PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=882}

Przerwana lekcja muzyki

Girl, Interrupted
1999
7,9 254 tys. ocen
7,9 10 1 253867
7,1 39 krytyków
Przerwana lekcja muzyki
powrót do forum filmu Przerwana lekcja muzyki

Winona zagrała świetnie i urokliwie ale to chyba Angelina była bardziej przekonująca. Tak czy inaczej pełen szacunek dla ich obu. Podobało mi się też oddanie klimatu tego ośrodka. Poza tym jednak film mnie rozczarował. Co prawda trudno zarzucić mu coś konkretnego biorąc pod uwagę, że taka była książka - sam reżyser na prawdę się przyłożył. Choć kilka sytuacji było ujmujących, film niczym mnie nie zaskoczył. Nawet więcej, był odrobinę nudny - tak mi się chciało spać w trakcie, że oglądałem go aż na trzy raty :D Myślę że ocena 7.8 świetnie to obrazuje - dobre kino ale coś mu brakuje.
Wiem że trudno przetłumaczyć Girl, Interrupted i wiem też już o co chodzi z tą lekcją muzyki ale dla kogoś, kto nie widział filmu tytuł jest mylący. Chłopaki poszli za daleko...

mangomel

ja oglądałam film na 2 raty, skończyłam na scenie, gdy Suzanne leży w łóżku i znika kot, bo potem zaczęło się robić strasznie a oglądałam w nocy sama w domu XD no i 'pierwsza' część bardzo mi się podobała, ale liczyłam na inne zakończenie. czuć lekki niedosyt. podobała mi się rola Winony ale nie jej wykonanie. nie wiem, jakoś nie pasuje mi tam akurat ta aktorka. angelina nie przekonała mnie w ogóle. może to dlatego, że (nie wiem skąd) miałam informacje że dostała za nią Złotą malinę i nie nastawiałam się za bardzo. tak czy siak fabuła mi się podobała i rola Brittany Murphy, 8/10

użytkownik usunięty
louisvuitton

Angelina dostała Oscara, Winona nie miała dużego pola do popisu (można było lepiej zrobić jej postać), ale zagrała technicznie bardzo dobrze.