Dobrze się zaczyna i tak jest do połowy ,później chyba brakło pomysłów ? Bo staje się to pomieszane z poplątaniem ;) Obejrzeć można ? Szału nie ma !
ja uważam, że jest odwrotnie :) początek właśnie absurdalny. UWAGA SPOILER
kiedy babka dowiaduje się o właściwościach pokoju - jedynie przez chwilkę delikatne dziwko ją wzięło. Ponad to , dlaczego nie odnowili tego domu ? Tylko kisili się w tych brudnych ścianach? Dużo tutaj absurdów i błędów ale sam film i pomysł nawet ciekawy
Przeszkadzało mi to, że reakcja ich na właściwości pokoju. W sumie jej brak. Dodatkowo również nie pasowało mi to, że mając chociażby pieniądze nie próbowali nawet zakupić tapet , farb na odnowienie ścian ( zanim okazało się co się okazało- nie chce zdradzać za dużo dla tych co mogą czytać a nie oglądali) ale też np. to jak chłopak wystawia rękę za drzwi.. nic się nie stało z ręką a powinno .
Przede wszystkim to oni mogli sobie stworzyć cały świat na nowo w tym pokoju. Mogli stworzyć poprostu wszystko co im się tylko przyszło do głowy...poprostu brak wyobraźni a on przecież był artystą to bardzo dziwne... No ale pewnie budżet filmu też na zbyt wiele niepozwalał
@anielka0000, rozumiem Twój punkt widzenia, ale nie nazwałbym tego błędami filmu.. Ja osobiście też nie zajmowałbym się takimi "pierdołami" jak odnawianie, tapety, czy farby. Co więcej, balowałbym znacznie dłużej... Ludzie są różni... bohaterowie byli akurat tacy, że mieli głęboko w poważaniu odnawianie ścian... a co do ręki, to czy nie było tak, że patrząc na nią, pewna osoba zorientowała się w pewnym momencie, że coś jest nie halo ;)
a może w sumie autor chcial pokazać, że mimo iż można mieć wszystko , zatracając się w tym balowaniu, podcieraniu tyłka pieniędzmi itp ;) to suma sumarą stoi się w miejscu i nic nie robi się konstruktywnego ze swoim życiem? Jedynie to może usprawiedliwić ten "błąd"
Film przepchany absurdami, zbyt bardzo wyimaginowany świat twórcy próbowali stworzyć, są granice filmowe, którym nie da się sprostać, ten film do takich należy. Pomysł tego filmu to jeden z tych pomysłów, których nie da się wyobrazić i reżyser chyba nie pogodził sie z tym faktem.