Znowu wałkują temat o Smoleńsku. Nic dziwnego bo albo Kaczor Jarek świruje pawiana w
celu odkrycia "prawdy" o katastrofie smoleńskiej, albo Rydz który nawołuje aby głosować na
PiSdy, albo jeszcze Macierewicz. I POpaprańcy i PiSuary oraz RPowcy to takie same pazerne
świnie. Nie o taką Polskę walczyli Polscy robotnicy(nie wspominam tutaj o Bolku bo to jest
SBek).
Syf niezły. Kiedyś byli czarni i czerwoni, a teraz jeszcze doszli różowi od Palikota. Żądzą debile i nie mają żadnej silnej opozycji żeby ich obalić. No bo kto PIS, SLD, RP, PSL wszystkich mam już dość i nie ufam polityką na słowo. Jeszcze jak Lech żył to PIS było nawet ok, a teraz Jareczek dostał jakiegoś pomieszania w mózgu i już patrzeć na niego nie mogę. Najlepiej mieć to wszystko gdzieś nie iść na wybory, bo i tak jak to mówiła babka kiepska "co się polepszy to się popieprzy, co się zbuduje to się zrujnuje..."
Ja jeszcze nie oglądałem tego filmu ale kiedy czytam takie wymiociny, ... to upewniam się w przekonaniu że pomimo tego, iż każdy ma w domu internet gdzie może poczytać o wszystkim i o ile ma trochę oleju w głowie i potrafi trochę myśleć, rośnie nam pokolenie ( bo z klimatu tego co wypociłeś bynajmniej nie wygląda na to że jesteś dojrzałym człowiekiem ) "bezmózgich roboli" które będą karnie pracowały na"zielonej wyspie" po 80 godzin tygodniowo na zachodnich bankierów ... Chłopie jak masz pisać takie smrody to lepiej nie pisz wcale, albo przynajmniej pomyśl trochę zamiast powtarzać "rzygi" ludzi którzy właściwie nie wiadomo w czyim interesie się wypowiadają ... Jak Tobie kolego zginie ktoś z najbliższej rodziny w wypadku 160cio tonowego samolotu który lądował w lesie a nie na lotnisku w splocie przedziwnych zbiegów okoliczności , to też będziesz miał żal do całego świata że to bezsensowna i niepotrzebna śmierć ... Rosjanie przetrzymują części tego co zostało po rozbitym samolocie przez już ponad dwa lata nie wiadomo po jaką cholerę .... a Ty kolego szydzisz z tego że rodziny ludzi którzy ponieśli śmierć w tej katastrofie mają żal do polskiego rządu o nieudolność w działaniach .... takie telewizje jak TVN pokazują na co dzień jaka to tragedia jak ktoś małą żabkę przejedzie na drodze ale nie pokazuje jakich nieudaczników mamy w rządzie, jak nas cała Unia dmucha w rogi jak się na nich coraz bardziej zadłużamy ..... Zajmują nam czas "pierdołami" a odwracają uwagę od spraw ważnych ... Cała otoczka przygotowania , zabezpieczenia i przeprowadzenia lotu to wielki skandal ale samolot spadł i nie już nie zmienimy tego. Natomiast można znaleźć winnych i przykładnie ukarać po to żeby następni decydenci do takich bezsensowych katastrof nie dopuścili. Dlatego kolego nie powtarzaj jak echo tego co mówią telewizje których właściciele doją Ciebie i Polskę z pieniędzy tylko pisz w swoim interesie , moim interesie i Polskim interesie ... bo inaczej nie za długo jedyne co będziesz mógł zrobić ze swoją przyszłością to kupić bilet i wyjechać do pracy np. podcierać tyłek niemieckiemu emerytowi w czasie kiedy Twoja Babcia i Dziadek będą z głodu przymierali w kraju na który pracowali ze 40 lat ....
Co ja pacze. Kolejny PiSodailny trollik się odzywa. Nie oglądam TVN'u i nie czytam Gazety Wyborczej. Wiadomo że w Rosji panuje Putin i za wolność słowa można dostać w ryj. Ale mam wrażenie że byś najchętniej poszedł na wojnę z Ruskimi. Zresztą po kiego grzyba wałkuje się temat Smoleńska?
Kolego mniej formy a więcej przemyślanych i dojrzałych treści ... te gadki o trolach są dobre dla nastolatków ..... nie mieszaj do poważnych tematów tematyki "sisiaków z pod trzepaka na osiedlu" .... a o rusków ty się nie martw ... oni już o swoje interesy dbają tylko my mamy nieudaczników którzy się własnego cienia boją .... o to właśnie chodzi że jak w Rosji będziesz pieprzył bajki które nie są zgodne z rosyjskim interesem to dostaniesz w ryj ..... a u nas dostaniesz w ryj właśnie wtedy jak będziesz pilnował polskiego interesu ..... przedziwne ...prawda ? ale zauważ że sam próbujesz wyśmiewać ludzi którzy starają się utrzymać polską rację stanu .... nie chcę Cię obrażać i dołować bo pewnie jesteś młodym człowiekiem i masz czas na szersze i pełniejsze spojrzenie na sprawy ojczyzny i polskiej racji stanu .... tylko poruszyło mnie to że powtarzasz slogany z mediów które nie działają w interesie polskim a w interesie ich właścicieli ..... wiesz dlaczego amerykanie nie dali nam uzbrojonych wyrzutni tylko "atrapy" ?? bo nie jesteśmy wiarygodni .... nie można dać frajerom którzy nie szanują i nie chronią swoich obywateli .... i nie wiadomo w czyim interesie działają do ręki "broni" ..... zrewiduj więc proszę trochę spojrzenie na wielką politykę i jak już piszesz to pisz tak żeby wszyscy widzieli że nie jesteś "bezmózgi robol unijny" ....
Taki z ciebie wielki patriota teraz, a jakby doszło do wojny to byś zesrał się w gacie. Typowy patos polski polegający na mieszaniu patriotyzmu z katolicyzmem.
Typowy czy nie typowy ale wojsko odsłużyłem....i to w nie byle jakiej jednostce .... Ty już jesteś z tego pokolenia "teoretyków" albo jak mówią co niektórzy złośliwcy "kaleson mamusi" którym armia kojarzy się z "bohaterami bolywoodzkimi" filmów akcji, więc jesteś raczej ostatnią osobą która doceni czy oceni mój patriotyzm ... do tego katolicy mnie osobiście nie przeszkadzają ... ale skończmy już ten nierówny pojedynek ... ;-) ... możemy do niego wrócić za parę lat jak będziesz miał swoją rodzinę którą będziesz musiał utrzymać i będziesz miał bardziej dorosłe i dojrzałe poglądy .... pozdrawiam
Zgadzam się w całej rozciągłości z wypowiedzią przedmówcy - TEN FILM TO MEGA GNIOT - Wole już pooglądać wiekopomne dzieła tłustowłosej Stankiewicz, przynajmniej wiem że na 100% są to thrillery szpiegowsko-polityczne z elementami SF z mocnymi akcentami wiary w bóstwa różne.
pewnie coś tam racji masz ... ja filmu nie oglądałem więc na temat jego treści nic nie powiem .... tak się tylko zastanawiam czy w założeniu twórców filmu było stworzenie filmu SF .... pewnie nie ...... domyślam się że film ukazuje atmosferę w polsce co niestety pomimo tych pierdów Pana Tuska o "zielonych wyspach" nie ma nic wspólnego z sytuacją biednego kraju który ten Rząd jeszcze bardziej zadłużył ... rzeczywiście zostało nam już tylko oglądanie filmów SF bo to co się dzieje w kraju dobija .....
To film z fikcyjnymi postaciami, drewnianymi dialogami i akcją na miarę prędkości stosunku ślimaków - akcja ślamazarzy się wokół odgłosów z telewizora, gdzie mówią o wypadku pod Smoleńskiem w 10.04 - 1/10 z litości współczucia nad marnością ról niektórych, kiedyś nawet niezłych aktorów.
Łza się w oku kreci - jak można się tak zeszmacić i nawet choćby dla pieniędzy grać w takim gównie?
NA POHYBEL CZARNYM I CZERWONYM
no to jak na razie skutecznie mnie zniechęciliście ....;-) na razie go odpuszczam ... mam dużo roboty ...
Ja nie wiem, czy zauważyłeś, ale film nie jest polityczny w żadnym przypadku, nie jest też o Smoleńsku. No chyba, że nie oglądałeś, a komentujesz... Film ukazuje nam ludzkie tragedie. Nie jest to jakieś arcydzieło, brakuje tutaj troszkę scenariusza, film średni...
Ale zawsze jak jest o tej katastrofie to potem tzw "Prawdziwi Polacy i Katolicy" szukają prawdy na temat tej katastrofy na forum. A mnie to irytuje.
kolego z całym szacunkiem ale musisz trochę wydorośleć a jeśli chcesz wypowiadać sądy na tematy polityczne musisz zacząć od nauki historii ...POLSKIEJ HISTORII !!, potem wyrobić sobie swoje zdanie na tematy dotyczące naszej przeszłości i tego co może czekać nasz w przyszłości po tym jak nas Unia Europ. wali w rogi a nie powtarzać cytaty z prasy czy telewizji które biorą pieniądze za robienie ludziom w głowach papki ... skoro szydzisz ze słów "Prawdziwi Polacy" to kim Ty jesteś ? murzynem ? arabem ?? ... wygląda na to że jesteś już tym "przerobionym " pokoleniem bez tożsamości narodowej .... jak będzie potrzeba pojedziesz do Niemiec czyścić kible ...albo do Anglii zmywać gary na zmywaku .... bo jesteś "Dzieckiem Europy" a nie Polakiem ... człowiekiem bez tożsamości którego jak chwast można przesadzić i będzie się cieszył że wogóle żyje ....jakby mój świętej pamięci dziadek który podczas wojny z Niemcami o to żeby była tu Polska stracił wzrok wstał teraz z grobu to by Ci gębę obił za takie za przeproszeniem smrody jakie wypuszczasz ....powiem Ci tak : jak nie masz nic mądrego i przemyślanego do powiedzenia to lepiej nic nie mówić bo tylko wkurzasz normalnych ludzi tą dziecinadą
Bo prawdziwi Polacy nie powinni mieszać do patriotyzmu katolicyzmu bo potem wychodzą takie jaja jak z tym multiplexem dla TV Trwam.
A co ma piernik do wiatraka ? katolik to katolik a patriota to patriota ... a "prawdziwy Polak" ... ? to pojęcie jest wyszydzane bo idee globalizmu nie przewidują takich postaw ... to głupie i nie odpowiedzialne ale to inna bajka ... /// Jeśli każda stacja telewizyjna będzie traktowana jednakowo i bez preferencji może ich być tysiące, mnie to nie przeszkadza ... Są stacje które robią więcej papki z mózgów niż te katolickie w których się wyszydza pozytywne i dobre wartości i nikomu to nie przeszkadza więc i ta stacja też ma prawo nadawać a jak nie chcesz nie musisz tego oglądać ....zawsze możesz przełączyć na "tańce z gwiazdami" .... czyli na wyższą formę "kultury" hehe
Nie jestem przeciwko Polskości ale wkurza mnie taka sakralizacja patriotyzmu, a u nas jest mieszanie katolicyzmu z naszym patriotyzmem.
A co do Tańca z Gwiazdami to szajs dla ludzi "światowych" którzy tyle mają styczności ze światem ile mam styczności z Chopinem.
co do Chopina powiem Ci tak ... można się muzyką z okresu Chopina nie fascynować ale wielki szacun dla gościa ... za technikę gry i wirtuozerię .... szczególnie w czasach kiedy sztuką chce się nazywać deklamowanie przez łysoli naiwnych i wręcz głupich tekścików przy podkładzie z playbacku składającego się z 3 ( w porywach wiatru .... ) akordów ...
generalnie mieszasz wszystko razem ... ale uważam że jesteś jednym z tych młodych ludzi których łatwo zmanipulować i ustawić w stadzie idącym w jedynym słusznym kierunku ... zero tolerancji ...wszystko Ci przeszkadza ... katolik Ci przeszkadza , patriota też Ci przeszkadza , czerwoni Ci przeszkadzają ... czarni też ... to że jakaś stacja tv dostanie czy nie nie dostanie koncesję też Cię irytuje .... filmu nie oglądałeś ale to też niedobrze .... o biedakach którzy się zabili bez sensu też nie można mówić bo to też Cie irytuje .... wszystkie partie polityczne też ....weź Ty może kolego wyjedź gdzieś do Afryki może tam Ci się spodoba .....
Gościu, ja piszę to co myślę. Nie dam sie zmanipulować. Ciebie manipuluje Radio Maryja i TV Trwam, zaś czerwonego TVN i Gazeta Wyborcza. Antyklerykała Fakty i Mity. Tak naprawdę 50% informacji jest przerabiana przez właścicieli tak aby były zgodne z ich poglądami.
o to mi właśnie chodzi Gościu ;-) że Ty piszesz to co myślisz .... a jakbyś najpierw pomyślał a dopiero potem napisał .... byłoby znacznie lepiej ..... poza tym bycie malkontentem kiedy się jeszcze dobrze nie stanęło na własnych życiowych nogach dobrze Ci nie wróży ......Gościu ;-)))))
dokładnie. nie mam pojęcia skąd wzięła się dyskusja polityczna. Marik założył temat polityczny, gdzieś coś usłyszał,przeczytał teraz napisał i myśli, że wszystko wie... a pisze od rzeczy.. Co do filmu to jak dla mnie to strata czasu na takie kino, nie tyle co oglądanie a szkoda zachodu na kręcenie i montaż. W żadną postać n ie zdążyłem się wczuć ani poczuć tragedii. Lepiej by się reżyser skupił na jednym bohaterze i pozwolił widzowi go dobrze poznać by potem móc żałować. Bardzo zły 2/10. Jedyny + za muzykę końcową podczas napisów.
Gadaj zdrów - już nie jeden raz widziałem jak wszyscy dawali się na brać na "patriotyzm" i dobre intencje" tego niedorozwiniętego umysłowo człowieczka. Chociaż możliwe że robi to celowo - podam ciekawostkę że w avatarze od roku ma internetowego trola z odcinka Kapitana Bomby albo Generała Italii - to z kimś się utożsamia najbardziej pokazuje niedorozwój umysłowy osobnika. A inni jeszcze nie raz dadzą się sprowokować.
"Gadaj zdrów - już nie jeden raz widziałem jak wszyscy dawali się na brać na "patriotyzm" i dobre intencje" tego niedorozwiniętego umysłowo człowieczka." A ty niby jesteś zrównoważony psychicznie? Jakoś wątpię bo dajesz się wplatać w te cale zamieszanie ze Smoleńskiem.
"Chociaż możliwe że robi to celowo - podam ciekawostkę że w avatarze od roku ma internetowego trola z odcinka Kapitana Bomby albo Generała Italii - to z kimś się utożsamia najbardziej pokazuje niedorozwój umysłowy osobnika. A inni jeszcze nie raz dadzą się sprowokować." Po części ja troluje po części mowie serio co myślę na pewien temat. Postać Marika1234 jest z Kapitana Bomby jakbyś miał cały czas wątpliwości. Jestem normalny w przeciwieństwie do tych prorządowych i propisowskich mediów. A patriotyzm to trzeba mieć w sercu a nie na pokaz w Marszach Niepodległości gdzie tacy pieniacze jak ty wrzeszczą "Raz sierpem, raz młotem w czerwoną hołotę"(choć tutaj maja częściowo rację).
Marik kiedyś cię spytałem i nie odpowiedziałeś dlatego zacytuję Pyrkosza z odcinka Stawki - "Czy naprawdę taki tępy czy tylko gra takiego"?
Chociaż skoro masz w avatarze dosłownie dymanego w pupę trola plującego jadem i głupotą po internecie to teoretycznie nie musisz już odpowiadać:).
Ale dzielenie narodu przez PO i PiS poprzez kłótnię o tej katastrofie jest moim zdaniem nienormalne.
jakby Ci siostra, brat czy matka z ojcem zginęli ....rozbili się w bezsensowny sposób z powodu że komuś tam dupki nie chciało się ruszyć żeby sprawdzić czy 160 tonowy samolot może lądować w lesie ... to też byś miał co najmniej żal i stwierdziłbyś że to bez sensu katastrofa ... a jakby Ci jeszcze połowę Twojej Mamy skrzyżowali w trumnie z kimś nie z Twojej Rodziny też byś szczęśliwy nie był, bo każdemu należy się szacunek ..... a jakby tego wszystkiego było mało i ówczesna władza wręcz kryła swoich ludzi, których zła praca i niedopatrzenie przyczyniły się do tego nieszczęścia a na domiar tego całą atmosferę wokół tego wypadku wykorzystywała w sposób polityczny ... to jakbyś miał trochę rozumu i przyzwoitości w sobie to byś chłopie nie pierniczył farmazonów .... a co bym Ci mógł poradzić to oglądaj po prostu różne telewizje, żeby wyrobić sobie zdanie a nie tylko te "jedynie słuszne" bo cytujesz teksty właśnie z tych "słusznych ..... " ...te telewizje wychowują "konsumenckie pokolenie pokornych baranów" ....
Pudło. Nie znoszę mediów prorządowych i "patriotycznych". Uwierz mi że są ludzie którzy mają gdzieś te dwie bandy które żerują na ludzkiej krzywdzie.
myślę że dyskutowanie z Tobą na dzień dzisiejszy nie ma sensu .... wygląda na to że nie bardzo trybisz o czym do Ciebie się mówi ... wygląda na to że dzieli nas przepaść ..... może za parę lat.... jeśli ja dożyję a Ty dojrzejesz ..... pozdrawiam
Nie martw - to jest wielki komediant który uwielbia dowalić obu skrajnie nienawidzącym się nawzajem stronom konfliktu:).
Mówiąc szczerze spotkał cię zaszczyt rozmawiania z największym trolem w dziejach III i IV RP w postaci osoby która tak jechała trolingiem po twórcach jednego serialu że aż zrobili o nim odcinek:).
http://www.youtube.com/watch?v=ZA8sdjkxI7o