PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=320890}

Push

2009
6,4 46 tys. ocen
6,4 10 1 46194
5,1 8 krytyków
Push
powrót do forum filmu Push

Jak dla mnie dobry thriller Sci-fi. Była akcja , fajna fabuła z ludźmi mającymi ciekawe zdolności. Na pewno nie jeden z nas chciałby takie mieć. Coś jak z tego serialu Herosi tylko mniej rozbudowane gdyż dzieli się to na kilka grup , z odmiennymi zdolnościami.
Dziwne ,że krzykacze to tylko Japończycy, dziwna selekcja;p
Fabuła fakt trochę za mało dopracowana , jeśli chodzi o te zdolności wszystko zbyt prosto i schematycznie poukładane co sprawia ,że brakuje tej tajemniczości , niezrozumiałości która charakteryzuje filmy Sci-fiction a jest bardziej prostolinijność i akcja ,która cechują filmy akcji:)
Mimo to ,że fabułą nie jest do końca przemyślana i film nie jest trudny do rozgryzienia, ogląda się go całkiem fajnie . Jak dla mnie 7/10.

ocenił(a) film na 6
Fireghost

True, true.. Pod koniec miałem podobne wrażenie. Film wydawał mi się nie być dość "głęboki", fabuła lekko zamotana i (jak wspominasz) dobrze pasuje pod kategorie akcja, głównie ze względu na walki Push'owców. Jak już przy tym jestem to ta ich walka na pięści - rewelacja. Film mógł chwilami przerastać reżysera, ale możliwe że takie wrażenie odniosłem ponieważ nastawiłem się na coś pokroju "Zabójczy numer" z efektami specjalnymi. Ogólnie podobał mi się, a nawet obejrzałbym kolejną część gdyby została zrobiona, tyle że właśnie mogliby przenieść do niej scenę w samolocie z końcówki filmu.

Teraz pro po tych umiejętności: kobieta która miesza w głowie? - STRASZNE! Wyobraźcie sobie jedne z tych scen:
1) [Żona] Mamusia zostanie u nas na tydzień. Pamiętasz jak mówiłeś że bardzo lubisz spędzać z nią czas?
2) [Mąż] Uprawiajmy seks!
[Żona] Przecież robiliśmy to wczoraj na kanapie, blacie w kuchni i ogródku..
3) [Dziewczyna] Jakie piwo i kumple? Przecież zawsze w sobotę wieczorem pijemy razem herbatkę i oglądamy "Mam talent"!

Fireghost

ja dałam 9/10 fajnie się oglądało i całkiem ciekawa fabuła choć Fireghost masz rację brakowało tajemniczości...Ale końcówka filmu trzymała w napięciu polecam