PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=157}

Przeklęty

Thinner
1996
6,0 6,7 tys. ocen
6,0 10 1 6726
5,0 6 krytyków
Przeklęty
powrót do forum filmu Przeklęty

Oglądałem ten film dosyć dawno temu, ale dobrze go pamiętam. Film ma fajny klimat, jest straszny(a tego najbardziej oczekuję od horrorów) i ciekawy. Uwagę może przykuć, także znakomita końcówka.
10/10.

ocenił(a) film na 6
saruman22

ja daje 7/10. nie jest to arcydzieło, nie wiem też jak "wyglądała" książka bo jej nie czytałem ale cała historia i ogólnie sam film wg mnie bardzo dobry.

em82

No ja właśnie oglądnąłem i dałem 6/10, a to dlatego, iż książkę również czytałem, skończyłem jakiś tydzień temu także na świeżo. No i muszę stwierdzić, że książka wg. mnie lepsza, bardziej trzyma w napięciu, postać Ginelliego lepiej przedstawiona, jak również sam Billy, chociaż w filmie aktor zagrał swoją rolę bardzo dobrze. Końcówka też lekko inna, w książce następuje nagłe urwanie akcji, z resztą jak to w stylu Kinga.
Film raczej polecam czytelnikom jako uzupełnienie historii, że tak powiem.
Pzdr.

użytkownik usunięty
em82

Film ogólnie dobry :). Ale tak jak mają to do siebie filmy które, powstają na podstawie powieści Kinga zawsze mają ten magiczny działający na mnie klimat, że jak nie mogę przestać oglądać :).

ocenił(a) film na 10
saruman22

ja też najbardziej cieszę się, kiedy horror jest dobry i porządnie straszy... tu to odczułam... książki niestety nie czytałam... zgadzam się także z MarGoL, że ma on magiczny klimat... bardzo mi się podobał...

ocenił(a) film na 7
saruman22

nie powiedziałabym, że straszny. Prędzej ciekawy według mnie. Widziałam wiele o niebo straszniejszych filmów ;) ale ten nawet dobry. Muszę przeczytać książkę