PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=261959}

Przeczucie

Premonition
2007
7,1 84 tys. ocen
7,1 10 1 84115
5,5 11 krytyków
Przeczucie
powrót do forum filmu Przeczucie

Fabuła filmu miała chyba w założeniu przypominać układankę (w filmie jest scena układania
puzzli). Zaczynamy oglądać film od "najmniejszego elementu" układanki i w marę rozwoju akcji
układanka zostaje skompletowana. Konstrukcja fabularna tego filmu bardzo jest podobna do
"Domu nad jeziorem", też tam gra Sandra Bullock. Ogólnie film był dla mnie nudny i mało
zaskakujący, strasznie się ciągnął i miałam ochotę przestać go oglądać. Wytrwałam jednak do
końca, ale zakończenie nie było lepsze. Ogólnie nie polecam, już lepiej obejrzeć "Dom nad
jeziorem".

ocenił(a) film na 10
akwamaryna_013

racja, fabuła podobna ale jednak wolę "Przeczucie" od "Domu nad jeziorem".
Jest jednym z moich ulubionych filmów do których wracam.

ocenił(a) film na 2
akwamaryna_013

Nie zgodzę się w jednym. Otóż wg mnie film jest zaskakujący. Tzn. zaskakuje końcówka. Tak samo bezpłciowa i nijaka, jak całość filmu. Sądziłem, że na coś się scenarzysta wysili kończąc opowieść... I jeszcze jedno - czy ktoś o zdrowych zmysłach, będzie prosił o zawrócenie (na tej 220 mili), czy raczej wykrzyczy do słuchawki, żeby wysiąść z auta i podbiec między drzewa?... Bardzo lubię Sandrę Bullock, ale ten film to nuda.

ocenił(a) film na 4
akwamaryna_013

..i sentencje typu ta w rozmowie z księdzem- "...Przekleństwo ludzi małej wiary..." Słabizna.