PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=882}

Przerwana lekcja muzyki

Girl, Interrupted
1999
7,9 254 tys. ocen
7,9 10 1 253867
7,1 39 krytyków
Przerwana lekcja muzyki
powrót do forum filmu Przerwana lekcja muzyki

postać Lisy.

ocenił(a) film na 10

Wczoraj oglądałam ten film i najbardziej zaintrygowała mnie postać Lisy.
Angelina Jolie świetnie poradziła sb z tą rolą w końcu b. trudno zagrać osobę zaburzoną psychicznie, ale nie o to tu chodzi.
Lisa była socjopatką, co objawiało się w wielu jej zachowaniach. I gdy oglądałam film, to mimo choroby była osobą zimną, która nie liczyła się z uczuciami innych.
Ale po obejrzeniu filmu doszło do mnie, że ona przecież nie kłamała, ona mówiła ludziom prawdę o ich samych, co było bardziej bolesne. Bo ludzie zdawali sb doskonale sprawę z tej prawdy, ale bolało ich, gdy usłyszeli to od kogoś innego.

Jakie jest Wasze zdanie. ?

ocenił(a) film na 10
bells...98

tak, to prawda, na tym polega socjopatia. Angelina Jolie poradziła sobie świetnie, to jedna z moich ulubionych aktorek i jest bardzo piękna.

bells...98

Mnie niestety Jolie trche denerwowała w tym filmie. Zdecydowanie bardziej podobała mi się gra Winony.

ocenił(a) film na 10
Marilee_chan

tylko że to Jolie dostała Oscara

ocenił(a) film na 9
Sztuczny_rarytas

tak, bo można było już wcześniej się domyślić że to ona dostanie oscara a nie ryder

ocenił(a) film na 8
mrsgrace

Jolie jako Lisa doprawdy miażdży w filmie - zdecydowanie najlepsza kreacja Angeliny w jej dotychczasowej karierze. Winona zagrała poprawnie ale bez szału - czyli tak jak zawsze. Lisa wyróżnia się na duży plus na tle Susany - Oscar dla Jolie jak najbardziej zasłużony.