Franz Maurer w więzieniu 25 lat? Przecież uciekł do Nowej Zelandii. Szykuje się po "Kurierze" kolejna pisowska propagandówka? Szkoda, że mój ulubiony polski reżyser robi ostatnio takie filmy.
Ok. Zawsze mi się marzyła trójeczka Psów, ale myślałem, że Franz wróci po latach do Polski, jako na przykład oficer Interpolu, czy coś w tym stylu. Po prostu dla mnie dwójka ma super zakończenie, ta muzyczka na końcu, a tu Pasik wyskakuje z czymś takim. Pasik wkurzył mnie ostatnio dwa razy, z tym Kurierem i teraz z historią Franza.
Muzyka to jest klasa, wiadomo. Mnie zawsze w dwójce rozwala początkowy temat przy napisach. Zobaczymy, co tam wysmażył scenariuszowo.
Franz jako oficer Interpolu? No chyba nie byłoby na to szans z uwagi na wydalenie ze służby i pobyt w pudle. Jako nieformalne wsparcie tak jak w dwójce mógłby jakoś działać, ale zakończenie dwójki komplikowałoby jego spokojny powrót do Polski, bo wtedy ludzie wyśmiewaliby ten motyw i łapali się za głowy mówiąc "on jest nietykalny, że tak sobie tutaj hasa?".
Mógłby być nawet jako nieformalne wsparcie. Byle by jakoś pozytywnie. Podobno Pasikowski chciał uśmiercić Franza na końcu dwójki, ale producenci go namówili, żeby wszystko skończyło się dla Franza dobrze.