PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=637053}

Pracodawca

The Employer
2013
4,3 1,5 tys. ocen
4,3 10 1 1463
Pracodawca
powrót do forum filmu Pracodawca

pytanko

ocenił(a) film na 3

...jak zginął koleś w czerwonym krawacie???

ocenił(a) film na 2
Owenyeates

tez tego nie wiem nie ma tego w filmie wyglada tak jak by to bylo wyciete (ale wyglada na to ze czarna zabila go obcasem wskazuje na to krew na jej nodze i dziura w jego oku to tylko moje przypuszczenia bo jak napisalme wczesnie w filmie tego nie ma)

ocenił(a) film na 3
Wenzu

tak myślałem...zabiła go obcasem szpilki...

ocenił(a) film na 3
Owenyeates

najfajniejsza scene sadomaso wycieli

ocenił(a) film na 6
Owenyeates

Mnie też to zastanawia, bo przecież nie pokazali jego śmierci, tylko później o tak nagle on jest nieżywy! Może po prostu zmarł na skutek duszenia przez tamtego mięśniaka? Niby to przeżył, ale po kilkunastu minutach nagle stracił oddech i kipnął.

Owenyeates

Pewnie jest tak, jak pisze Wenzu. Przejrzałem po raz kolejny ten fragment i brakuje tego fragmentu filmu.
Poza tym przy okazji powtórki, zauważyłem, że jest więcej niezgodności w tym filmie. Dziewczyna "w szpilkach" po odebraniu telefonu od gościa w czerwonym krawacie po chwili zapina sobie szpilkę na stopie (pewnie to był moment kiedy wykorzystała go do zabicia). Jest to zrozumiałe, że ma buty na sobie, bo wcześniej było jej zimno i sięgnęła je z otworu wentylacyjnego. Ale gdy zostaje zabita przez blondynę, butów nie ma na nogach, a one leżą spokojnie w w/w otworze went.
Wychodzi na to, że coś pomieszało się w montażu i produkcji tego filmu.
Moim zdaniem takie sprawy dyskwalifikują film. Są to błędy nie do przyjęcia z taką obsadą aktorską.

ocenił(a) film na 5
Owenyeates

Moim zdaniem problem jest w tym, że według Filmweb'u film trwa 1g. 29min. a w necie gdzie oglądałem ma tylko 1g 22 min. czyli gdzieś brakuje tych 6-7 minut w trakcie których, ta laska w szpilkach zabija krawaciarza przez co karzą jej odłożyć buty z powrotem do otworu wentylacyjnego. Poza tym wyłapałem jeszcze 1 moment gdzie nagle jest przeskok i urwanie w pół słowa kiedy jest fragment z rozmowy rekrutacyjnej tej w szpilkach. Nie wiem kto to zrobił ale takie coś widzę pierwszy raz w życiu.
Ogólnie temat na film był ciekawy ale kompletnie to położyli. Nie wspominając o zbyt dużym podobieństwie do Cube'a i Piły tylko, że tam chodziło po prostu o przeżycie a tu niby o pracę marzeń.

ocenił(a) film na 5
hagen23

Tak, mi sie tez wydaje ze brakuje fragmentu filmu, jest przeskok nagle, uciete. Pomysl fajny ale realizacja slaba, bardzo naciagniete. Cube i Piła 1 to klasyki...

ocenił(a) film na 5
mai_ka

Poszperałem trochę w sieci i znalazłem wersję filmu bez cenzury. Rzeczywiście facet w krawacie zostaje zabity przez brunetkę. W scenie kiedy zdejmuje ona buty, kobieta szybko się odwraca i wbija mu obcas w oko. Dziwne że w polskiej wersji scena została ucięta, szczególnie biorąc pod uwagę fakt że nie jest jakoś mocno brutalna.

użytkownik usunięty
Owenyeates

Brunetka go zabiła butem, bo tak naprawę nie dzwonił do żadnego księdza tylko ściemniał, angielską wersję oglądałam, zerknęłam na polską i rzeczywiście ucięte to jest nie wiadomo czemu.

Przyznajesz się do morderstwa?

Piertolisz

ocenił(a) film na 5
Owenyeates

Jak można wyciąć taki moment z filmu, jak śmierć jednego z bohaterów -.-
Aż cofałem po 20 sekund film i sprawdzałem czy może przypadkiem nie zasnąłem podczas filmu czy coś, że nie widziałem jego śmierci -.-

Ktoś ma jakiś link gdzie mogę zobaczyc jego śmierć? Bo chciałbym zobaczyc prawdopodobnie najlepszą scene z tego filmu :)

ocenił(a) film na 7
kowal1528

Na kanale 13 ulica jest wersja ze śmiercią tego mężczyzny w krawacie. Film na tym kanale będzie za 5 dni o 22.00 i 6 dni o 00.00.

użytkownik usunięty
kowal1528

Jest tak jak pisze Brunetka91 i cały film był wczoraj na kanale 13Ulica i z tego co pisze Ania20212 będzie tam ponownie.

ocenił(a) film na 5
kowal1528

Bez problemu znajdziesz online.

ocenił(a) film na 5
kowal1528

Bez problemu znajdziesz online.

ocenił(a) film na 5
kowal1528

Nie wiem czemu, aż dwie odpowiedzi dodało. Sorry.

ocenił(a) film na 5
Owenyeates

śmiercią tragiczną :)

Owenyeates

jest ok