PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624892}
7,4 157 tys. ocen
7,4 10 1 156996
6,9 67 krytyków
Pokłosie
powrót do forum filmu Pokłosie

ma tak wysoką ocenę?,wnioskuje że Polacy są już tak przerobieni przez media żydowskie że wierzą w każde kłamstwo które im podsuną.
Niemcy nie chcą już płacić za holokaust to teraz biorą się za Polaków,a takie filmy mają im pomóc
w tym

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
Atoirtap

Akurat kręcić filmy to potrafią. Nie licząc tego propagandowego i niektórych wojennych.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
Atoirtap

Chodzi o te nowsze typu "W ciemności", czy "Bitwa warszawska". Te co podałeś też lubię.

Mnie tam polska kinematografia totalnie intersuje. Wiem jaka jest kiepska i co do zasady polski film uważam z GNIOT. Tutaj weszłem totalnie z przypadku bo na wirtualnej polsce znalazłem kontrowersyjny Artykuł. Zapodobały mi sie te wasze polsko- żydowskie przepychanki. Jest taka stara powierka. Gdzie dwóch się bije tam trzeci korzysta. Po co walczyć z Polakami i Zydami naraz jak można ich zantagonizować. Co do Pokłosia to teraz widac na co idzie kasa z mojej Akcyzy na gorzałkę. Pasikowski niech sprzeda samochód nieruchomości, dzieła sztuki i oszczędności i niech potem kręci. Po analizie zdjęc z Internetu to film to totalna szmira, bo wystarczy spojrzeć na odzienie tych ludzi. Ja wiem że to jest Polska i polska wieś na wschodzie ale mamy XXI wiek. Ja mieszkam w terenie górniczym, hutniczym, rafineryjnym, petrochemicznym, maszynowym, energetycznym. Są też wieś. Ludzie to głównie rolnicy i robotnicy którzy na co dzień chodzą w roboczych ubrania. Ale Pasikowski pokazał tamtą ludność jak wszarzy. Niedawno był proces Indian z jakąś wytwórnia filmową. Indianie byli zbulwersowani bo przedstawiono ich jak walczyli z łukami. Poczuli sie obrażeni bo oni też walczyli z karabinami. Ludzie popatrzcie jakie fury jeżdżą po ulicach.

ocenił(a) film na 7
Atoirtap

Człowieku a ty umiesz pisać po Polsku!!! Czytając twoją wypowiedz i patrząc na stylistykę i gramatykę śmiem twierdzić, że twoja edukacja skończyła się na niskiej klasie szkoły podstawowej.
I w dodatku twoja finalna wypowiedź "Ludzie popatrzcie jakie fury jeżdżą po ulicach.", nie wiem do czego ma ona się odnosić ale na pewno nie do filmu.

rafib1975

Indianie przesiedli się z koni na 'fury' :)

rafib1975

fury -auta
PS. Urodziłem sie w Johannesburgu.

ocenił(a) film na 1
Atoirtap

Nie przejmuj się gimbusami i stulejarzami. Dobrze i logicznie napisałeś.

ocenił(a) film na 8
mitemite

Ciebie boli prawda dlatego tak piszesz
Wolisz obejrzeć film gdzie Polacy idą na rzez brakuje ci martylologii
Nie w smak patrzec jak Polacy mordują Żydów

giovanni50

Jakie masz dowody że to była prawda ja myślę że 100% kłamstwo, Żydzi są mistrzami kłamstwa
http://www.youtube.com/watch?v=9xZDEt0P0tI&list=FLAJuLODfI1YIRh4iNJ-kVMQ

ocenił(a) film na 8
mitemite

Polacy są mistrzami pijaństwa, jakie masz dowody, że to 100% prawda?

ocenił(a) film na 1
literkaABC

Autopsja, autopsja! :)

giovanni50

Są dowody że wydarzenia z filmu są kłamstwem i nigdy nie miały miejsca
http://www.youtube.com/watch?v=nwpMUsdCMf4&list=FLAJuLODfI1YIRh4iNJ-kVMQ

ocenił(a) film na 8
mitemite

Jedwabne o też kłamstwo??

giovanni50

Podaj swoje argumenty że masz rację, a jak ich nie masz to spadaj trolu

ocenił(a) film na 8
mitemite

Jest masa argumentów ale nie mam ochoty szukać

giovanni50

Więc dlaczego spamujesz,wybacz ale na słowo Ci nikt nie uwierzy.

ocenił(a) film na 9
mitemite

mitemite,
Jesteś ślepy czy głupi??
Przeprowadzone przez IPN w latach 2000–2004 śledztwa wykazały, że w mordowaniu ludności żydowskiej brała udział część polskich mieszkańców Jedwabnego. Według ustaleń Instytutu Pamięci Narodowej rola Polaków była decydująca w realizacji zbrodniczego planu, byli oni wykonawcami zbrodni, ale wydarzyła się ona z niemieckiej inspiracji.

breslove

...z NAZISTOWSKIEJ inspiracji. Chyba nie chcesz być posądzony o nietolerancję wobec biednych Niemców, którzy byli ofiarami tajemniczej armii dziwnie ubierających się ludzi(a może to nie byli ludzie?) zwanymi obecnie NAZISTAMI.
-Niewiadome jest pochodzenie nazistów, prawdopodobnie Polskie (bo Polacy nie zapłacili...jeszcze) wieć na 99% Naziści byli Polakami, którzy wybudowali Polskie Obozy Śmierci, w których mordowano wyłącznie Żydów. Polacy sami na siebie napadli, by zatuszować ślady po zbrodniczej działalności swoich rodaków, którzy również zagarnęli majątek Żydowski warty mniej więcej 5 000 000 000 000$. Z badań zaszczytnych historyków wiadomo, że każdy budynek na terenie Polski, przed wojną był żydowski. Polacy oczywiście mieszkali tylko na wsi w swoich lepiankach, zazdroszcząć wspaniałomyślnym Żydom, którzy litościwie pozwalali czasem pracować polaczkom w fabrykach za chleb i troche wódy. Niewdzięczny naród Polski zbuntował się , po czym zbudowano obozy. Sprawa Jewdabnego wygląda tak, że Żydzi w Jedwabnem zaprosili dostojników z Rosji witając ich tradycyjnie wódą i Ginem z tonikiem. Polakom, którzy w tym czasie oddawali się swojej ulubionej zabawie, czyli tarzaniu w błocie, nie spodobało się to, że gospodarze podali trunki tak bez zagrychy. Ni ogórka, ni śledzika. Po prostu skandal! Obrażony tłum widząc tę sytuację wyjął działka laserowe oraz bazooki po czym zapędził 1600 super łatwopalnych Żydów i za pomocą broni danej przez tajemniczych Nazistów zaczęli rozpalać grilla.Bo jak tak można wódeczkę na sucho pić. To nie ludzkie! Baby wzieły kiełbasę, karkóweczkę i ogólnie wieprzowinkę ociekającą krwią. To nic, darmową wieprzowinkę to i Żyd zjadł. I tak bawili się wspólnie i Żydzi i Polacy oraz Ruskie do momentu, aż skończyła się wóda. Wkurzeni Polacy w gniewie 1 zapałką spalili 1599 żydów.
i tak powstał chocapic...tzn zabity wiele byd...Żydów :)
- dziękuje panie Waserstein za tą relację- powiedział Gross po czym pogładził namiętnie woreczek ze złotem na szyi.
- Proszę bardzo panie Gross, mam nadzieję, że historia jest w miarę wiarygodna
- Panie Waserstein troszeczkę zmodyfikujemy tę relację, by była bardziej no wie pan taka z jajem jak Niezniszczalni ! Tylko jedno pytanko: Co się z panem działo podczas tego wydarzenia, wszystkich zabito a pan żyje?
- Panie Gross, ja mieć dużo złota, dużo. Nazistowskie Polaki kochać złoto wie pan,-oznajmił Wasersztein
- Opłacało się to panu? Złoto w tamtych czasach miało bardzo wysoką wartość z tendencją rosnącą, nie lepiej było zostawić te złoto, by kapitał się pomnażał?
-Panie Gross i tak przyoszczędziłem, za dodatkowe 10 sztabek Nazisci próbowali uwolnić te 1599 Żydów. Oczywiście sie nie zgodziłem. Bad deal Panie Gross.
- Zgadzam się z panem stanowczo panie Waserstein, 10 sztabek to zdecydowanie za duzo. Jakby proponowali 9 to może bym się zgodził.
- Przy 9 zacząłbym się targować. 10 to obraza- zakonczył Waserstein, po czym uścisnął dłon Grossa, zabrał resztki z obiadu i wyszedł.

ocenił(a) film na 9
barte27

"Jak odwieść hołotę od czegoś dowodami, jeśli uwierzyła w to bez dowodów?"
F. Nietzsche

breslove

''Kłamstwo powtarzane tysiąc razy staje się prawdą.'' - Joseph Goebbels

ocenił(a) film na 9
barte27

Rozumiem, że wyniki śledztwa IPNu to dla Ciebie kłamstwo?

breslove

Jak ja wstawiłem artykuł IPN'u na temat żydostwa w UB, to nazwano mnie antysemitą i klamcą ;).
Wybacz, ale dla mnie książki Grossa to czysta fantastyka, a wyniku śledztwa IpNu w to nie mieszaj, bo akurat ekshumację ciał z Jedwabnego przerwano na wniosek strony Żydowskiej.

ocenił(a) film na 9
barte27

Powtórzę to co napisałem powyżej. Śledztwa IPN wykazały, że w mordowaniu ludności żydowskiej brała udział część polskich mieszkańców Jedwabnego. Wbrew temu, co udowodniono dla Ciebie to fantastyka. Niestety mimo moich szczerych chęci nie mamy o czym rozmawiać.

breslove

Udowodniono tyle, że do końca niewiadomo ''co'' i ''kto''. Czyli wg ciebie to co wyczynia Gro$$ w swoich wywodach to czysta prawda nieskalana? W fajny sposób wymigujesz się od odpowiedzi zasłaniając się IPN'em i przeczytaniu krótkiej informacji na Wiki;PP

breslove

Świetne, nie znałem.
Jedni mówią, że zawsze trzeba walczyć o człowieka, o prawdę i próbować. Inni dają sobie spokój. Podziwiam tych pierwszych, rozumiem drugich.

breslove

Chyba nie muszę dodawać kogo uważam w tym wypadku za "hołotę"?

ocenił(a) film na 1
barte27

Heheheehe! DOBRE! :) 10/10!

ocenił(a) film na 8
mitemite

http://www.sztetl.org.pl/pl/article/jedwabne/13,miejsca-martyrologii/7738,jedwab ne-miejsce-pogromu-z-1941-r-/

giovanni50

hahahahh www.sztetl.org.pl/ .........niewiarygodne.pl/ ma większą wiarygodność niż to ...coś

barte27

dodam tylko fajny cytat z tej skarbnicy gó..''wiedzy''

''Żydów Niemcy nie bili, a w bestialski sposób znęcała się ludność polska nad Żydami, a Niemcy stali po bokach i robili z tego zdjęcia.'' - kochani naziści <3

barte27

No i nie zapomnijmy czyje były obozy w Oświęcimiu i Brzezince. No i że rozkradliśmy Żydom bagatela 5 000 000 000 000$.

fitszymon

Doliczyć inflacje, to bedzie ...ło matko nie stać mnie na takie wydatki ;/

barte27

Więc kolorowo się uśmiechnij i płać, czasami trzeba zacisnąć pasa, w imię czegoś większego, FAJNEGO. Bo przecież jesteśmy fajni?

ocenił(a) film na 8
barte27

Nie marudz

ocenił(a) film na 8
mitemite

to się nazywa konstruktywna krytyka

ocenił(a) film na 1
giovanni50

Polacy wybudowali obozy koncentracyjne, Niemcy tylko je obsługiwali, kiedy Polacy mieli akurat wolne.

ocenił(a) film na 8
taxipompey

To jest sposób myślenia w USA lub Australii

ocenił(a) film na 1
giovanni50

Twój sposób filozofowania i rozumienia rzeczywistości wymyka się jakimkolwiek klasyfikacjom. Trolluj dalej, wyznawco realnego tuskizmu.

ocenił(a) film na 8
taxipompey

Tam w USA czy w Krainie Kangurów goowno wiedzą

ocenił(a) film na 1
giovanni50

Możliwe, młotku, ale przynajmniej się z tym nie ujawniają.

ocenił(a) film na 8
taxipompey

I tu się mylisz złoty koralu
Australijscy studenci myśla że to Polacy zakładali obozy

ocenił(a) film na 1
giovanni50

Mam z nimi kontakt nader sporadyczny, więc daję wiarę twym proroczym słowom. Angielscy nie mają wątpliwości, kto pomagał ich dziadkom w bitwie o Anglię. Ci down under to potomkowie kryminalistów i wykolejeńców, więc mogą myśleć w nieco inny sposób.

ocenił(a) film na 8
taxipompey

Dziękuję Ci za poparcie

ocenił(a) film na 1
giovanni50

Jasne, że tak! Ale kłamstwo ma krótkie nogi! Już dawno zostało zdemaskowane przez niezależnych historyków!

giovanni50

Buahahaha, opowiedz mi proszę, z których książek wyczytałeś tę prawdę? Z Grossa? Bo jeśli znasz ją z filmu i ze "swoich przekonań", to zamilcz i wstydu sobie oszczędź.

ocenił(a) film na 8
giovanni50

racja! ci wszyscy ziejący nienawiścią, co-niedzielni katolicy wciąż żyją tym sienkiewiczowskim bełkotem nie zdając sobie zarazem sprawy, że cały ten niby-mit szlachcica-sarmaty, wzorca cnót wszelakich jest jednym wielkim nieporozumieniem, aby doprowadzić państwo po trzykroć do upadku i rozbiorów naprawdę trzeba mieć talent, ale cóż radzić skoro ów cnotliwy sarmata był jeno zwykłym obszczymurem i sprzedawczykiem...

ocenił(a) film na 8
ocenił(a) film na 1
mitemite

Na 100% ocena jest sztucznie zawyżona - gniot Pejsikowskiego realnie miałby teraz koło 4 przy takiej liczbie negatywów. Ocenę 7,3 zablokowano 3000 ocen temu. O tej pory nie ulega ona żadnej zmianie co jest niemożliwe. MANIPULACJA.