PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=462084}
3,5 12 tys. ocen
3,5 10 1 12141
1,9 9 krytyków
Pora mroku
powrót do forum filmu Pora mroku

Każda scena razi taką tandetą, że nawet nie zwraca się uwagi na scenariusz (jeśli w tym "filmie" jakikolwiek jest). Od strony realizacji to jest tragedia. Przez pierwsze pół godziny bez przerwy leci jakaś muzyka. Szczególnie głośno leci podczas dialogów, zagłuszając je. To jest po prostu jakiś absurd. Do tego każdy "aktor" wypowiada swoje kwestie jakby dukał z kartki. Każda scena to po prostu pokaz tandety, który powinien być przechowywany w Sevres pod Paryżem pod hasłem "TANDETA".
Relacji między postaciami po prostu nie ma, wypowiadają do siebie w ciągu całego "filmu" około 5 słów. Do tego skalkowane motywy z amerykańskich horrorów są wszechobecne, tyle że jest to wszystko zrobione w tak tandetny sposób że brakuje słów.
Ja rozumiem, że nakręciłby to sąsiad Jurek to mógłbym to w jakiś sposób zaakceptować, ale że ktoś dopuścił by to puszczano w kinach, to nie mam na tyle wyobraźni. Jeden z najgorszych filmów jaki oglądałem w życiu. Nawet ciężko to określić filmem.

ocenił(a) film na 1
Jimbo_

Aha, zapomniałbym dodać. Jedyny motyw jaki mi się podobał, to kiedy Jakub Wesołowski z "Miłość jak M" dostał w łepetynę. Padł jak Kawka :D