało po seansie "Ed Wooda" :D hah ale vampira, bela i trzeci trup byli bezbłędni:)

ocenił(a) film na 2
donkamillo3

Mi najbardziej bodaj spodobały się zasłonki w kabinie (?) dowódcy kosmitów.

ocenił(a) film na 10
LUKA1985

Ludzie!
Ten film jest po prostu genialny!
Wszystko jest w tym filmie zepsute, a można określić go trzema słowami: tandeta, kicz i sztuczność.
I na tym polega jego piękno.
Nie, to nie żart.
10/10
Król kiczu i tandety jest tylko jeden- Edward Wood jr!