Polecam ogromnie! Film jest niezwykle realistyczny - fantastycznie wyważony. Wszystko w nim wydaje się takie rzeczywiste. Ta młodziutka wampirzyczka nie jest jakaś uładzona, czyściutka itd. Ta krew faktycznie brudzi. Ciemność jest męcząca, a głód nie do wytrzymania w taki normalny zwierzęcy sposób. Jednocześnie wszystkie te elementy z legend - niemożność wytrzymania słońca, potrzeba zaproszenia, by wejść. Wszystko jest tak ładnie zgrane, że wydaje się czymś zupełnie normalnym - w takim sensie, że jak najbardziej możliwym w świecie "za oknem". I ta senna, melancholijna atmosfera. I ten ojciec dziewczynki, i ci ludzie pijący, siedzący przy stole. Maksimum realizmu. Świetna odtrutka na fatalnie nudny i sztuczny "Zmierzch" ;P
Spox... Myślałem, ze to jakaś rewelacja.
Mi jednak tandeta szkodzi i staram się unikać, na ile to możliwe.
PZ
No ja bym to chętnie obejrzała ze względu na wielką miłość do "Nieustraszonych...".
"Nieustraszeni...." wymiatają - dawno się tak nie uśmiałem oglądając cóś w tym rodzaju.
No! Ja mam dvd to takie co GW zrobiła w serii jakiegos tam kina - elegancka książeczka i ta płytka w środku - wypasik - lepsze niż zwykłe pudełkowe.
Tzn. co? Mam dwuwarstwowe dvd zamieszczać w sieci? No co Ty! szkoda mi życia na takie uploady. W ogóle uploady trawają długo, a to i trochę bez sensu, bo to chyba nie jest takie drogie - lepiej sobie kupić z tą śliczną książeczką.
Widzisz: http://allegro.pl/item644944242_nieustraszeni_pogromcy_wampirow_polanski_dvd_gw. html Tanie.
Otóż to - ktoś używa ;P
Nie lubię FireFoxa - jest fatalny zwłaszcza do zapisywania stron, a często potrzebuję zapisać jakąś stronę. Ma jeszcze inne wady - tzn. wady pod kątem mojego użytkowania, bo jak komuś dane funkcje nie są potrzebne to nie zwraca uwagi na te wady. Czyli można powiedzieć, że dla niego ich nie ma.
Hominus załóż blog po ludzku, bo ludzie muszą Cię ganiać po tematach ;P
ad. FireFoxa - gdzie na dysku twardym jest katalog plików tymczasowych FF?
C:\Documents and Settings\nazwa_użyszkodnika\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji
C:\Documents and Settings\nazwa_użyszkodnika\Ustawienia lokalne\Temporary Internet Fles
hmm ale tam są tempy z IE, a nie FF
...i ja akurat nie jestem szkodnikiem!! uży nawet...
a obejrałeś dziś cosik z rzeczonych??
Nie miałem czasu. Nadja się ściągnęła, a ten Dracula tyż. Jutro będzie czas na jakiś filmik.
Pardon, nie miałem zamiaru Cię urazić. Po prostu przyzwyczaiłem się do admińskiego neologizmu 'użyszkodnik', który w przypadku komputerów/netu jest jak najbardziej na miejscu.
Jestem taka urażona, że muszę dostać jakieś odszkodowanie....
Nie robi się wam coraz klaustrofobiczniej w tym temacie??
Ad odszkodowania: kasa czy krew?
Ad klaustrofobii: nie wydaje mi się. mało nas tutaj, ale pościki zaczynają się wykrzaczać i rozłazić jak karaczany po akademiku;
Jak wykrzaczać? Mi raczej chodzi o to jak bardzo piszemy w pionie w stylu wschodnim ;P
Ale fajnie - dojdźmy do skrajności - żeby tak pisać po jednym wyrazie w linijce tylko! i jeden post z dwóch krótkich zdań na 10 cm w pionie!
odszkodowanie..odszkodowanie... zastanowię się... na razie cieszy mnie sama ta myśl o nim......
O tym właśnie mówiła wzmianka o karaluchach.
Ad odszkodowania: czyżby przymusowy post, nieudane łowy?
Ty myślisz tylko o tej krwi, a na świecie są jeszcze inne ważne rzeczy.... torebki, naszyjniki, buty....
Eleo tylko skórę ze ślicznych młodych foczek uznaje ;)
Odnośnie pytania Eleonory - też mi przychodziły powiadomienia, a Filmweb się nie otwierał, więc dzisiaj rzuciłem ten portal w diabły :
Patataj, patataj, patataj, patataj, patataj, patataj, patataj!!!!!!!!!!!
Może wywali nas w kosmos?
Smilodon to ten kiciuś z przerostem trójek?
Zawsze mnie ciekawiło, jak toto mogło tak szeroko rozwierać szczękę. Przypomina się któryś „Blade”, jeszcze głupszy od innych Blade’ów, w którym nowy gatunek wampira też tak szeroko buzię otwierał ;)
Kończę już, życzę dobrej nocy/dobrego dnia wszystkim obecnym żywym i nieumarłym. Adios.
No to uprzejmie prosimy wszystkich:
WPISYWAĆ SIĘ TYLKO W TYM WĄTKU, NIE OTWIERAĆ NOWEGO!
Wyżej było coś o kotach. Pośród śmiesznych kocich gifów i scenek (które też polecam), jest tu genialna scena w której niedźwiedź spiernicza przed kotkiem http://www.youtube.com/watch?v=iUSNmY5XPLI – od 0:45 :D
eh mam 18lat i nie mam dziecinnego podejścia do filmu typu "to jest horror, musi być duzo krwi i zabijania, a na seans musze zabrać pieluche"
Uwielbiam stare filmy jak i nowe, stare horory jak i nowe, ale po prostu muszą być dobre :|, ten film był taki przewidywalny, taki nudny, dialogi - eh ...jak oglądałem ... po dosłownie 20~minutach domyśliłem sie co będzie przez następną godzine =|...wg. mnie ten film nie zasługuje na więcej niż 4 ... nie bardzo poczułem ten klimat, bo wg. mnie go po prostu NIE MA, a fabula eh.. w ogóle jest taka? dziewczynka wampir zaprzyjaźnia sie z chłopcem, który nie ma zbyt wielu znajomych, kolegują sie mimo tego, ze ona od czasu do czasu żywi sie ludzką krwią - żenada..
Ad fuj:
Czy to dotyczyło kota po chińsku????
Ad smilodona:
To ten sam kotek. co na obrazku, chociaż może toto być też Smilodon populator.
Ad Blade'a:
To chyba była druga część.
-> ad fuj
było do kota po chińsku
-> ad Blade
nigdy nie miałam serca, żeby obejrzeć to w całości - nawet pierwszą część...
-> ad wychodzenie poza ramki :)
akurat ciekawostką dla zwolenników FF może być fakt, że pod FF temat pokazany przez Martina, jest zupełnie nieczytelny, co wygląda zresztą ciekawie, no ale czytać się raczej nie da, a pod IE wszystko jest widoczne zupełnie bez problemu. Jednym słowem to przesuwanie granicy ramki typowe dla IE w pewnych sytuacjach wiele ułatwia. Teraz, jak porobili durne zmiany na allegro, to także IE pozwala sie dostać do pewnej kolumny w sprzedaży, a FF ją po prostu obcina i ludzie nie mają opcji "wystaw podobne", "zmien" itp ;P
-> ad guli_radom
Ok, że się chciałeś wypowiedzieć, że Ci się nie podoba, ale po co w takiej sytuacji pytasz, co się nam podoba skoro o tym było i tu i gdzieindziej bardzo dużo? Wystarczyło napisać co Tobie się nie podoba i to właśnie Tobie, a nie argumentować, że wypróbowałeś na "dziadku i cioci", jakbyś nawet sam swojego zdania w pełni nie doceniał.
A co do dorosłości, no to faktycznie - 18 lat :) Jesteś super dorosły chłopak :) Tym zdaniem mnie rozwaliłeś :)
-> Martin
Fajny filmik, ale podłe jest to, że na tym yuotube albo blokują ścieżkę dźwiękową, albo w ogóle kasują filmy (no albo blokuja na Polskę). A to przecież są filmiki amatorskie nierozpowszechniane w celach komercyjnych i zgodnie z prawem można w nich bez zgody autora wykorzystywać czyjąś piosenkę lub muzykę.
Poza tym kurcze tylu artystów poznałam właśnie przez taki przypadek, że obejrzałam filmik z ich piosenką. Przecież to jest niesłychana darmowa reklama dla nich. Trzeba być nienormalnym, żeby zwalczać własną reklamę.
Hominus jeszcze pytanie do Ciebie (no chyba, że ktoś inny odpowie, to i tez byłoby dobrze) odnośnie tych przeglądarek.
W tym miejscu: "C:\Documents and Settings\nazwa_użyszkodnika\Ustawienia lokalne\Temporary Internet Files" to jak pisałam wczoraj, jest przecież temp od IE. Nie wydaje mi się, żeby te pliki od IE i od FF wlatywały w ten sam katalog. Tak się dzieje??
FireFox:
%USERPROFILE%\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\[Profilname]\[random string].slt\
Ale ja wiem gdzie ma IE, bo za to kocham IE między innymi. Nie wiem dlaczego teraz nie działa ten sposób, ale wczesniej to sobie wyciągałam z tempów filmiki youtube i miałam nawet jak skasowali na serwerze. No, ale teraz jakoś tam nie wpadają nie wiem dlaczego, chyba cos zmienili.
W każdym razie korzystam z tego katalogu w różnych tajemniczych celach ;>
No i chciałam tak samo korzystać z FF, bo różne strony patrzę i pod tym i pod tym.
Nie rozumiem tej linijki ostatniej, którą napisałeś. Weź jakoś jaśniej napisz, jeśli to coś pomocnego.
Nie chcę się wymądrzać, ale wystarczy w google wpisać:
- firefox temp directory XP - dla XP
- firefox temp directory Vista - dla Vista
...żeby sie dowiedzieć, że w FireFox-ie nie jest to takie proste, jak w IE ;P Te dane są po prostu kodowane przez FF i nie ma w zasadzie do nich dostępu (to są chyba zakodowane pliki *dat albo coś w tym stylu, które widzisz jako pliki, ale nie możesz ich otworzyć)
Dlatego zresztą FF uważa się za bezpieczniejszą i bardziej poufną przeglądarkę, niż IE, gdzie wszystko można wyciągnąć po zakończonej, a nie wyczyszczonej sesji - praktycznie całą zawartość historii można odtworzyć i to nawet po sformatowaniu dysku !!!) Jeśli zatem nie zależy Ci na bezpieczeństwie (ew. nie musisz się o to martwić) to surfuj nadal z IE - faktycznie lepsze zapisywanie pełnych stron w jednym pliku.
A jeśli chodzi o ściąganie zawartości do siebie na dysk, np. pliki filmowe z YouTube, to poczuj, jak prosto się to robi z FF - instalujesz odpowiedni dodatek i możesz praktycznie każdą zawartość ze strony sobie ściągnąć błyskawicznie. A ramki można dowolnie ustawić - do tego też są wtyczki.
Powodzenia
P.S.
Są jeszcze inne (szybsze?lepsze?bezpieczniejsze?) przeglądarki na rynku, choć IE wcale nie jest aż takie złe ("...zgrzeszyłem w te słowa").
No, ale po co mam szukać przez google skoro wiem gdzie jest ten katalog dla IE, a interesował mnie dla FF. No i w sumie nie wiem - skoro mówisz, że nie ma dostępu do niego, no to nie ma co szukać. Z drugiej strony jeden mój kolega kiedyś obczaił coś w związku z tym, ale wtedy mnie to nie interesowało.
Ogólnie rzecz biorąc wybieram IE z różnych powodów i nie robi na mnie specjalnie wrażenia, że ludzie to krytykują, bo jak mówię dla mnie jest wygodniejsze niż FF. A co do szybkości to działa tak samo o ile nie szybciej niż FF.
Ale ta wtyczka do FF, żeby zapisywać coś z youtube na dysk, to by mnie interesowała. Możesz dać jakiś namiar na nią? Jeśli to faktycznie jakaś zgrabna wtyczka, a nie po prostu program typu VideoGet.
A co do PS no to przecież wiem, tylko po co mi jak naprawdę odpowiada mi IE? Zresztą próbowałam już coś tam innego typu Opera itd. i było to strasznie wkurzające w użyciu.
Dlatego piszę, że - jak mówi Google - w FF nie ma tak, jak w IE, więc Twoje poszukiwania tempów spełzłyby na niczym.
Wtyczek do FF jest multum - najpopularniejsze:
Fast Video Download
Video DownloadHelper
FlashGot - tym pobierzesz, co tylko chcesz
Easy YouTube Video Downloader
Przeglądarki ogólnie to na początku rzecz gustu, a potem - nawyków :)
ja tą scenę z niedźwiedziem i kotem (i zresztą wiele gifów kocich też) już gdzieś widziałem, ale niestety nie potrafię znaleźć wersji z dźwiękiem :
Wrzucę parę zdjęć, może opisy tego, co wypluły Facebookowe quizy (pełno tam tego tatałajstwa)......