PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=684133}

Pożądanie

Une rencontre
2014
6,4 9,2 tys. ocen
6,4 10 1 9230
5,3 6 krytyków
Pożądanie
powrót do forum filmu Pożądanie

Generalnie przyznam że jestem pozytywnie zaskoczony. Zasiadłem do tego filmu bez wielkich oczekiwań. Sądziłem że będzie to jakieś słabe i smętne kino. Przyznam że duet Marceau - Cluzet bardzo pozytywnie mnie nastroił! Film jest świetnie zmontowany. Kapitalne wcięcia, świetna muzyka i bardzo ciekawy i niebanalny scenariusz sprawia że film ogląda się wyjątkowo miło.
Cluzet nigdy nie był moim ulubieńcem. Lecz tutaj muszę przyznać że po Nietykalnych to jest zdecydowanie druga bardzo dobra rola w wykonaniu tego pana.
Polecam 7/10 z małym plusem :)

ocenił(a) film na 7
Adash

Zgadzam się, świetny montaż

Adash

pelna zgoda, chociaz jednak przyjemniej patrzec na Sophie Marceau :) a juz sie balam, czytajac komentarze, ze film, ze wzgledu na tytul, ogladaly tylko ciekawskie dzieciaki ;) a film jest urzekajacy, montaz wspanialy - "W przestrzeni kwantowej mozna przebywac w kilku miejscach naraz" - to cytat z filmu, ktory rzeczywiscie pokazal nam alternatywna historie w cudowny sposob :)

ocenił(a) film na 6
Adash

Zgadza się. Powiedziałabym nawet, że montaż i ujęcia są głównym plusem filmu. To oraz gra Cluzeta i Marceau. Sama historia nieporywająca, ale dzięki tym zaletom seans jest bardzo przyjemny.