PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=564462}

Porwanie

Abduction
2011
6,4 63 tys. ocen
6,4 10 1 62810
3,3 6 krytyków
Porwanie
powrót do forum filmu Porwanie

Jeszcze nie oglądałem film ale wiem, że ludzie będą go nisko oceniać ze względu na głównego bohatera. Bo jak można ocenić film w którym główną rolę gra gościu ze Zmierzchu przecież to jest obciach !

BĄDŹCIE OBIEKTYWNI ! OCENIAJCIE FILM TAK JAKBY TAYLOR NIE GRAŁ W ZMIERZCHU

Notorious Gomez

Oglądając trailer cały czas miałem wrażenie, że zaraz zza rogu wyskoczy Pattinson... A tak na poważnie zapowiada się całkiem dobry film. Dlaczego ludzie już go oceniają skoro premiera dopiero jutro..?

jovus

A no dlatego już oceniają, bo dziś pojawił się na świecie. Dopiero jutro wchodzi w Polsce.

kc166

Umiem czytać. Chodziło mi raczej o to, dlaczego oceniają skoro nie widzieli...

jovus

No właśnie, zgadzam się Jovus... Filmu nie wiedzieli, a oceniają. Sama nie przepadam za Zmierzchem, ale obejrzałam zwiastun i , nawet mimo tego, że gra w nim wilkołak z filmu, który wydaje mi się zbyt głupi jak dla mnie (lub za inteligenty jak kto woli), bardzo mi się spodobał. Ten chłopak nadaje się do tego filmu i może wreszcie pozbędzie się naszywki, która mu pozostała po sadzę o wampirach i wilkołakach i dziwnej dziewczynie, która ma głupie wyrazy twarzy, w prawie każdej scenie... :) no, ale nic... Najpierw obejrzyjcie, potem oceniajcie:):)

lonley

W sumie ja tego filmu jeszcze nie widziałem i patrząc na głównego bohatera będę miał wielkie opory przed jego obejrzeniem (mimo tego, że dopiero przed chwilą się dowiedziałem, że grał w Zmierzchy, którego swoją droga też nie widziałem) - przeraził mnie trailer i ta jego gęba:-/ .Jednak istnieje coś takiego jak pokaz przedpremierowy, więc są ludzie, którzy mogli ten film widzieć jeszcze przed premierą. Tak więc wypowiedź: "Najpierw obejrzyjcie, potem oceniajcie" może być w tej sytuacji nie na miejscu;-) A propos takiego pokazu to np. można go było obejrzeć w warszawskim Cinema City Mokotów w czwartek o 20:00, żeby nie być gołosłownym:-).

Marcinkan

Tak masz racje, ale jak zauważyła NotoriousGomez, nie oglądała filmu... Rzeczywiście mogłam napisać, żeby najpierw OBEJRZAŁA, a potem oceniała, ale nie myślałam, że ktoś potraktuje to tak dosłownie... Tak więc, moja rada tyczy się tylko osób, które nie były na pokazie przedpremierowym, a oceniają film po.... hmm... innej roli, aktora, który w nim gra:):)
Co do jego "gęby', to w sumie, aż tak straszna nie jest:):) Ale o gustach się nie dyskutuje... Mam nadzieje, że wyjaśniłam moje stanowisko :):)

ocenił(a) film na 4
jovus

Tak się składa, że byłem wczoraj na pokazie przedpremierowym. [SPOILER]
Kino sensacyjne dla piętnastolatków. Schematyczne do bólu, dialogi oklepane, ten dobry (Burton) nie do końca jest dobry... do tego osiemnastolatek daje sobie radę z zawodowcami... totalne przegięcie.
Mały plusik za rólkę Sigourney Weaver, choć można było dużo więcej wykorzystać jej potencjał aktorski.
4/10 (w tym jedna gwiazdka dla Weaver)
P.S. Nie oglądałem "Zmierzchu", bo to nie moje "klimaty". Zatem proszę nie oskarżać mnie o stronniczość.

bardzo_zgryzliwy_tetryk

No i tego właśnie się obawiałem. Najpierw zrobią taki trailer, że walą na film drzwiami i oknami, a później okazuje się, że były to jedne z gorzej wydanych dwóch dyszek w życiu...

użytkownik usunięty
jovus

Bo ludzie nie wiedzą co dobre :)

Mati_JCVD dobrze że ty wiesz co jest dobre

użytkownik usunięty
Glock

Staram się oglądać dobre filmy na mój gust bo wielkim kinomanem to ja nie jestem , ale co do tego filmu to będzie lipa , wystarczy że był doskonały film pt . Tożsamość Bourna i wystarczy

ocenił(a) film na 7
bardzo_zgryzliwy_tetryk

a oglądając zwiastun lub czytając opis fabuły nie wiedziałeś ze to"Kino sensacyjne dla piętnastolatków" ? Czego się spodziewaliście, bo nie rozumiem . Wiedziałam na co idę do kina , ze to będzie głupie , pewnie infantylne i zdawałam sobie sprawie do jakiej grupy wiekowej skierowany jest ten film ! Widziałam wiele głupszych filmów skierowanych do nastolatków . Wcale nie był głupszy niż przykładowo szklana pułapka .

Bene

Fakt film dla dzieciaków, chociaż jest +15. Fakt nic w nim nie było udane poza popcornem ale myślę, że akurat szklana pułapka miała chociaż wątek fabularny, który nie był oczywisty po 10 pierwszych minutach filmu.

ocenił(a) film na 5
Notorious Gomez

No niestety, ale fama ze "Zmierzchu" będzie się za kolesiem ciągnąć i ciągnąć. Podobna sprawa była z DiCaprio po "Titanicu"... na szczęście DiCaprio pokazał już, że potrafi grać w innych filmach i ma bardzo duże zdolności aktorskie.

ocenił(a) film na 3
drzefkovitsh

Jak możesz w ogóle porównywać, człowieku?!
Wiem, o co chodzi, ale to i tak nie na miejscu.
Faktem jest, że udział Lea w takim hicie jakim okazał się Titanic był przysłowiowym wdepnięciem w bagno i przylepieniem łatki sweet chłopca na lata.
Jednak tak naprawdę Dicaprio już w "Co gryzie Gilberta Grape'a" pokazał na co go stać, znamiona tego, jak dobry to aktor można było dostrzec na długo przedtem, zanim w końcu go doceniono po tej niefortunnej wtopie...
Flaki musiał sobie wyrywać wręcz;) by uwolnić się od pechowego wizerunku.
A Lautner, z całym szacunkiem, z czym do ludu?
Z super klatą i ograniczoną mimiką jako aktor daleko nie zajdzie;)
Choć kabzy producentom nabije, to pewne.

ocenił(a) film na 5
Notorious Gomez

Obejrzałam film i oceniłam go nisko ze względu na sam film.