PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=882}

Przerwana lekcja muzyki

Girl, Interrupted
1999
7,9 254 tys. ocen
7,9 10 1 253867
7,1 39 krytyków
Przerwana lekcja muzyki
powrót do forum filmu Przerwana lekcja muzyki

Co ten film roni w Top100?

użytkownik usunięty

Przecież to nic jak ''Lot nad kukułczym gniazdem'' dla ubogich

ocenił(a) film na 4

też się nad tym zastanawiam. Tyle słyszałam, że to świetny, poruszający film, że najlepsza rola Angeliny (może i faktycznie, patrząc na jej dorobek aktorski...), a zobaczyłam tanią, przewidywalną opowiastkę, pretendującą do miana kina ambitnego tylko przez wzgląd na to, że "porusza" problem osób z zaburzeniami psychicznymi. Niestety bardzo płytko.

ocenił(a) film na 5
Ink_85

Narobiłem sobie smaku zarówno komentarzami jak i średnią, która sugerowała dzieło z wyższej półki, a wyszło dość przeciętnie z dobrymi kreacjami aktorskimi i interesującą tematyką, reszta niczym szczególnym nie zachwyciła. Ode mie 6/10 (trochę na wyrost), głównie za Angeline i Winone.

ocenił(a) film na 4
openminded

[mały spoil]
ja się waham między 4 a 5 też ze względu na kreacje aktorskie. Naprawdę dobra była Brittany Murphy. Winona, jak to Winona. Szczególnie obserwowałam Angelinę i ta rola nie była wcale trudna, w sam raz dla niej. Na początku mnie drażniła, ale pod koniec nawet się wzruszyłam trochę ;]
Tematyka interesująca, ale, jak już wspomniałam, podjęta płytko i przewidywanie, liczyłam chociaż na jakieś dramatyczne zakończenie losów Lisy, ale nic z tego. Amerykańska bajeczka (z adekwatną muzyką) o zbuntowanych dziewczętach z problemami emocjonalnymi. Jedna ofiara, żeby było trochę smutno, ale ogólnie wszystko kończy się dobrze. Na marginesie, wątek i postać Daisy były chyba najciekawsze.
Póki co daję 4, z powodu sporego rozczarowania.

ocenił(a) film na 9
Ink_85

A ja się z Wami nie zgadzam ;)

ocenił(a) film na 4
Falter

i wcale nie musisz, każdy ma prawo mieć swoje zdanie :-)

ocenił(a) film na 4
openminded

btw, oklaski dla tłumacza tytułu ;D

użytkownik usunięty

Dlaczego, kiedy akcja jakiegokolwiek filmu dzieje się w szpitalu psychiatrycznym, to od razu jest on porównywany do "Lotu nad kukułczym gniazdem"?