PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=261959}

Przeczucie

Premonition
2007
7,1 84 tys. ocen
7,1 10 1 84115
5,5 11 krytyków
Przeczucie
powrót do forum filmu Przeczucie

Na początku myślałem, ze inaczej się sprawy potoczą a tu pełne zaskoczenie. Powiedziałbym życiowo-brutalne. Jeden z lepszych obrazów w mojej karierze.

WielkaStopa

bardzo dobry, rewelacyjna Sandra Bullock, naprawde godny polecenia. z czystym sumieniem 8/10

ocenił(a) film na 10
WielkaStopa

świetny film, jestem pozytywnie zaskoczona. naprawde to jest jeden z lepszych filmów jakie oglądałam ;]

marta1112

Możliwy SPOILER!!!
Też dałabym filmowi 9, gdyby nie pewna rzecz, która mnie zatrzymała...
W sobotę rano był pogrzeb, a wieczorem zaciągnęli ją do szpitala. Zakładałam więc, że niedzielę spędzi w psychiatryku, a nie razem z mężem szczęśliwa i zakochana. No prawie..
Założyłam więc, że chodziło o poprzednią niedzielę, ale skoro tak to dlaczego potem mamy scenę, gdy wyprowadza się z córkami z domu jak gdyby nigdy nic? Jakby w ogóle nie była podejrzana o jakieś zaburzenia psychiczne?
A tak poza tym to film szalenie mi się podobał, miał bardzo ciekawą konwencję.
8/10

SusanSt_

Myślę, że po tym jak już 'przeżyła' cały tydzień wiedziała co się stało i jak do wszystkiego doszło zachowywała się już normalnie i ją wypuścili. Wyprowadzała się już po jakimś czasie przecież widać było, że jest w ciąży, czyli pewnie było to jakiś 2-3 miesc. później . Tak przynajmniej mi się wydaje, ale może źle to zinterpretowałam....

ocenił(a) film na 8
SusanSt_

"W sobotę rano był pogrzeb, a wieczorem zaciągnęli ją do szpitala. Zakładałam więc, że niedzielę spędzi w psychiatryku, a nie razem z mężem szczęśliwa i zakochana. No prawie..
Założyłam więc, że chodziło o poprzednią niedzielę, ale skoro tak to dlaczego potem mamy scenę, gdy wyprowadza się z córkami z domu jak gdyby nigdy nic? Jakby w ogóle nie była podejrzana o jakieś zaburzenia psychiczne?"

"Myślę, że po tym jak już 'przeżyła' cały tydzień wiedziała co się stało i jak do wszystkiego doszło zachowywała się już normalnie i ją wypuścili."

Haha aleście mnie rozśmieszyli/-ły. Niedziela to był pierwszy dzień tygodnia. Później był poniedziałek, wtorek, ŚRODA itd. Sobota była ostatnia.

WielkaStopa

Rzeczywiście film wspaniały, a z każdy kolejnym filmem z udziałem Bullock coraz bardziej podziwiam jej zdolności aktorskie tutaj była naprawdę świetna : )

teenspirit.

Tak, widziałam że jest w ciąży.
No nie mam zamiaru tego rozstrząsać pomimo wszystkich niedoskonałości film jest bardzo dobry.
A co do Sandry to się zgadzam - jest świetna. To jedna z moich ulubionych aktorek, a na pewno jest w mojej pierwszej dziesiątce.

ocenił(a) film na 10
SusanSt_

u mnie w pierwszej 3 :)

ocenił(a) film na 10
aqata

Sandra jest bdb aktorką ;] a jeśli chodzi o film to było kilka nieścisłości, ale nie sensu ich sie doszukiwać.

ocenił(a) film na 10
marta1112

no Sandra jest cudowną aktorką;) nie pierwszy raz to piszę;) nie wiem dlaczego ona tak i czym przyciąga widzów;) no niestety było kilka nieścisłości ale za prostu był był film i nie było by ci kminić jeśli tak wszystko na tacę było by wyłożone;) a to film psychologiczny;) polecam do oglądanie;)