niebawem z powodu politycznej poprawnoci i antyrasistowskiego szalenstwa może zniknać na ZAWSZE !!!!!!!!!!!!!
Nie siej szkodliwej dezinformacji. Film został w 2020 roku chwilowo zawieszony na platformie HBO Max z uwagi na słuszne argumenty Johna Ridleya, ale z biegiem czasu wrócił z komentarzami odnoszącymi się do tego, jaka była w tamtym okresie rzeczywistość w kontekście historycznym i rasowym.
A cóż to są za słuszne argumenty ? Uleganie politycznej poprawności? Czy ów rezyser potępił wandalizm ludzi związanych z black lives matter? Nie słyszałem...
Podam tylko jedną scene: Scarlet:Czego się boisz Ashley. Ashley: Chyba życia, które stało się zbyt realne, nie mam nic przeciwko rąbaniu drewna, Ale żałuje utraconego PIEKNA życia które kochałem.
no ku.. mać. piękno to było życie kiedy czarni rodzili się i umierali tylko po to aby pracować na to twoje piękne życie!
ten film składa się z takich perełek.
Absolutnie nie zgadzam się z tym aby takie filmy zakazywać ale w moim przekonaniu absolutnie powinny4 być opatrzone krytycznym komentarzem.
Czy ja gdzieś napisałem, że popieram niewolnictwo? Ja pisałem o politycznej poprawności, cenzurze i tolerowaniu rasistowskich murzynów z black lives matter.
Przecież w tym filmie akcja jest pokazana z perspektywy Południa i ich mieszkańców. I akurat ta scena jest dobrze przedstawiona, bo dla Ashleya, jego rodziny i znajomych życie przed wojną faktycznie było spokojne i piękne. To, że murzyni mieli już o wiele gorzej ich nie obchodziło. Ten film pokazuje tą sytuację z ich perspektywy i robi to bardzo dobrze a że była to chora sytuacja to już inna sprawa.
I na pewno nie zasługuje na taką ocenę jaką mu wystawiłeś bo nie spodobały Ci się jakieś sceny, które odbiegają od dzisiejszych standardów.
Bo wiecie czarnoskórzy na ekranie są spoko tylko wtedy gdy są na dalszym planie i grają takie role do których Pan Bóg ich stworzył czyli niewolnikow, roboli i służących ale kiedy dostają oni role główne a jeszcze nie daj Boże Oscara za taką role dostaną bo tak dobrze zagrają to już jest przejaw antyrasizmu i poprawności politycznej