PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=882}

Przerwana lekcja muzyki

Girl, Interrupted
1999
7,9 254 tys. ocen
7,9 10 1 253867
7,1 39 krytyków
Przerwana lekcja muzyki
powrót do forum filmu Przerwana lekcja muzyki

bardziej zasłużyła na Oscara niż Angelina. takie są moje odczucia.

użytkownik usunięty
filmowa_tasma

Zasłużyła chociaż na nominację do Oskara, ale nawet tego nie otrzymała:(

ocenił(a) film na 10
filmowa_tasma

Szkoda, że nie została doceniona:(

ocenił(a) film na 9
Bina_WS

kwestia gustu....no ale w sumie nie do końca - patrząc zupełnie obiektywnie, nie przez pryzmat sympatii dla którejś z aktorek, czy naprawdę uważacie, że Winona lepiej zagrała... no ejjjj!? :)

ocenił(a) film na 10
Magda_879

No ejjj.... pewnie:)

ocenił(a) film na 9
Bina_WS

eeeee tam :)

ocenił(a) film na 10
Magda_879

Może inaczej.... Winona dobrze zagrała Susannę, natomiast Angela dobrze zagrała Lisę. Tutaj nie powinno być miejsca na porównanie, która lepiej. Porównanie było by na miejscu, gdybyśmy mieli okazje zobaczyć raz Winonę w roli Lisy, a potem Angelę w roli Lisy i odwrotnie najpierw Winonę w roli Susany, a potem Angele w roli Susanny. Wtedy możemy porównywać ich grę w tym filmie. Wtedy możemy mówić która lepiej zagrała:) Mam nadzieję, że rozumiesz o co mi chodzi:) Oczywiście każdy ma swoje zdanie. Moje jest takie, że obie aktorki bardzo dobrze zagrały w filmie. Każda świetnie odegrała swoją postać. Prawdą jest, że postać Lisy jest bardziej charakterystyczna, ale Winona równie dobrze zagrała emocjonalną Susannę.

ocenił(a) film na 9
Bina_WS

Pewnie, ogólnie rzecz biorąc każdy dał popis aktorski w tym filmie i również prawdą jest, że Winona została niedoceniona, obie panie lubię i uważam za dobre aktorki. Jednak ciężko mi uwierzyć jeśli ktoś mówi, że rola W była lepsza niż Aj, bo uważam, że mówi to głównie przez większą sympatię dla aktorki. Tak czy owak jest to dyskusja w większej mierze na temat gustu, o którym się nie dyskutuje, a nawet jeśli to będzie to temat rzeka :)

ocenił(a) film na 10
Magda_879

Nie należy tutaj mówić o roli lepszej czy gorszej. Obie panie dały popis swoich umiejętności aktorskich. Wielkie brawa dla Angeli, że udźwignęła ciężar roli. Nie mówię, że rola Winony czy Angeli była lepsza. Piszę tylko, że rola Angeli była charakterystyczniejsza, a w związku z tym bardziej zapadła w pamięć widzom. Natomiast postać, która odegrała Winona też była dobra. Wzbudzała wile uczuć, emocji itp. Absolutnie nie porównuję tutaj, która okazała się lepsza!!! Jak już wspomniała wcześniej, nie lubię takich porównań. Uważam, że są one nie na miejscu.