Obejrzycie sobie film "Legenda" Mariusza Pujszo i powiedzcie czy można ocenić te dwa filmy jednakowo... film zasługuje co najmniej na 3/10.
Otóż to.
Jeden baran stwierdził, ż film jest do niczego, a reszta owieczek poleciała za nim i głosi po forach opinie, jakie to nie takie, uh oh.
"Legenda" rzeczywiście do d.... taka tandeta, kicz, festyn, ...tak durne, że aż tragiczne.
W porze mroku, jakoś nic mnie nie zażenowało. Było ok.
To se zmień obywatelstwo, bo jak na razie Polacy w ostatnim czasie, rzadko kiedy nakręcili coś, z czego można by być dumnym.
BTW. przymiotniki piszemy z małej litery :p
co_za_dno WIDZE ZE JESTES PATRYIOTA TO DOBRZE ALE NIE PRZELEWAJ SWOJEGO PATRYIOTYZMU CHWALAC KIEPSKI FILM.JA TAM SIE NIE WSTYDZE POLAKOW ZA TEN FILM NIE PIERWSZY I NIE OSTATNI KIEPSKI HORROR TYM BARDZIEJ ZE NIEWIELE ICH NAKRECILI...
SAM JESTES BARAN MAM GDZIES INNE FILMY OCIENIAM TEN A NIE INNE, JAK BYM OGLADNAL 200000 HOROROW TO PEWNIE MUSIALBYM DAC PORZE MROKU 8/10 A NIE 1/10 JAK DALEM BO 180000 BYLOBY OD NIEGO GORSZYCH...FILM BEZNADZIEJNY
Nie interesuje mnie film "Legenda". Uważam, że ten film, Pora Mroku, jest jednym wielkim nieporozumieniem. Gdyby każdy z nas miał porównywać filmy z jakimś innym być może musielibyśmy zmienić wszystkie nasze oceny.
Na mój gust jest to wyjątkowo nieudana próba nakręcenia horroru, który ani chyba nikogo nie przestraszy (bardziej już wzbudzi śmiech) ani nikogo nie zaskoczy (chyba, że kretyńska fabułą). Film jest nieudolnie zrobiony (cięcie filmu na epizody, które zmieniają się co 5 minut czy chociażby niektóre ujęcia), nieudolna gra aktorska, nieudolny scenariusz... Niestety moje nadzieje na dobry polski horror zostały bezlitośnie rozwiane. I proszę nie piszcie tu o owieczkach lecących za baranem. Jane Lane sama piszesz, że film nie był dobry, więc po co te teksty? Film jest do chrzanu i chyba niewiele trzeba, żeby to udowodnić. A skoro jest jaki jest to chyba nie dziwota, że zauważą to też inne osoby choćby nie wiem jaki był ich gust.
Film bardzo dobrze zrobiony,dawno nie widzilam tkaieog filmu wyglda jak amerykanski,Dobra muzyka ,swietne zdjecia a ten kto pisze negatywne oceny to musi byc fan telenowel .Byscie chodizli tylko na latwe filmy ko meide rom a ntyczne .Czy widzieliscie jak ten film byl robiony w jakich warunkach,Ja kupila sobie dvd i mam relacje z plany aktorzy naprawde marzli bardzo ryzykowne sceny przesz czlowiek moze na zimnie byc 5 min oni pewnie byli clay dzien ,nawet tam widac ze nakrywaja ich foliami zeby nic sie nie stalo im.
pozdr Ewelina
mam nadzieję, że to co napisałaś to tylko tani chwyt, żeby sprowokować potok wypowiedzi. w przeciwnym razie hmm...
pozostawie to bez komentarza, bo podobno o gustach się nie dyskutuje.
a zresztą pewnie nie będziesz chciała czytać komentarzy tej która "pisze negatywne oceny" i z pewnością "musi byc fanką telenowel".
Jesli uwarzasz że wystawianie aktorów na zimno i okrywanie ich foliami jest profesjonalne i super no to widze ze na filmach sie znasz ;] Skoro tak jest na relacji z planu umieszczonej na płycie dvd (żałuje kasy na bilet do kina i nie wiem jak mozna było jeszcze kupic dvd) to ja w takim razie niewiem co oni zrobili z tym milionem złotych ktore mieli w budżecie...