PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1314}

Przeminęło z wiatrem

Gone with the Wind
1939
7,9 110 tys. ocen
7,9 10 1 109817
8,3 51 krytyków
Przeminęło z wiatrem
powrót do forum filmu Przeminęło z wiatrem

Ta data podana na filmwebie, to chyba jakiś żart skoro ja już ten film widziałam w tv.

ocenił(a) film na 10
an_Alien

to nie żart. 6 marca "Przeminęło z wiatrem" ma być ponownie w kinach :-)

ocenił(a) film na 10
an_Alien

No to ekstra! Klasyk na wielkim ekranie.

charlize13

Tak samo jak Casablanca w kwietniu - klasyczne wyciąganie PLN, albo chodzenie do kina, a nie na film ;> Teraz niecierpliwie czekamy na hiper-duper "ekskluzywną" jeszcze ładniej kolorowaną i 3D edycję "IMAX experience" BlueRay po jedyne 250 zł, bo na DVD każdy zainteresowany już dawno ma.

BTW:
Jest jakieś normalne wydanie DVD "Przeminęło z Wiatrem" w PL? Swego czasu kupiłem dla piękniejszej części rodziny wydanie książeczkowe z kolekcji GW i jest dość dziwne - tylko wersja oryginalna + napisy, praktczyznie bez dodatków i co najciekawsze - nie DVD9 dwuwarstwowe, tylko dwuSTRONNE po DVD5. Z tego co patrzyłem w wypożyczalniach też jest tam taka sama edycja, różniąca się jedynie napisem o prawach do wypożyczania.

ocenił(a) film na 10
Herr_Doktor

Wydaje mi się, że jest, w prawie wszystkich Media Markt albo Saturnach można znaleźć wydanie za ponad 100 zł obejmujące dodatki (wywiady, kulisy itd), napisy, lektora i coś tam jeszcze, istnieje też takie mniej bogate bez dodatków za ok 40 zł.

Pomimo że nie wiem czy w zasadzie na to nie pójdę do kina, bo w kinie "Pzw" będzie miało prawdziwy klimat, ale też uważam, że to naciąganie ludzi. To absurd, żeby kazać płacić za obejrzenie filmu, który leciał kilka razy na TVN7 i kilkanaście na TCM, jest dostępny na DVD, chociaż byłby nie wiem jak dobry.

ocenił(a) film na 10
kot_telewizor

"bo w kinie "Pzw" będzie miało prawdziwy klimat", no widzisz, właśnie dlatego ja to się akurat cieszę, że będzie w kinach. i zwisa mi, czy to naciąganie ludzi czy nie, ja się na bank wybiorę :)

an_Alien

No żartujecie, że będzie ponownie w kinach!?:D wspaniale! ale jakoś odnowione, nałożony nowy kolor, czy jak? czy po prostu zwyczajnie, tyle, że w kinach. ciekawe czy w każdym kinie będzie..

ocenił(a) film na 10
an_Alien

A w kinie widziałeś? nie??? To jedyna i niepowtarzalna okazja, by zobaczyć to arcydzieło na dużym ekranie. Premiera już 20 lutego tego roku!!!!!

domingos_4

Ale w kinach w Polsce "Przeminęło z wiatrem" już grane było.

ocenił(a) film na 10
Migdal

Co z tego, że w kinach już wyświetlano? Z tego co wiem, to moja babcia była na tym w kinie jako młoda osoba, a to było jakiś czas temu. A teraz ja z chęcią go sobie obejrzę po raz pierwszy na dużym ekranie. Nie ma znaczenia, że już tyle razy pokazywano ten film w TV.

charlize13

A to to z tego, że nie wiem na jakiej podstawie polska premiera "Przeminęło z wiatrem" jest za półtora miesiąca... sam z chęcią obejrzę go na dużym ekranie. Ale to, że film będzie ponownie w kinowej dystrybucji (w odnowionych cyfrowo czy nie kopiach) nie tłumaczy jeszcze tej daty.