PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=8858}

Prawdziwy romans

True Romance
1993
7,5 53 tys. ocen
7,5 10 1 53411
7,4 26 krytyków
Prawdziwy romans
powrót do forum filmu Prawdziwy romans
kyloss1

oprócz hollywódzkiego zakończenia

ocenił(a) film na 10
abaabakus

Jest dostepna na dvd/blu-ray wersja z oryginalnym zakonczeniem wg Tarantino, w ktorym bohater ginie. Panowie jednak zgodnie stwierdzili, ze za bardzo polubili pare zeby tak smutno zakonczyc. I popieram! Film to absolutne arcydzielo. I jeszcze zwroccie uwage na scene w ktorej Patricia zalatwia Gandolfiniego. Czegos takiego ani przed ani potem nie bylo. Czapki z glow!

ocenił(a) film na 9
pipaxon

Właśnie!!! Chciałem rozpocząć taki temat, ale wystarczy się pod tym podpisać. Ta scena robi niesamowite wrażenie. Jeszcze w żadnym filmie nikomu tak nie kibicowałem, jak Patrysi, gdy powala byka - Gandolfiniego. Kocham ją od tego czasu :-)

ocenił(a) film na 8
Max66

Mam dokładnie tak samo. Nigdy jej tego nie zapomnę

ocenił(a) film na 9
kyloss1

popieram i muzyka Zimmera

juliusz31

Muzyka
*
Chris Isaak
*
Charlie Sexton
*
Mark Spiro
*
John Van Tongeren
*
John Waite
*
Craig Braginsky
*
Hans Zimmer
*
Mark Mancina

Ciekawe ile w tym było Zimmera ;>

ocenił(a) film na 8
kyloss1

film jest świetny, a scena rozmowy Hoopera z WWalkenem mistrzostwo świata, jedna z moich ulubionych scen w historii kina

ocenił(a) film na 10
kyloss1

ja tez i tyle;]
he he

ocenił(a) film na 8
kilim0252

film jest dobry, jednak dla mnie wspaniały scenariusz Tarantino zepsuł troszkę Tony Scott. To jest typowy reżyser kina akcji ( w którym nie gustuję).
Od strony technicznej oczywiście wszystko wypada perfekcyjnie, jednak poprowadzenie filmu przez Scotta nie wykorzystuje w pełni potencjału scenariusza.

Szkoda że realizację nie wziął się Quentin.
Ale i tak ode mnie 8/10 głównie za scenariusz i myzykę.

ocenił(a) film na 9
kyloss1

No i w tym przypadku 100 procentowa zgodność w ocenie filmu - jest genialny.
Aż się dziwię że podobał Ci się również Salt....

ocenił(a) film na 10
kyloss1

muzyczka mnie rozkręciła w drobne części ! ...szczególnie początek jak Alabama opowiada ..a w tle detroit w zimowej scenerii ... nie no ja wysiadam jak takie coś widzę !