PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=501276}

Ptakodemia

Birdemic: Shock and Terror
2010
1,9 4,9 tys. ocen
1,9 10 1 4935
2,2 11 krytyków
Ptakodemia
powrót do forum filmu Ptakodemia

Rewelacyjna komedia, przy której skręcałem się ze śmiechu. Ale to nie jest tak, że ten film jest tylko śmieszny. Napięcie tutaj też sięga zenitu i jest to naprawdę emocjonujące kino i DOBRA KOMEDIA. Horror/thriller komediowy, który mnie zarówno zaniepokoił, jak i rozśmieszył. Widać, że reżyser od początku wiedział, co chce zrobić. Rewelacyjny film. Najlepszy film w historii kina. Znajdzie się też tu trochę obrzydliwego gore oraz znakomitej gry aktorskiej. Ci ludzie zachowywali się, jakby rzeczywiście byli atakowani przez ptaki i w dodatku potrafili nas rozśmieszyć. Film za piętnaście tysięcy dolarów, a efekty są fenomenalne. Po raz pierwszy widzę tak dobrze zrobione ptaki w filmie. Zakończenie jest bardzo zaskakujące. NAJWIĘKSZY ZWROT AKCJI W HISTORII KINA. Dodatkowo pierwsza połowa to fenomenalny romans ze świetną rozpisaną dwóch bohaterach. Można też nazwać ten film świetną komedią romantyczną. Nigdy nie widziałem tak dobrej komedii romantycznej dodatkowo pomieszanej z horrorem. James Nguyen doskonale miesza gatunki i sprawia, że nie da się zaszufladkować tego arcydzieła. 100/10

ocenił(a) film na 1
Ignacy_Szczukowski

*ze świetnie rozpisaną relacją dwóch bohaterów. Nie powinienem robić błędów, gdy piszę o tym dziele, bo to obraza dla James Nguyena, który jest najlepszym reżyserem w historii.