PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=501276}

Ptakodemia

Birdemic: Shock and Terror
2010
1,9 4,9 tys. ocen
1,9 10 1 4935
2,2 11 krytyków
Ptakodemia
powrót do forum filmu Ptakodemia

Jeszcze niedawno film miał idealne 1,0 oceny...naprawdę aż takie nieporozumienie ? Wiem trochę głupie pytanie ale powiedźcie czemu tak nisko oceniliście ? Jestem ciekaw.

ocenił(a) film na 8
crazy_race

Film został nakręcony tak, żeby był jak najgorszy, nie chodzi tylko o efekty specjalne, które nawet ciężko nazwać przerażająco beznadziejnymi, główny aktor nawet nie potrafi naturalnie przejść z jednej strony ulicy na drugą, nie mówiąc już o prowadzeniu konwersacji. Fabuła nie ma sensu, w zasadzie nic, co robią "bohaterowie" nie ma sensu, do tego film jest doprawiony pseudo ekologiczną niby-intelektualną paplaniną jakichś wieszczy z lasu, każda scena jest pocięta tak, jakby wszystkie kilkusekundowe kawałki zostały nakręcone z co najmniej tygodniowym odstępem, dźwięk fatalny, słowem mega fatalny film, gorszego szajsu dawno nie widziałem - i o to chodzi, na wieczór z kumplami i paroma litrami wódki jak znalazł. Miał być fatalny i taki jest, nawet idealnie ironicznie udaje aspiracje do tego, żeby mieć jakiś przekaz, co tak często widać w dennych horrorach klasy Z. Mi się podobał, nie zawiodłem się :-) Ale rozumiem, że nie każdemu może to przypaść do gustu :-] Mała próbka kunsztu aktorskiego z filmu:

http://www.youtube.com/watch?v=3cVtUnGPl5c&feature=related