PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=462084}
3,5 12 tys. ocen
3,5 10 1 12141
1,9 9 krytyków
Pora mroku
powrót do forum filmu Pora mroku

Nowy przykład recenzji "sponsorowanej" znalazł się w polskim internecie... Jeśli czytaliście recenzję "Pory mroku" w serwisie Stopklatka to wiecie co mam na myśli. Autor nie ocenia jednoznacznie filmu, nie wymienia praktycznie jego wad, tylko na siłę doszukuje się zalet. Wystarczy spojrzeć na plakat na którym widać partnerów medialnych filmów żeby wszystko się wyjaśniło - Stopklatka jest wśród sponsorów więc nie mogli zjechać tego filmu... Przykre, że na serwisie który chce uchodzić za profesjonalny dochodzi do takich precedensów... Wstyd...

Mieloneq

a stopklatka tak długo mi sie laduje ze juz ja olałem.

Mieloneq

Ale o którą recenzję chodzi? O tę, której autor sugeruje, że nie należy chodzi jedynie na dobre produkcje, ale również na te "ciekawe"?;)

yanoshka

Innej tam nie ma chyba ;) I przytoczone przez ciebie słowa idealnie wskazują na to jak profesjonalna jest ta recenzja :)

Mieloneq

Wg mnie ta recenzja jest nie tylko nierzetelna i nieprofesjonalna, ale zwyczajnie nieudolna i wymuszona, jakby autor cały czas był pomiędzy młotem - patronatem stopklatki nad "Porą Mroku", a kowadłem - swoim estetycznym sumieniem.

użytkownik usunięty
Mieloneq

Oj no przecież wyobraź sobie, że razem w grupie zrobiłeś rysunek ale nie jest on ładny ale ty go narysowałeś i ty sie nim zachwycasz że jest piękny i wogle tak samo jest z tym filmem stopklatka jest jednym ze sponsorów to go zachwala!!! Teraz już rozumiesz??:))

No, nie do końca trafne to porównanie:) A całą tę sytuację recenzenta stopklatki rozumiem od przeczytania pierwszej wypowiedzi w tym wątku, a później recenzji, spokojna głowa:) Z tym, że wydaje mi się to conajmniej niesmaczne ze strony stopklatki.

użytkownik usunięty
yanoshka

No może to porównanie mało trafne:)) ale chęci się liczą;))

twórcy tego filmu też mieli pewnie dobre chęci:)

Mieloneq

Jak się chce uchodzić za rzetelny serwis to w moim przekonaniu nie należy pisać reklam zamiast recenzji... A jak już się koniecznie chce to wypadałoby to opatrzyć odpowiednią informacją.