piekna ekranizacja świetnej książki!!są filmy, do kórych chętnie się wraca...dla mnie Przeminęło z wiatrem jest właśnie tkaim filmem! Gorąco polecam...i nie tylko ze względu na Clarka Gable;)
Zgadzam się w 100%. Po raz pierwszy oglądałam film, przy którym wzruszyłam się tak, jak przy książce. Kiedyś wiedziano, jak robić dobre kino ;-) Rewelacyjny, z pewnością kiedyś do niego powrócę!
Zgadzam się z wami..i prawda ,że kiedyś potrafiono robić filmy ,ale i aktorzy byli dobrzy ,którzy wiedzieli co to wgl jest aktorstwo ,nie tak jak teraz ..co Cichopek podbija polskie kino!!!
WSPANIAŁY FILM! :)
Jak się cieszę że tak wiele osób także tak bardzo docenia ten film. Ja właśnie jestem świeżo po lekturze Przeminęło z wiatrem i jego kontynuacji. Ehh nie można się po prostu oderwać, można czytać cały czas :) tak samo film, który nigdy się nie zestarzeję, taki film zasługuję na miano arcydzieła a nie dzisiejsze komercyjne produkcje, do których nikt nie będzie wracał po kilku latach .... i czemu nie jest w pierwszej 10 top filmów?? jak to możliwe?? :(
Jak się cieszę że tak wiele osób także tak bardzo docenia ten film. Ja właśnie jestem świeżo po lekturze Przeminęło z wiatrem i jego kontynuacji. Ehh nie można się po prostu oderwać, można czytać cały czas :) tak samo film, który nigdy się nie zestarzeję, taki film zasługuję na miano arcydzieła a nie dzisiejsze komercyjne produkcje, do których nikt nie będzie wracał po kilku latach .... i czemu nie jest w pierwszej 10 top filmów?? jak to możliwe?? :(
Zdecydowanie się zgadzam! To jeden z najpiękniejszych filmów, jakie widziałałam, wspaniała fabuła, aktorzy, klimat... Słowem cudowna produkcja, chodź moim zdaniem książka itak jest o niebo lepsza! Czytając ostatnie rodziziały płakałam jak bóbr, chodź zwykle mi się to nie zdarza (czasem zaszklą się oczy, albo spłynie jakaś samotna łza, ale nigdy wcześniej się tak nie wzruszyłam), jeszcze długo po jej przeczytaniu nie mogłam się ocząsnąć, wyobrażałam sobie co dalej stanie się z bohaterami, analizowałam ich psychiki, rozwarzałam poczynania...
Zdecydowanie polecam! Książkę i film.