PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=564462}

Porwanie

Abduction
2011
6,4 63 tys. ocen
6,4 10 1 62808
3,3 6 krytyków
Porwanie
powrót do forum filmu Porwanie

Trochę jestem zaskoczony, spodziewałem się dużo większej kaszanki, ale nie, wręcz przeciwnie, gdyby nie trzy rzeczy, to film naprawdę mógłbym uznać za udany! No ale te trzy rzeczy...
1) Taylor "Jestem lamą" Lautner. Jakby przed kamerą postawić tą wspomnianą lamę zapewne lepiej by zagrała. Niech ktoś zlituje się nad biedakiem i powie mu, że jest aktorem wybitnie beznadziejnym i niech da sobie spokój z filmami, a przynajmniej udziałem w nich.
2) Dokumentnie schrzanione pierwsze pół godziny filmu.
3) I fakt związany z dwoma powyższymi: niewytłumaczalne przekonanie twórców, że muszą adresować ten film do nastolatków, że nikt inny takich filmów nie ogląda. I w związku z tym wpychają gdzie się da jakieś typowe dla 'american teens' wątki. Po co ja się pytam, po co...
Ale jakby tylko podmienić Lautnera na kogoś poważniejszego, wywalić początek i wstawki dla nastolatków wyszłoby naprawdę świetne kino akcji. W końcu obsada całkiem niezła, Molina nieźle, Weaver również, realizacja jak najbardziej, walki w porządku, akcja wartko płynie, nie nudzi się, są naprawdę bardzo dobre momenty... Gdyby.