PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=882}

Przerwana lekcja muzyki

Girl, Interrupted
1999
7,9 254 tys. ocen
7,9 10 1 253867
7,1 39 krytyków
Przerwana lekcja muzyki
powrót do forum filmu Przerwana lekcja muzyki

w sumie tak to w skrócie można nazwać, choć film miał trochę inne przesłanie, no i inaczej przedstawił zakład psychiatryczny... ja byłem zaskoczony, że brittany murphy potrafiła zagrać taką rolę, przyznaję, że za nisko ją oceniłem... no i oczywiście świetne kreacje dwóch głównych bohaterek, zwłaszcza Angeliny Jolie

gorąco polecam

ocenił(a) film na 10
GxZas

Odkąd wiem Angelina Jolie gfra w samych plagiatach, choć musze przyznać że całkuiem nieżle jej to wychodzi. Każdy jej hit ma poprzednika. Tak jak na przykład powstało Milczenie Owiec - ta niezapomniana klasyka z Jodie Foster. Jolie chyba nie mogła znieść że jest ktoś lepszy, powstał więc Złodziej Życia z jej udziałem, i choć z pozoru to dwa inne filmy, jak się bliżej przyznać to są to dwa identyczne filmy. Tak samo było z kolekcjonerem kości i grzeszną miłością. Mało tego w gazecie załważyłam porównania Przerwanej lekcji muzyki z lotewm nad kukulczym gniazdem, a teraz twoje spostrzeżenia. Czy nikt nie może już wymyślić nic nowego??!!

ocenił(a) film na 7
niobe_2

cytuję: "... i choć z pozoru to dwa inne filmy, jak się bliżej przyznać są to dwa identyczne filmy"

To jak jest w końcu inne czy identyczne? Bo jakoś nie moge zrozumieć:)

ocenił(a) film na 10
vicki18

To jest logiczne tylko się trzeba wczuć. Filmy NA PIERWSZY RZUT OKA wydają się być inne, ale po OBEJŻENIU można stwierdzić że są PRAWIE identyczne. Rozumiesz? Bo jaśniej nie umiem.