PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=462084}
3,5 12 tys. ocen
3,5 10 1 12141
1,9 9 krytyków
Pora mroku
powrót do forum filmu Pora mroku

Tragedia

ocenił(a) film na 1

Bylem na tym filmie przy okazji Maratonu w Multi. Mozna bylo obejrzec Zejscie, Sadyste i wlasnie Pore mroku. Jak sie pozniej okazalo najlepszy film puscili na poczatku, potem coraz gorzej. Widac ogromnma przepasc miedzy produkcjami USA a nasyzmi. Na Zejsciu naprawde byly momenty grozy, co do naszego cudownego thrillera nie ma sie co rozpisywac. Film zanudza, wogole nie straszy, bezsensowna fabula, film chaotyczny ze smiesznymi dialogami. Ogolnie ludzie w kinie smiali sie z litosci gdyz film robi naprawde slabe wrazenie. Juz nie wspomne o paru bledach widocznych dla zwyklego widza. Naprawde modlilem sie aby sie skonczyl......... dramat.

ocenił(a) film na 4
enrico2000

kolejnośc faktycznie byla gowniana, ale w sumie jakby najpierw dali pore mroku to polowa ludzi by wyszla przed kolejnymi dwoma... bo na tym filmie nie daloby sie kompletnie usiedzieć, gdyby nie Zolo ;] a o drugiej w nocy to juz nawet nikt nie mial wiekszej sily wyszydzić z tego co zaobserwowalam, ja osobiscie przysypialam, moze o to chodzilo ;D

ocenił(a) film na 1
aleosochozi

zgadzam sie, masz racje:)) jak ja sie rozgladnalem po sali to rzeczywiscie sporo osob mialo zamkniete oczy, zreszta moja kumpela i kumpel tez usneli na moment:) jedno co mnie zalamuje to jak ogladnalem filmik z premiery i kazdy z aktorow, rezyserow zachwalal ten film bod niebiosa. Nawet ludzie niezwiazani z jego produkcja, masakra, troszke samokrytyki. Pozdrawiam i oby jak najmniej takich filmow :)

enrico2000

Podzielam tę opinie. Fabuły to tam żadnej praktycznie nie było. Była próba dodania efektów, które były niczym w porównaniu do poprzedzającego "Zejścia". Poza tym gra aktorska była mizerna "o kurwa, schwyciło mnie", a po chwili dobra zabawa przy ognisku. Żal...

ocenił(a) film na 1
kreaturka69

Dokladnie, z tym "o kurwa chwycilo mnie" hahaha u nas cala sala w placz:) ale np. wychodzili z kajakow, ta jedna laska zobaczyla te zwloki jakies i pyta sie czy widzieli po czym biegna i juz zapomniala o tym, jak uciekawli z fabryki to z tego co pamietam najpierw podjechali autem potem poplyneli kajakami, a jak trzeba uciekac to kajakow nie ma ale co tam, do auta dobiegli szybciej pieszo:) Na poczatku jak porywa kumpla Wieczorkowskiego, czeu sluzyl ten zabueg skoro wg mnie nie byl na tyle dynamiczny aby wystraszyc a potem wogole do niego nie wrocono?? I kto go tam wciagnal?? Ten niemiec bo nic innego do roboty nie mial ?? Mozna by wymienic mase takich dziwnych scen. Trudno sie dziwic ze polskie thrillery sa jak komedie, do tego gra aktorow kompletnie nie przygotowanych do gry w takich filmach. I jeszcze w wywiadzie ktorys z aktorow mowil ze wkoncu sa efekty spoecjalne nie odbiegajace od USA to chyba nie ma tv w domu i nie chodzi do kina. 3 strzalu na krzyz, 2 w szybe auta, jeden w noge, jeszcze w glowe byl, extra, troche krwi na czole ale to ja potrafie nawet taki efekt specjalny zrobic. Zenada i juz. Rzadko ktory film mobilizuje mnie do tego aby tyle pisac:) ale ten to przegiecie na miare Palimpsest.

ocenił(a) film na 1
enrico2000

Jeszcze żaden film mnie tak nie wymęczył, Co reżyser miał na mysli? mozna się zapytać, ale nikt nie wie więc nikt nie będzie pytał powiedział by Ryszard Ochucki. Kolejne słabe polskie kino :(.

ocenił(a) film na 1
bjaxx

popieram wszystkich ! film jest tak męczący, że się nie da wytrzymać, gra aktorów do dupy (z jednym-dwoma wyjątkami), zero scenariusza, młyn jak nie wiem co. Pomysł był bardzo fajny, ale wykonanie to woła o pomstę do nieba!

Może amerykanie kupią prawa do tego pomysłu i zrobią taki film :D

1/10 stanowczo nie polecam

enrico2000

trochę ci współczuje tego maratonu bo:
-sadysta- gówno
-zejście-przez połowe filmu gadanie i nic się niedzieje dopiero po długim czasie jest akcja i momenty gdzie da się wystraszyć ale film akurat nie jest super!
-pora mroku-hehehe (polski horror i co tu jeszcze więcej mówić,jednym słowem gówno)

ocenił(a) film na 1
retsq

Z Zejscia jestem zadowolony bo bylo pare fajnych momentow, reszta mizeria. Ale za 16 zl ze znajomymi mozna posiedziec i sie posmiac z ostatniego filmu:)

enrico2000

Nie oglądałam w całości, wpadłam na 20 minut (pracuję w kinie) i obśmiałam sie strasznie. Zero autentyzmu, to wszystko już było a i aktorzy... To jak grali było bardziej komiczne niż autentyczne. Naprawdę, niech Polacy zajmą się komediami... Nie polecam a oceny tez nie wystawiam bo całego nie widziałam :) i szczerze mówiąc...nie mam zamiaru

malenka1722

Malenka pracujesz w kinie hhmmm... moze ja Cie tam odwiedze i rozkminimy jakies wejsciowki hyhyh :D

ocenił(a) film na 1
malenka1722

No to masz fajna prace. Pewnie darmowe bileciki itp:)) A co do filmu to ciesze sie ze wiekszosc ludzi uwaza go za chlam w odroznieniu od rezysera i reszty tych aktorzyn .......

ocenił(a) film na 1
enrico2000

a spodziewałeś sie może ze reżyser i aktorzy powiedza "ale nam chłam wyszedł, to jest gówno nie idźcie na to bo szkoda pieniędzy.." :P no co Ty buahaha przecie to ich kasa.. wiec nie spodziewałbym sie antyreklamy, trailer który w kinie puszczali przed innymi filmami zapowiadał niezły film.. ale wyszło to co zwykle w polskim horrorze.. ;] czyli nic i coraz bardziej sie ciesze że polacy rzadko biora sie za robienie tego typu produkcji bo za dużo gówna na ekranie... to kina beda smierdziały lol ;]..

ocenił(a) film na 7
enrico2000

Też byłem na maratonie w multikinie tylko wyświetlali Silent hill, Sadyste i na końcu porę mroku w takiej właśnie kolejności...pora roku... hmm...szczerze mówiąc to przysnąlem na końcu;p Chyba nic więcej nie trzeba dodawac...W sumie nikt z nas nie spodziewał się rewelacji, ale bądźmy też wyrozumiali, polska kinematografia dopiero raczkuje jeżeli chodzi o ten gatunek filmowy..w sumie Sillent Hill był nie wiele lepszy..

thanatos_2

Bestia cieszysz sie ze polacy nie robia czesto horrorow... no i wlasnie chya na tym to polega, nigdy ich nierobili i niemaja jescze o tym pojecia, ale gdby caly czas cos probowaliw tym kierunku to moze wkoncu cos by zaczelo wychodzic he?

thanatos_2

a grales kiedys w ta gre ?? ze piszesz ze silent hill byl kiepski ??

ocenił(a) film na 7
lp_gwiazdka

W grę nie grałem, a zresztą co to ma do tematu, oceniamy tu filmy, a nie gry..

thanatos_2

hahahaha koles mnie rozwalił... :D
gra a film to 2 różne rzeczy ;] byłam na maratonie 2 lata temu w heliosie (osobiście uważam że tam są lepsze maratony o wiele ;) i nie wiedziałam czy się śmiać czy płakać a może spać na tym silent hill... toż to masakra była..

a co do pory mroku... hmm nie wiem już czy iść czy nie.. ;)

j_ustyna17

a jeśli chcesz połączyć film z grą to polecam stay alive :PP

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem