PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=882}

Przerwana lekcja muzyki

Girl, Interrupted
1999
7,9 254 tys. ocen
7,9 10 1 253867
7,1 39 krytyków
Przerwana lekcja muzyki
powrót do forum filmu Przerwana lekcja muzyki

Nie zrobiła niczego wyjątkowego. Za to górą nagród obsypałabym Brittany Murphy, która jak dla mnie zagrała fenomenalnie. Ryder też była świetna, ale Jolie uważam za najsłabszy punkt filmu i zdecydowanie nie zasłużyła sobie na Oscara.

ocenił(a) film na 10
m111

ZGADZAM SIĘ Z TOBĄ!!!! Moim zdaniem Angelina w tym filmie nic nadzwyczajnego nie zrobiła, tylko po prosty powtórzyła swoje wcześniejsze rolę z filmów, jak na przykład GIA czy Foxfire. Tam również zagrała szaloną, postrzeloną i trochę rozhisteryzowaną postać. Angelina po prostu ma wprawę w takich filmach. Jej cały dotychczasowy dorobek filmowy o tym świadczy.
Wręcz mam wrażenie oglądając ją na ekranie w innych filmach, że wciąż oglądam te samą postać.... jako aktorka powinna wcielać się w grane postacie, a ona gra jakoś mechanicznie jakby wciąż grała tę sama postać....

Może nieco więcej pokolorowała postać Lisy, ale nic więcej..:) Ona jest znana z buntowniczych, narwanych ról dziewczyn. Zagranie takiej kolejnej było dla niej przysłowiowym PRYSZCZEM...:)
TYLE:)

Bina_WS

Z całą pewnością wykreowanie socjopatki jest dużo łatwiejsze niż postaci o mniej barwnej osobowości, posiadającej mniejsze zaburzenia. Uważam, że B.Murphy jak i W. Ryder miały przed sobą w niewielkim stopniu trudniejsze zadanie. B. Murphy zagrała w moim odczuciu doskonale, W. Ryder chyba również (ciężko jest mi określić, ze względu na czystą niechęć do jej bohaterki), ale postać Lisy- mimo, iż możliwe jest, że Angelina nie musiała zadawać sobie trudu, by się w nią wcielić jest dla mnie genialną sztuką. Dla mnie jest to najlepsza, najlepiej zagrana postać w dotychczasowym dorobku kina. Trzeba umieć doceniać piękno kryjące się w prostocie. Bogini jak dla mnie

Lisa__Rowe

Zgadzam się. Dlatego śmieszy mnie, jak ktoś ciągle o tym wspomina. Jak dla mnie to czysty przypadek. A może korupcja ;)

ocenił(a) film na 8
m111

Nie twierdzę, że Jolie źle zagrała, ale to nie był szczyt jej możliwości. Nie rozumiem tych wszystkich zachwytów i nagród. Ryder dobrze zagrała, ale też słabo w porównaniu do jej starszych ról. Ubóstwiam ten film, ale jeżeli chodzi o grę aktorską to zabrakło jakieś iskierki.