Na fb trafiłem na plakat (czy coś w tym stylu) na którym są też ARKADIUSZ JAKUBIK i Edward Line Lubaszenko (jak pan major woli to Franz ma camele...) , czy to prawda ?? Niech mi ktoś to potwierdzi bo ta obsada to dla mnie mistrzostwo świata, chyba nie wytrzymię do stycznia idę się napić, bo świat na trzeźwo jest nie do przyjęcia...
Obsada jakiej dawno polski film nie widział (nie licząc fafluna oczywiście).
"Oprócz Bogusława Lindy do serii powrócili Cezary Pazura, Artur Żmijewski oraz Edward Linde-Lubaszenko. W nowych bohaterów wcielą się natomiast Marcin Dorociński, Sebastian Fabijański, Tomasz Schuchardt, Jan Frycz, Arkadiusz Jakubik, Mirosław Baka, Jacek Beler, Wojciech Zieliński, Eryk Lubos, Aleksandra Linda, Dominika Kluźniak oraz Dominika Walo".
https://www.antyradio.pl/Film/News/Psy-3-W-imie-zasad-Boguslaw-Linda-na-plakacie -nowego-filmu-Wladyslawa-Pasikowskiego-36430
https://gwiazdy.wp.pl/psy-3-artur-zmijewski-powraca-w-roli-wolfa-644277946500108 9a
Fajne potwierdzenie Wolfa i jednocześnie tizują nas co do ich obecnych relacji. Jestem ciekaw, czy będzie to jednak więcej niż jedna scena.
Obsada faktycznie bardzo mocarna z ogromną szramą w postaci Fabijańskiego(ostatnio bardzo utrudnił mi seans 'Legionów'), który naturalnie będzie miał jedną z głównych ról :/ Za to Belera nawet dali. Będzie pasował jak ulał. Linda córkę po znajomości wciągnął. Niech jeszcze dadzą Kawiorską i etatowego aktora Pasikowskiego, Macieja Ferlaka i będzie pełnia szczęścia. BTW, szkoda że Baka gra komisarza policji, a nie bandziora.
Według mnie rola Żmijewskiego będzie ograniczona do kilku scen, ale w sumie lepsze to niż miałoby go w ogóle nie być. Dzisiaj po upublicznieniu potwierdzenia na pewnym serwisie przeczytałem, że ponoć ma być liczącą się postacią, a nie epizodystą, ale zobaczymy.
Fabijański to mocna skaza na tym projekcie, ale wraca Stopczyk i Wolf, będą Lubos, Jakubik, Zieliński, Beler, więc reszta ekipy przykryje ten fatalny wybór.
Podoba mi się akcja marketingowa producenta i sposób dozowania informacji. Po ujawnionym Wolfie możemy się chyba spodziewać w najbliższym czasie informacji o twórcy muzyki no i oczywiście jakiejś zapowiedzi. W końcu do premiery zostało nieco ponad dwa miesiące.
Obecność Wolfa ma być dla widza zaskoczeniem, dlatego tak mało go widać w materiałach z planu. Poza tym Franz w zwiastunie mówi, że poluje na wilka. Według mnie Wolf będzie w filmie jedną z czołowych postaci.
Z pewnością nie będzie jedną z czołowych postaci. W filmie prawdopodobnie Jest w małej ilości scen, więc twórcy nie mają praktycznie czego z nim pokazać, by wszystkiego od razu nie ujawnić w zwiastunie. W drugim trochę mignął, ale to wszystko. Czołowych postaci tak się nie traktuje.