PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1314}

Przeminęło z wiatrem

Gone with the Wind
1939
7,9 110 tys. ocen
7,9 10 1 109817
8,3 51 krytyków
Przeminęło z wiatrem
powrót do forum filmu Przeminęło z wiatrem

Poszukuję serialu w podobnych klimatach.
Pamiętam, że jedna z głównych bohaterek (bardzo zamożna) na początku była bardzo irytująca, a później zakochała się w niewolniku i z nim razem uciekła. Trwała wojna secesyjna. Tego niewolnika zabili, a ją wtrącono do więzienia. Wiem, że ona nie była jedyną główną bohaterką tego serialu. Strasznie chciałbym przypomnieć sobie ten serial, bo był naprawdę piękny. Prawdopodobnie z 1980+

Będę bardzo wdzięczny za pomoc.

ocenił(a) film na 10
rl89

Chyba poszukujesz "północ południe" , bo wszystko się zgadza ;) Mam nadzieję, że pomogłam

Arya_

Dziękuję za odpowiedź, jednak to raczej nie jest "Północ - Południe", bo nigdzie nie mogę wyczytać, czy takie coś miało tam miejsce. A było to jedno z głównych późniejszych wątków.

ocenił(a) film na 10
rl89

Jedna z głównych bohaterek Virgilia popierała zniesienie niewolnictwa i uciekła z jednym z nich. Ale było tam wiele wątków, wiec może niekoniecznie wszystkie opisali. Może pamiętasz jakiegoś aktora? To na pewno by pomogło :)

Arya_

Tak przeglądając aktorów w "Północ - Południe", to całkiem możliwe, że chodzi o tą Virgilię. Nie mogę tylko doszukać się informacji jak potoczyły się jej losy, bo bym już wiedział, czy to jest właśnie ona :)

Dziękuję Ci za odpowiedź. Postaram się zobaczyć ten serial i przekonać się :)