PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=462084}
3,5 12 tys. ocen
3,5 10 1 12141
1,9 9 krytyków
Pora mroku
powrót do forum filmu Pora mroku

Film niestety okazał się pomyłką pod każdym względem NIE POLECAM

Novciu

jesli uwazasz ze ten film zasluguje na 1 to malo widziales.
Nie widziales prawdziwych "shitów"

matix87

Poproszę o gorsze filmy od tego.

Ponieważ DAWNOOOOOOOOO nie oglądałem takiego tragicznego filmu. Co to w ogóle miało być. To że aktorzy grali kiepsko to jestem jeszcze w stanie wybaczyć, ale w tym filmie panuje kompletny brak logiki.
Wciąga kolesia przez sufit więc co robimy pijemy wódkę przy ognisku.
Pojęcie czasu także tu nie istnieje, co sekundę jest inna pora dnia.
Sam pomysł na film nie był zły, ale wykonanie TRAGICZNE!!
I proszę nie wyjeżdżać z tekstami że to polski pierwszy horror więc można mu wybaczyć, po pierwsze to nie jest pierwszy polski horror, a po drugie to że pierwszy nie znaczy że musi być tragiczny i wolno mu wybaczać.
Film jest strasznie kiepski i nikomu nie polecam jego oglądania, chyba że z ciekawości.

Więc proszę Cię o tytuły gorszych horrorów. Nie zapomnij, że ten film był filmem kinowym.

ocenił(a) film na 7
iL_Duce

proszę bardzo:
np. piła 2, 3, 4 i 5 :D

adam_k11

No dobrze ta seria to rzeczywiście dno (niestety maiłem tę nieprzyjemność niedawno oglądać 5 część), ale mimo wszystko poziom realizacji tych części jest dużo wyższy niż omawianego tu filmu.
Wiadomo nie ma takich pieniędzy, nie ma takich efektów, ale przynajmniej film ma jakąś logikę (powiedzmy), nie ma tak żenujących niedopracowań fabularnych jak w "Pora mroku" (skąd ten tytuł tak w ogóle?).
Nie zostałem przekonany, więc poproszę o inne propozycje.

iL_Duce

Novciu jak obejrzysz "bloodrayne" to to zmienisz swoją ocenę wobec tego filmu...

knight_rider

Widziałem i nie jest gorszy od tego.
Wiem że są gorsze filmy od Pory Mroku, ale jak na razie nikt nie potrafi ich dla mnie określić.
A jeżeli chodzi o Uwe to chyba nie widziałeś HOUSE OF DEATH, to jest dopiero kupa.

użytkownik usunięty
iL_Duce

Duuużo gorszy od tego filmu jest film "Legenda" polski horror obejrzyj go i gwarantuje ci, że podwyższysz ocenę "Pory Mroku" ;D

ocenił(a) film na 1

Legenda oglądałem aaaaaaa masakra. Polacy njlepiej robią komedie, komedie romantyczne no i od czasu do czasu jakiś film akcji ale nie horrory!

ocenił(a) film na 10
aroziom

Komedie telenowelowe dla kretynow ,najlatwiejszy gatunek,a hoorror to bardzo trudny gatunek

ocenił(a) film na 2
matix87

ja daje 2/10. zalamalem sie a przyznam ze wiele sobie obiecywalem po zwiastunie filmu :(

ocenił(a) film na 3
Novciu

Czy na prawdę nie ma normalnych ludzi, którzy potrafiliby napisać NORMALNY scenariusz? Czy tak trudno o pomysł na horror?

Jeśli o film chodzi, to jedyne co było dobre i w miarę oryginalne to muzyka. Plusem jest, że nie zasnąłem na tym filmie.

3/10
Film jest słaby.

ocenił(a) film na 1
Fishbon3r

''Polacy njlepiej robią komedie, komedie romantyczne no i od czasu do czasu jakiś film akcji ale nie horrory! ''
Komedia romantyczna to wyjątkowo oklepany gatunek , standardowy , schematyczny a Polacy korzystają z tych schematów jak tylko się da na nic więcej się nie wysilajac malo tego dokładają tyle niespójności że scenariusz rośnie do rangi beznadziejnego. Komedia Romantyczna zdecydowanie nie jest mocną stroną polskiej kinematografii.
Horror z pewnością też nie - Pora Mroku jest tego dowodem. Tak jak autor daje 1/10 , wszystko jest złe zaczynając od scenariusza kończąc na aktorach. Dla mnie plusem nie jest to że zasnąłem a muzyka nie była też na tyle dobra żeby chociaż ocenic go na 2. Zabrakło chyba przede wszystkim sensu.