PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=882}

Przerwana lekcja muzyki

Girl, Interrupted
1999
7,9 254 tys. ocen
7,9 10 1 253867
7,1 39 krytyków
Przerwana lekcja muzyki
powrót do forum filmu Przerwana lekcja muzyki

Kreacja Angeliny Jolie nadaje temu filmowi smaku, elektryzuje i przyciąga uwagę, choć koniec filmu rozczarowuje i trąci Hollywoodem;-(

ocenił(a) film na 10
Strzyga

re: zaslużony Oskar
Szkoda, że ten film znaczy dla Ciebie tylko nagrodę dla Angeliny Jolie....zakończenie dopisało życie, a nie glupkowaty scenarzysta, który posługjue się postmodernistycznym językiem papki....

Ola

Toni Collette powinna dostać Oscara, nie Angelina.

Ove

nie rozumiem. w obsadzie nie ma nikogo o takim nazwisku?

ocenił(a) film na 9
luhashe

chodzi o nominowana aktorke w tym samym roku co Angelina.

ocenił(a) film na 9
Strzyga

Zdecydowanie Angelina elektryzuje, nadaje smaku filmowi i przyciąga uwage, ale film ma również wiele innych pozytywów :-)
10/10

ocenił(a) film na 7
Strzyga

Fakt... Zaskoczona jestem i to pozytywnie rolą Angeliny ale to raczej główna bohaterka odrobiła w nim kupę dobrej roboty... Naprawde warto było obejrzec

ocenił(a) film na 9
Strzyga

Uważam że cały film jest bardzo dobry. Jest stworzony raczej dla wąskiej grupy widzów, więc nie można nazwać go komercyjnym. Zakończenie również dobre. Ogólnie film oceniam na 9 w skali do 10. Angelina jak zwykle zagrała wyśmienicie choć ja wyróżniłbym główną bohaterke filmu Susanne.

ocenił(a) film na 7
mordor

dla wąskiej grupy widzów? nie jest komercyjny?
dla wąskiej grupy widzów to jest "głowa do wycierania" lyncha, argentyńska "samoa", niemieckie kino undergroundowe i tak dalej, a nie hollywoodzki film z prostą fabułą, przejrzystymi postaciami i banalnym zakończeniem. :)

ocenił(a) film na 7
Strzyga

Angelina zagrała poprawnie...ale czy to była oskorowa rola...hm nie wiem.
Sam film nie rzucił mnie na kolana...ba, nawet mnie nie wciagnął, ale nie nudził i ogladłam go do końca.
Zakończenie dobre...Takie jak cały film...dobry, albo raczej niestety tylko dobry.

pzdr ;]

ocenił(a) film na 7
Elly_lilly

Zgadzam się z tą opinią...

Dość ciekawy, ale schematyczny...Nie wciągnął mnie emocjonalnie

ocenił(a) film na 9
Elly_lilly

Utwierdzam sie w przekonaniu, że film jest skierowany do ograniczej grupy ludzi.

Elly_lilly

czy bycie "zdrowym" to życie tak jak wszyscy??praca w sklepie, mieszkanie, rodzina...jak ktos ma inną wizje swojego życia to jest "chory"???

ocenił(a) film na 7
Strzyga

Twoje utwierdzenie utwierdza mnie w przekonaniu, że nie należę do tego "waskiego" grona...

;]

ocenił(a) film na 10
Strzyga

Cały film jest świetny, dziwne ,że nie dostał Oscara. Angelina jak zawsze nie zawiodła, pozytywnie zaskoczyła mnie Winona Rider. Zakończenie bardzo dobre z tzw. przez ze mnie " morałem DH"