PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=104496}

Plan dziewięć z kosmosu

Plan 9 from Outer Space
1959
4,3 6,8 tys. ocen
4,3 10 1 6800
3,3 28 krytyków
Plan dziewięć z kosmosu
powrót do forum filmu Plan dziewięć z kosmosu

1/10

ocenił(a) film na 1

Ocenę powyższą nadaję ze wszelkimi honorami i szacunkiem dla reżysera i jego dzieła: ten film jest wzorcowo, bezdyskusyjne i absolutnie ZŁY! :)

ocenił(a) film na 1
Gryf

Nic dodać, nic ująć ;) 1/10
No skoro za krótki, to jednak dodać: idealny przykład tego, jak nie powinno sie robić filmów

ocenił(a) film na 10
Sozewski

Stawianie 1/10 jest trochę nie na miejscy, wolę ten film po raz n-ty oglądać niż jakąkolwiek komedię romantyczną. To absolutna klasyka, a film nawet ma przesłanie!

ocenił(a) film na 1
Sub_Zero

Ależ zgadzam się, że to klasyka warta wielokrotnego oglądania. Powiedziałbym nawet, że arcydzieło gatunku.
Moja ocena 1/10 to swego rodzaju hołd dla samego filmu jak i jego twórcy. Dlatego uważam, że jest jak najbardziej na miejscu. Gdyby można było dać dwie oceny jednemu filmowi dostałby ode mnie 1 i 10... a tak dostał 1 i został dodany do ulubionych.

Sozewski

Długo się zastanawiałem jak go ocenić - również najchętniej wystawił bym mu dwie oceny:1 i 10 - i w końcu zdecydowałem się na "środek" czyli 5, bo mimo iż film jest z jednej strony łagodnie mówiąc pi.......ęty to z drugiej na prawdę dobrze że powstał, bez niego świat był by uboższy. Cieszę się że go obejrzałem, pośmiałem się lepiej niż na niejednej rzekomej komedii i czasu spędzonego z tym filmem na pewno nie uważam za stracony.

Sozewski

krótko mówiąc - jest tak fatalny, że aż świetny.

ocenił(a) film na 8
Gryf

film jest genialny.

jak patrze na badziewia w rodzaju smiertelna wyliczanka (taki tandetny horror) czy pokoj numer 6 ( ten sam gatunek ta sama tandeta) to film eda wood jest dla mnie rewelacja!

w zyciu sie tak nie usmialam jak na tym filmie do konca zycia bede go wielbic - klasyka antyklasyki...ten facet zrobil cos czego nikt inny by nie potrafil a to co teraz nam propnuje rezyserzy filmow niskobudzetowch jest na jedno kopyto.

a ed? ed ma smaczek:):)

Gryf

A zastanówmy się jak wyglądałyby jego filmy, gdyby dysponował większym budżetem? ;)

kocurr

aż strach się bać :))

ocenił(a) film na 4
None200

ten film jest oczywiscie wyjatkowo glupi,gra aktorska tak fatalna,ze wyglada to jakby celowo bylo robione.
Mieszanie watkow i skracanie akcji(z oszczednosci) sprawia,ze ten film ma niesamowity nieco surrealistyczny klimat.

Gryf

Jeszcze tego nie widziałem, ale uśmiałem się czytając ciekawostki. Błędy podobno takie, że szczena opada, a film zrobiony w 4 dni :D Muszę to zobaczyć!

PS. Myślę, że ocenianie tego filmu 1/10 jest zupełnie na miejscu. Dlaczego ktoś się dziwi, że "najgorszemu filmowi wszech czasów" można dać 1?