PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506803}

Poradnik pozytywnego myślenia

Silver Linings Playbook
2012
7,2 308 tys. ocen
7,2 10 1 308284
6,9 67 krytyków
Poradnik pozytywnego myślenia
powrót do forum filmu Poradnik pozytywnego myślenia

Obejrzałem ten film wraz z żoną kierując się wysoką oceną na Filmwebie. Błędem było niewyłączenie go po 15 minutach.
W filmie wieje nudą a dialogi wcale nie powalają na kolana. Jeśli nie jesteś zagorzałym fanem Lawrence/De Niro/itd.itd. to szczerze odradzam :)

ocenił(a) film na 6
Zaku007

po uslyszeniu opinii znajomych również spodziewałam się wielkiego "wow", ale niestety sie rozczarowalam. film absolutnie nie nalezy do gatunku komediowego. oglada sie go "w miare" dobrze, ale cala historia az tak bardzo nie porusza, przynajmniej nie mnie. momentami kukiełkowa gra Lawrence pozostawia wiele do zyczenia, szczerze mowiac, szczęka opadła mi do ziemi dopiero dzis rano, po uslyszeniu, kto dostal Oscara.... juz predzej nominowalabym Cooper'a...

ocenił(a) film na 10
poisonka

Był nominowany.

ocenił(a) film na 9
Zaku007

Jesteś pewien, że oglądałeś właśnie ten film? Moim zdaniem nie było w nim nic co mogłabym określić słowem "nudny"... "Pozytywny"? Owszem

Zaku007

a ja oglądałam ten film z chomikiem i wyłączyliśmy go po 28 minutach, super nie????

ocenił(a) film na 4
Justyna_0288

a co zazdroscisz ze ma zone ;D hehe

użytkownik usunięty
luckygirl23

z tym filmem to chyba jest tak....jak mialam z 13-14 lat obejrzałam "między słowami" i wynudziłam się maksymalnie.pare lat pozniej lecialo w telewizji mysle-obejze jeszcze raz i tak nic innego nie ma.Płakałam przez pół filmu.Tak własnie jest z "poradnikiem..."

ocenił(a) film na 4

ja mam 27 lat i watpie zeby mi sie ten film spodobal pozniej

użytkownik usunięty
luckygirl23

jak dla mnie olsnienie moze przyjsc w pare sekund.

ocenił(a) film na 4

nie w przypadku tego filmu:)

ocenił(a) film na 8

bo do pewnych rzeczy człowiek dorasta/dojrzewa..

luckygirl23

jak moge zazdrościć facetowi ze ma zonę??? zastanów sie- prędzej zazdrościłabym jakiejś kobiece- faceta - pomysł nim cos napiszesz

ocenił(a) film na 4
Justyna_0288

chodzilo mi o bliska osobe.Jak sama ogladasz filmy to nie moj problem:)

luckygirl23

nie ,od 6 lat oglądam z bardzo bliskim mi mężczyzną , i co tego ???na szczęście nie mam tej przyjemności oglądać filmu z jakims tepakiem ,uxhowaj boze

ocenił(a) film na 4
Justyna_0288

wg Ciebie osoba ktora ma odmienne zdanie o filmie niz Ty jest tepakiem?

Justyna_0288

i mimo to oceniłeś ten film? Gratuluje zostałeś pierwszym kretynem forum "poradnik pozytywnego myślenia" na filmwebie. Tylko trzymaj ten poziom, bo ostatnio zazdrosne o Lawrence dziewczynki próbują zdobyć ten tytuł.
Pozdrawiam!

roach22

jestem kobietą
co ma do tego lawrence, głupi temat , głupie komentarze- a wy to bierzecie tak na poważnie,wyluzuj , film ogląda sie cały,proste

ocenił(a) film na 4
Zaku007

Zgadzam się z autorem tematu, również oglądałem we dwójkę. Nuda, przewidywalność do bólu i drętwe dialogi. Nie rozumiem tak wysokich ocen niektórych. Szkoda czasu.

ocenił(a) film na 9
ender140

i napisał to gość, który na 10 ocenił takie filmy jak: Rocky i Ace Ventura Psi Detektyw, :D

ocenił(a) film na 4
JeanVanHamme

sa rozne gatunki filmowe i akurat w danym gatunku te filmy sa fajne ale moze nie koniecznie na 10 :)

ocenił(a) film na 3
Zaku007

Ja też nie wiem skąd ta wysoka punktacja, tragicznie nudny i dużo za długi, przez pierwszą godzinę miałam nadzieję, że się rozkręci, ale nic takiego nie miało miejsca. O ile pod romantyczna może podchodzi to pod komedia już na pewno nie, może z 3 momenty były zabawne.

ocenił(a) film na 1
Zaku007

Ja oglądałam ten film sama. Nikt nie zasnął. Prawie.
Pewnie dlatego, że oglądałam ten film 5 dni. Tak bardzo nie był interesujący i tak bardzo śmiertelnie się na nim nudziłam.
Część z Was pisze, że jak ktoś się nudził to nie ma gustu filmowego lub jest głupi. Jak tam sobie chcecie. Uważam, że to, że ktoś lubi inne filmy niż Wy nie sprawia, że możecie wyzywać się do woli.
Jak się komuś podobał film (a mnie nie) to nic mnie to nie obchodzi. Nie wyzywam się z ludźmi, bo przecież to cudowne, że każdy z nas ma inną opinię a nie wszyscy taką samą.

Wyszło mi przemówienie a'la Paulo Coelho, ale tylko po to się logowałam, żeby Wam powiedzieć, żebyście się ogarnęli i przestali być dla siebie tacy niemili. I proponuję nie oceniać nikogo ze względu na wiek (bo to koniec końców nie ma nic do rzeczy a i argument z dupy).

Pozdrawiam tych którzy się nudzili, tych którzy lubią Avatara i Harrego Pottera i tych, którzy nie lubią tych filmów. I tych, którzy mają 13 lat i tych którzy 27. Pozdrawiam wszystkich :D

Zaku007

Mam podobne do Ciebie odczucie. Spodziewałam się naprawdę dobrego filmu, a ten był co najwyżej "dobry". Ilość oskarów zupełnie nie odzwierciedla. Jest cała masa lepszych filmów, które na pewno bardziej zachwycą. A gra Lawrance - Dobra, ale nic ponadto, z całym szacunkiem do niej, bo jest bardzo dobrą aktorką.