PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=320890}

Push

2009
6,4 46 tys. ocen
6,4 10 1 46194
5,1 8 krytyków
Push
powrót do forum filmu Push

Wydaje mi się że reżyser zbyt dużo inspiracji czerpał z Heroesów, zbije na tym na pewno trochę kasy ale dla mnie to się żenujące robi, sam pewnie bym napisał scenariusz tego filmu po paru odc. pierwszego sezonu serialu. Nie chce nikogo atakować i mogę się oczywiście mylić bo obejrzałem tylko zwiastun ale jest to trochę mało ambitne podejście do kinematografii...

gorskey

Heroes "śmierdzą" mi natomiast czymś o wiele wiele starszym, czyli np. klasykiem komiksu "X-men".

verisek

Skad te podobienstwo?? rozumiem ze chodzi o ludzi z naprzyrodzonymi zdolnosciami. Podobnie myslalem o tym polaczeniu zanim obejrzalem heroesow, ale teraz stwierdzam ze to dwie calkiem odmienne historie. W X-manach byli mutanci, tu sa ludzie z nadprzyrodzonymi zdolnosciami (ok pewnie ich zakwalifikujesz jako mutantow ale nic takiego w filmie uzyte nie bylo).

Idac Twoim tokiem rozumowania Underworld to podrobka Drakuli (Francissa Forda Coppoli) bo i tu i tam wampiry byly:), Step up to podroba Dirty Dancing bo obydwa o tancach, a Uwierz w ducha ze Swayze to podrobka Pogromcow duchow bo o duchach:)

A swoja droga to "push" zdecydowanie najwiecej czerpie z Heroesow anizeli z X-manow. I szkoda, i fajnie.

ocenił(a) film na 6
maxreal

Uważam że tu jednak chodzi o podobieństwo do samego siebie. Jeżeli naprawdę ktoś chciałby się doszukiwać podobieństwa do czegokolwiek to jednak trzeba wskazać palcem na X-Man bo to głównie on w największym stopniu wniósł pomysł ludzi ze zdolnościami.

Osobiście jednak musze stwierdzić że doszukiwanie się takich podobieństw i wytykanie że coś jest podróbką czegoś mija się z celem.

gorskey

Prawie wszystko zaczerpnięte z Heroes. Nie bylo by to złe, gdyby to naprawdę byli "herosi" z popularnego serialu, a tak ma się wrażenie, że będzie to biedna "podróba".

ocenił(a) film na 6
gorskey

.nawet stylistyka plakatu zaczerpnięta została z heroes :|

diana6echo

OT: Ale i tak lepsze 'odwzorowanie' niż Popiełuszko :)

gorskey

Mam nadzieję, że jeśli jakość fabuły będzie chociaż w połowie tak dobra jak w serialu Heroes to miło będzie spędzić wieczór na obejrzeniu tego filmu.

ocenił(a) film na 8
gorskey

A ja powiem tak: nie ma już nowatorskich pomysłów. Wszystko już wcześniej widzieliśmy, teraz może to być wyłącznie lekko zmodyfikowane. Nie czepiajmy się więc i cieszmy wysokobudżetowymi produkcjami :)

gorskey

Ja powiem tak - o wiele lepsza wersja heroes. ja obejrzę film tylko dlatego, ze gra tam Chris Evans

Fantastic

Ludzie czemu wy to porównujecie do Heroes. Przecież Heroes nie był pierwszym serialem w którym ludzie mieli nadprzyrodzone zdolności, można wymienić serial Mutant X (z tych wszystkich seriali Heroes jest poprostu najpopularniejszy) i co z plakatu Push jest podobne do Heroes???
I skoro porównujecie Push do Heroes to porównywajcie też Heroes do X-Menów. Między Heroes a X-menami jest dużo więcej podobieństw (choćby próby najpierw zrobienia że wszystkich ludzi z różnymi mocami a teraz próby wyłapania i zamknięcia wszystkich) niż między Push a serialem.

gorskey

lol, no tak , przeciez to scenarzysci herosów pierwsi wpadli na niesamowity pomysł, ze miedzy nami ukrywaja sie ludzie o poteznych mocach:D
x-men tez oryginalni jak cholera:D