PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624892}
7,4 157 tys. ocen
7,4 10 1 157004
6,9 67 krytyków
Pokłosie
powrót do forum filmu Pokłosie

Bardzo dobry 

użytkownik usunięty

film historyczny.Władysław Pasikowski pokazał,że w Polsce istnieje antysemityzm i należy z nim walczyć.Film robi mocne uderzenie w historie Rzeczpospolitej Polski oraz pokazał,że Polska ma i ciemną stronę swojej historii.Tak jak w 1612 postanowiliśmy zawładnąć Rosją,która była pogrążona w chaosie jak wysłaliśmy swoje wojska do Czechosłowacji tak zamordowaliśmy Żydów i taka jest prawda.Historia Jedwabne pokazuje prawdziwe zacofanie polskie i zaścianek i daleko nam do Europy Zachodniej jak prawica ma więcej poparcia od lewicy.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
PEACEandLOVE

Po pierwsze to antysemityzm.Po drugie nie rozmawiam z trolem co Wesele ocenił na 1 i siedzi 24/h na jednym forum.Po trzecie wulgarne wypowiedzi będę zgłaszał adminom jako obraza i wulgarne zachowanie tzw prawdziwych Polaków. Po czwarte wróć do szkoły i włącz radio maryja i słuchaj jak rydzyk obraża mniejszości w Polsce i śmierdzi antysemityzmem.

ocenił(a) film na 1

jesteś zezowaty, oceniłem wesele na 10

ocenił(a) film na 1

i każdy taki frajerski komentarz jak twój będę wyśmeiwał bo jeszcze ktoś pomyśli że tacy sekciarze POwscy jak wy mają racje

ocenił(a) film na 8
PEACEandLOVE

Można by powiedziec "PEACEandLOVE " według Pisu ;)

użytkownik usunięty
PEACEandLOVE

Zmieniłeś ocene ze względu na mój komentarz.Ciekawa zabawa.Wesług ciebie kto nie głosuje na Pis głosuje na Po ? Ja mam poglądy lewicowe,a nie liberalne.,Po za tym nie obchodzi mnie zdanie trola i polskiego patrioty w cudzysłowie oczywiście.

ocenił(a) film na 8

On tego nie pojmie - za trudne.

użytkownik usunięty
Nnorm

drugii czerwony ?

ocenił(a) film na 1

a myślisz, że mnie twoje obchodzi, lewactwo i PO to jedna i ta sama postkomunistyczna zaraza

użytkownik usunięty
PEACEandLOVE

dokladnie

ocenił(a) film na 8

Wy to ludzie naprawdę jesteście ograniczeni, jeżeli dla was wszystko to komuna. Gratuluję waszym nauczycielom.

ocenił(a) film na 8
Nnorm

To nie jest wina nauczycieli. Jesli ktos ma wyraznie mniejsze mozliwosci intelektualne od przecietnej, to zaden nauczyciel nic na to nie poradzi. Zwroc uwage, ze antysemici to przede wszystkim ludzie najgorzej wyksztalceni, czasami uposledzeni umyslowo. Chyba to nie przypadek, ze wsrod osob wybitnych, reprezentujacych rozmaite dziedziny naukowe, antysemityzm w XXI wieku nie istnieje.
Skoro antysemita nie moze miec wiedzy, to musi miec swoja wiare i mitologie antyzydowska. Pewnych ograniczen intelektualnych nie przeskoczy. Tu zaden nauczyciel nie pomoze.

ocenił(a) film na 8
per333

"Chyba to nie przypadek, ze wsrod osob wybitnych, reprezentujacych rozmaite dziedziny naukowe, antysemityzm w XXI wieku nie istnieje."

Niestety ale się mylisz i to bardzo. W Polsce naprawdę spora liczba osób wykształconych - choćby prof. Wolniewicz ma poglądy antysemickie. Stanisław Michalkiewicz plecie takie androny, że dziwi jak ktoś taki mógł zrobić naukową karierę. Pisałem już o tym na forum - faszolska swołocz ma doskonałe zaplecze dla swojej działalności w postaci pewnej części inteligencji.

ocenił(a) film na 8
Nnorm

Nie myle sie. Nie mam na mysli inteligentow, czyli osoby formalnie z wyzszym wyksztalceniem, jak profesor Wolniewicz, ale ludzi wybitnych w swoich dziedzinach, z osiagnieciami miedzynarodowymi, ktorych prace sa przedrukowywane przez najbardziej prestizowe periodyki naukowe. Wsrod najwybitniejszych naukowcow (a profesor Wolniewicz z pewnoscia do najwybitniejszych nie nalezy) nie ma antysemitow i dotyczy to nie tylko nauk scislych i humanistycznych, ale tez najwybitniejszych ludzi kultury. Gdzie spojrzysz na jakiegos np nobliste, to nie spotkasz wspolczesnie antysemity.

ocenił(a) film na 8
Nnorm

P.S. nie przez przypadek istnieje zaleznosc miedzy wyksztalceniem a pogladami skrajnymi, rasistowskimi, antysemickimi. Im gorsze wyksztalcenie tym wyraznie rosnie odsetek obywateli polskich o przekonaniach antysemickich. Potwierdzaja to wszystkie badania socjologiczne. Im lepsze wyksztalcenie (nie tylko formalnie) tym odsetek postaw antysemickich gwaltownie zanika.

Wymien na wlasne potrzeby 100 Polakow majacych renome miedzynarodowa, niezaleznie od dziedziny. Wezmy przedzial ostatnich 20 lat, gdy zyli jeszcze Milosz i Szymborska. Do noblistow dorzuc wybitnych astronomow, matematykow, biochemikow, fizykow molekularnych oraz artystow o miedzynarodowej slawie. Wskaz mi prosze wsrod nich antysemite. Nawet jesli kilku znajdziesz to zadaj sobie pytanie jaki odsetek stanowia wsrod ogolu wymienionych wybitnych Polakow.

ocenił(a) film na 8
per333

Masz rację, wśród osób najwybitniejszych antysemityzmu nie ma, nie zmienia to jednak mojego założenia że antysemityzm wśród osób - wydawałoby się inteligentnych i wykształconych istnieje. Najmniej inteligentni oczywiście najłatwiej dają się zmanipulować, ale to nie zmienia faktów że ich głównymi "guru" są osoby z tytułami i na nich się powołują.

ocenił(a) film na 8
Nnorm

Nadal sie nie moge zgodzic. Wiekszosc mitologii antyzydowskiej nie ma zadnego potwierdzenia w faktach historycznych czy jakichkolwiek powaznych badaniach i publikacjach naukowych. Antysemici nie powoluja sie wiec na osoby wyksztalcone, tylko przede wszystkim pielegnuja swoje tradycje, wierzenie i mity antyzydowskie, przekazywane z pokolenia na pokolenie.

Wsrod inteligentow znajdziemy antysemitow, ale juz wsrod intelektualistow nie ma ich prawie wcale. Ale nawet wsrod inteligentow, czyli wsrod osob z wyzszym wyksztalceniem antysemici stanowia margines. Owszem, mozesz wskazac pare nazwisk, ale zwroc prosze uwage na proporcje. Jaki jest odsetek antysemitow wsrod osob z wyzszym wyksztalceniem? A teraz spojrz w druga strone - jaki jest odsetek antysemitow wsrod osob z najgorszym wyksztalceniem?

per333

ZWRACAM UWAGĘ NA BREDNIE NIEPOPARTE DOWODAMI:
'' Zwroc uwage, ze antysemici to przede wszystkim ludzie najgorzej wyksztalceni, czasami uposledzeni umyslowo. Chyba to nie przypadek, ze wsrod osob wybitnych, reprezentujacych rozmaite dziedziny naukowe, antysemityzm w XXI wieku nie istnieje.''

Panie Per333 naprawdę nie wypada pisać takich bzdur.

użytkownik usunięty
ocenił(a) film na 8

"komuch z sld"

Cytat na T-Shirt

użytkownik usunięty
Nnorm

Najfajniejsze,że nie uznaje SLD jako lewicy tak jak Ruchu Palikota,bo w Polsce nie ma lewicy.

ocenił(a) film na 8

Lewica jest tylko nie w naszym parlamencie.

użytkownik usunięty

uspokój sie lewaku

użytkownik usunięty

Mam lewicowe poglądy i taka ciemna masa jak wy nic mi nie zrobi.Nie popieram Jarosława Kaczyńskiego.Chcesz mnie zastraszyć pisząc 50 komentarzy w moim wątku,ale jak jak nawet nie wiem kim jesteś ja podpisuje się swoim imieniem i nazwiskiem.Dla mnie jestes drgim kontem Peace.

użytkownik usunięty

A ty śmierdzisz antypolonizmem faszystowski bucu.

użytkownik usunięty

Nie uznaje się za prawdziwego Polaka więc mi to zwina nie popieram antysemityzmu według pis.ja uważam się za Polaka.

PEACEandLOVE

dupa, każdy ma swoją, a żyd ma śmierdzącą i fałszywą

ocenił(a) film na 8

W Rosji akurat robiliśmy dużo gorsze rzeczy od zwykłej próby podporządkowania nam tego kraju. Co do Czechosłowacji, to akurat nie można tego zestawiać z Dymitriadami czy Jedwabnem, bo jednak tu nie popełniliśmy żadnej zbrodni, co najwyżej Czesi mogą mieć nam za złe, że przyłożyliśmy rękę do zatrzymania reform. U nas jest zaścianek nie dlatego że prawica ma takie poparcie (Wg. badań osoby o poglądach prawicowych stanowią 40% zaś Lewicowych 30% populacji), ale dlatego że polska prawica to ciemnogród przesiąknięty antysemityzmem, głupotą i ciągotami faszystowskimi. No i właśnie takie osoby są najbardziej medialne i zdobywają olbrzymi posłuch. Ze szkodą dla społeczeństwa i kraju.

A propos antysemityzmu polecam ten film http://www.filmweb.pl/film/Dezinformacja-2009-510158 na vimeo z polskimi napisami

użytkownik usunięty
3razyJOT

Ale to nie jest pisowska propaganda i jakieś prawicowe bzdety?

ocenił(a) film na 1

Towarzysz Gomułka niby też prawicowiec był?

użytkownik usunięty
Miro35

Towarzysz Kaczyński miał żydowskie korzenie więc nie wiem czemu obrażacie swoich.

ocenił(a) film na 1

Miesza ci się wszystko w głowie.Żydzi bratali się z komunistami,a pózniej Gomułka kazał im wypieprzać.Też bym się wściekł;)
Twoja lewica to spuścizna komuny.Proponuje ci udać się na plenum kc i tam głosić swoje poglądy.

ocenił(a) film na 8
Miro35

Dla was to wszyscy którzy nie są za PiS bądź ONR to komuna.

ocenił(a) film na 1
Nnorm

"Dla was" następna osoba mająca urojenia ja występuję jako 1 osoba i z nikim nie trzymam.
Ktoś tu mądrze napisał "podział prawica-lewica nie ma żadnego związku z tematem".
Dlatego odniosłem się do Gomułki bo jak ktoś bredzi,że wszystko wina prawicy to trzeba go wyprowadzić z błędu.
Staram się nie mieszać obecnych formacji politycznych i polityków jak niektórzy na tym forum.
"Dla was to wszyscy którzy nie są za PiS bądź ONR to komuna" lub "Towarzysz Kaczyński "
to jest jechanie po bandzie.Dla waszej wiadomości nie sympatyzuje z żadną formacją polityczną jestem neutralny.

ocenił(a) film na 8
Miro35

Twój wcześniejszy post pokazał jakiś Ty neutralny.

ocenił(a) film na 8
Miro35

Nie tyle Gomółka co Moczar. Zresztą nie wiem czy wiesz ale żona tow. Wiesława była Żydówką.

ran_2

I tu taka ciekawostka historyczna: według Smolara Gomułkowa doradzała Żydom zmianę nazwiska, by mogli zająć wysokie stanowiska w PZPRze. Od razu po wojnie przyjęło się jej powiedzonko "Twarz w porządku, ale nazwisko można by zmienić." Poza tym nie była praktykującą Żydówką, a pochodzenia żydowskiego, do sama brała udział w tworzeniu się legendarnej żydokomuny, pozazdrościć życiorysu.

ocenił(a) film na 8
Miro35

Gadasz takie glupoty, ze to glowa mala. I nie masz zadnego poczucia obciachu. Niczego nie rozumiesz, gdzies cos zaslyszales, wyrwales jakis kes informacji, ktorego nie umiales zestawic z kontekstem i innymi faktami, i nie umiales wlasciwie zinterpretowac. Walisz jakimis uproszczeniami rodem z przedszkola.
O historii Polski nie masz zielonego pojecia. Nie sadze by ten przedmiot Cie szczegolnie w szkole interesowal. Masz tylko te swoje szablony i stereotypy, jak kazda osoba o niskim poziomie wiedzy w danym temacie. Brzmisz jak te oszolomy od religii smolenskiej, ktore wypowiadaja sie na temat aerodynamiki, wlasciwosci technicznych urzadzen pokladowych, skladu chemicznego substancji bez najmniejszego przygotowania naukowego i merytorycznego.

per333

BO TY MASZ POJĘCIE..........brak słów. Jak można być takim idiotą i hipokrytą?
'' Masz tylko te swoje szablony i stereotypy, jak kazda osoba o niskim poziomie wiedzy w danym temacie'' = A kto praktycznie w kazdym poscie pisze to samo i do tego obraża w sposób niegodny osoby inteligentnej.

ocenił(a) film na 1
per333

Bujaj się:))))))Nie masz argumentów to zaczynasz obrażać,a pozniej uciekasz i nie odpisujesz.
Z tego jesteś słynny na tym forum.Obciachem jest to,że masz dostęp do internetu ty ptasi móżdzku:))))
Oszołomów to poszukaj ob

ocenił(a) film na 8
Miro35

Jak wytlumaczyc antysemicie, ze ja go wcale nie obrazam? Antysemita najbardziej obraza i osmiesza sam siebie rozbryzgujac naokolo antysemickie tresci, ktore u normalnych ludzi wywoluja co najwyzej politowanie. Pytanie jest wiec proste - co ciebie sklania do tego by sie samemu obrazac i publicznie osmieszac? Czy w realu tez masz odwage glosic publicznie takie tresci? Przeciez kazdy szanujacy sie historyk zwyczajnie by cie wysmial. Profesjonalna historia nie polega na zmysleniach, klamstwach i dobieraniu sobie faktow do z gory przyjetych tez. Profesjonalny historyk nie manipuluje faktami tendencyjnie, po prostu je rzetelnie zglebia i opisuje, bez wdawania sie w ideologiczne rozwazania. Te wasze slynne zrodla i linki to jest po prostu jeden wielki dowcip, wielokrotnie obsmiany przez historykow. Oni sie juz nawet nad ta wasza faszystowsko-antysemicka retoryka nie pochylaja, bo po co? Po co tracic czas na tlumaczenie kazdemu oszolomowi, ze jest oszolomem? Niech zyje w swoim hermetycznym swiecie pelnym zydowskich zmor, demonow, fobii, uprzedzen i urojen, skoro inaczej zyc nie potrafi. Jestescie patologia spoleczna nie tylko ze wzgledu na wasz rasistowski swiatopoglad, ale glownie ze wzgledu na osobliwy system wartosci, w ktorym wszelkie pojecia sa rozmyte a zbrodnie zawsze chetnie sa relatywizowane.

ocenił(a) film na 1
per333

Jesteś chory psychicznie takich jak ty powinno się leczyć!Szastasz na prawo i lewo słowem antysemita.
Czytałem kilka twoich postów i wiem co z Ciebie za typ wokoło sami antysemici,pis,radio Maryja,kościół,faszyści,rasiści i wyzwiska w tym kierunku plus przypisywanie użytkownikom różnych dziwnych rzeczy oraz przynależności.

Twórcą filmu jest ceniony izraelski dokumentalista wychowany w ortodoksyjnym syjonistycznym środowisku, film ukazuje, jak powstał "współczesny antysemityzm". Bliżej mu do żydowskiej lewicy patrząc na tamtejsze podziały, poza tym podział prawica-lewica nie ma żadnego związku z tematem.

użytkownik usunięty
użytkownik usunięty

" daleko nam do Europy Zachodniej jak prawica ma więcej poparcia od lewicy." gdzie cie robili ? takiego oszołoma wypowiedzi jeszcze nie czytałem

użytkownik usunięty

ale czego się spodziewać po kimś kto daje jesteś bogiem, pokłosiu i niezniszczalnym 1 i 2 oceny 10 hahahahaha

użytkownik usunięty

Jestem Bogiem to film o legendzie hip hopu,Niezniszczalni 1 i 2 powrót do klasycznego kina akcji gdzie liczyła się strzelanina i wybuchy oraz akcja.Pokłosie to prawda historyczna w postaci thrillera i lepsza od Apocalypto na pewno.Żal mi takich ludzi.