PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=462084}
3,5 12 tys. ocen
3,5 10 1 12141
1,9 9 krytyków
Pora mroku
powrót do forum filmu Pora mroku

Czy film podobny jest do np. Hostela? Chodzi mi o to, czy w nich także torturuje (okalecza) się ludzi? Jak nie, to jednak macie racje - beznadziejny film pewnie.. jeśli jednak są pokazane (w co wątpię :/), to niska ocena jest dlatego, że wypowiadają się tu głównie te same osoby, które Hostel czy Piłę oceniają tak nisko - i wszystko jasne...

krytyk_filmowy

odświeżam... odświeżam... odświeżam... odświeżam...

Jeśli w tym filmie nie ma takich scen ani nie jest horrorem, który ma straszyć, to chyba słusznie dajecie niską ocenę...

ocenił(a) film na 7
krytyk_filmowy

"Chodzi mi o to, czy w nich także torturuje (okalecza) się ludzi? Jak nie, to jednak macie racje - beznadziejny film pewnie.. "
Rozbawiłeś mnie tym tekstem, dobre filmy to wg ciebie tylko te w których krew leje się strumieniami, a flaki latają wszędzie? Jeśli tak, to na pewno ocenisz ten film jako beznadziejny (raptem kilka trupów i w przeciwieństwie do np. "Piły" raczej mało efektowne zejścia), chociaż wg. mnie jest dużo lepszy od obu części "Hostela" i "Piły" (część 2 i wzwyż). To nie jest horror, a thriller. Twórcy filmu nie poszli w kierunku, który podobał by Ci się, raczej postawili na klimat i udało im się to, co prawda mogli by dobrać lepszą obsadę i popracować dłużej nad scenariuszem, ale i tak powstał dobry film, który jest znacznie lepszy od większości amerykańskich strasznych filmów dla nastolatków.

themoon

Nie wiem właśnie czy iść do kina na ten film, a na DVD chyba nie ma :/

Tak sobie myślałem, że jeśli tak nisko oceniacie ten film, tzn. że jest to 'polski Hostel' i niskie oceny dają głównie te same osoby, które tak nisko oceniały Hostel.. ale wątpię by w polskim filmie były takie sceny z torturowaniem ludzi. :/

"Rozbawiłeś mnie tym tekstem, dobre filmy to wg ciebie tylko te w których krew leje się strumieniami, a flaki latają wszędzie?"

To w takim razie po co na tych zdjęciach i trailerach pokazują ludzi, którzy gdzieś są przetrzymywani, jak naprawdę nic takiego strasznego im ponoć nie zrobili? Sądząc po tych krótkich filmikach, które obejrzałem i fotkach, reżyser chciał stworzyć coś w stylu Piła/Hostel, nawet czytałem, że poprosił osoby pomagające w tworzeniu o obejrzenie Piły i jakiegoś innego filmu, ale pewnie nie ma takich scen lub ewentualnie są, lecz kamera skierowana w inną stronę i słychać tylko krzyki, albo cień osób na ścianie i gó... widać. :/