PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=157}

Przeklęty

Thinner
1996
6,0 6,7 tys. ocen
6,0 10 1 6726
5,0 6 krytyków
Przeklęty
powrót do forum filmu Przeklęty
Grisza30

- SKAZANI NA SHAWSHANK
- LŚNIENIE
- ZIELONA MILA
- TO
- SMĘTARZ DLA ZWIERZAKÓW
- Łowca snów
- Desperacja
- Misery
- Srebrna kula
-stań przy mnie
-oko kota
-carrie
-cmentarna szychta
-sprzedawca śmierci
-bastion
-miasteczko salem
-cujo
-martwa strefa
-christine
-podpalaczka
-uciekinier
-kosiarz umysłów (i tu nie wiem bo jest na podstawie jakiegoś opowiadania Kinga, zresztą twórcy filmu umieścili jego nazwisko w napisach, a King założył sprawe o to i jego nazwisko usunięto z napisów początkowych filmu )
-mroczna połowa
-stukostrachy
-Dolores Claiborne
-uczeń szatana

jest dużo filmów na podstawie opowiadania ze zbioru Szkieletowa załoga, Wszystko jest względne, Czwarta po północy, Nocna zmiana, Marzenia i koszmary, Cztery pory roku
i z takich znanych filmów to np. 1408, mgła

MrRollerful

o stary, mam co sciagac bo wielu nie znam z tego co napisales :) dzieki. pzdr!!!!

Grisza30

spoko ... miłego seansu :-)

ocenił(a) film na 1
Grisza30

"Miasteczko Salem" (druga wersja - jest mniej wierna niż pierwsza , ale w przeciwieństwie do niej - ma klimat).
Jak kolega wspominał, "To" - jedna z najwierniejszych adaptacji ze świetną rolą Jonathana Brandisa.
"Dzieci kukurydzy" (pierwsza wersja) - jest lepsza niż samo opowiadanie.
"Misery" - Rob Reiner przeniósł powieść na ekran najwierniej jak się dało.
"Lśnienie" Kubricka - choć ja osobiście nie traktuję tego filmu jak adaptacji - książka i film to dwie zupełnie inne rzeczy.

ocenił(a) film na 7
Shiloh

a tak naprawde wystarczy wpisac stephen king i sie to wszystko samo pokaze, po co pytac i przepisywac?

El_Magiko

tak dokladnie, uczynilem to jakis czas temu, na chwile obecna zainteresowal mnie serial haven. pozdro