PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10773}

Quest

The Quest
1996
6,6 30 tys. ocen
6,6 10 1 29914
4,6 10 krytyków
Quest
powrót do forum filmu Quest

Aż dziw, że jeszcze nie pojawił się tu takowy temat :)

Nyarli

Bo to oczywiste. Wyszedłby gościu w skarpetkach i sandałach i przy wejściu na ring by się wywalił o schody, trochę by pok*rwił, a po przegranej by powiedział, że pierd*oli i nie robi.

ocenił(a) film na 5
Nyarli

Natomiast co do mojej wizji zawodnika z Polski, to przede wszystkim byłby to spocony, nieogolony jegomość z puszką piwa w ręku. Do tego jak już wspomniał mój przedmówca miałby na sobie białe skarpety w sandałach, wytarte dżinsy i podkoszulek nie pierwszej świeżości. Posługiwałby się łamaną angielszczyzną z typowym dla naszych rodaków rosyjskim akcentem (tak często spotykane w zagranicznych filmach).

Zanim wszedłby na ring okradłby co drugą osobę z widowni. Będąc już na przeciw swojego przeciwnika zacząłby narzekać na stan techniczny ringu, że on nierówny, niezgodny z przepisami, za mało okragły itd. Po takim dłuższym narzekaniu stwierdziłby, ze mu się "nie opyla" walczyć i nie będzie sobie brudził rąk za takie wynagrodzenie. Po obrzuceniu wszystkich mięsem zwinąłby kasę, a w tym konkretnym przypadku Złotego Smoka, po którego podjechaliby zdezelowanym Żukiem jego kumple. Po załadowaniu trofeum, ulotniliby się tak szybko jak to tylko możliwe.

ocenił(a) film na 6
openminded

Haha umarłem :D
Moim skromnym zdaniem Polski zawodnik ukradłby taśmę filmową i film składałby się wyłącznie z czarnych klatek.

ocenił(a) film na 7
Nyarli

Nie wiem, jakby wyglądał, ale myślę, że stosowałby któryś ze stylów pijanego mistrza.

L_e_s_i_u_

trafna uwaga:)

ocenił(a) film na 4
Nyarli

Prawdopodobnie byłby wyposażony w puszkę piwa lub butelkę wódki, miałby wąsy i nie potrafiłby powiedzieć zbyt wiele w języku angielskim. W związku z tym krzyczałby tylko niczym przedstawiony w filmie potężny wojownik z Japonii :)

elmoro87

Do tego co powiedzieliście możnaby dodać wątek zbratania się polskiego zawodnika z Rogerem Moorem i jego przyjacielem :P
Zapewne razem próbowaliby ukraść figurę smoka ;-)

Nyarli

w puszke piwa z paczka paierosow i by wszystkim jesze podpi**erdolil kostiumy i by roz*j**ebal kazdego na poczatku

ocenił(a) film na 4
dawid10809

zamiast złotego smoka, to skrzynkę wódki, i na polaka nie mocnych ;P A co do wygladu to pewnie nieogolony niewysoki gościu z workiem w miejscu brzucha, pewnie jakiś stary dresik ; D

stary_grabarz

z pytamiem masz jakis problem

ocenił(a) film na 6
Nyarli

w dresach z reklamówką z biedronki

ocenił(a) film na 9
Kroll95

Tanio skóry by nie sprzedał

ocenił(a) film na 6
ocenił(a) film na 6
Nyarli

Jakby wylosował Ruska, albo Niemca to by walczył. W innych przypadkach, mógłby ponarzekać, że miał być zmywak i że nie walczy.

Nyarli

Zdecydowanie BYłaby to Kobieta a dokladniej niezadowolona Że Jaroslaw Kaczynski nie jest u wladzy Babcia w Walecznym MOherze .

Nyarli

Andrzej Gołota!!!!!!!!!!!!!!!! :D:D:D

ocenił(a) film na 7
alien_2

Gołota nie -po raz kolejny poruty by nam narobił ....

Nyarli

Polakiem byłby Marek Piotrowski, który nakopałby w 1 rundzie każdemu z tych fagasów, Chrisowi zdefasonowałby buziak, a następnie piękna angielszczyzną skromnie podziękował za sukces

Gats_2

Miejmy trochę godności i nie plujmy na rodaków, mając w swoich szeregach tylu świetnych fajterów na przestrzeni lat, że Holendrzy z ich importowanymi Oveeremami mogą nam buty czyścić;)

ocenił(a) film na 7
Nyarli

Jeden z tych dwóch wojowników by się nadał:
http://www.youtube.com/watch?v=_nn-ihXE408

Nyarli

Gdyby jednym z bohaterów był Polak - wyglądałby jak Harry Smythe, kompan Dobbsa ;-) I nie pakowałby się w żadne walki, bo "po ch****j"?

ocenił(a) film na 9
Nyarli

No np.Pudzianowski;D

jazdowicz2666

Albo ten cały Kulej, co był najlepszy polski bokser.

Nyarli

http://akurat.org/wp-content/uploads/2011/11/marcin_najman_bokserr.jpg

separator

pasuje tylko ma brudne gacie

ocenił(a) film na 7
separator

to samo chciałem powiedzieć.

Nyarli

chudy łysy dresik z maczetą w ręce. Wszystkim z miejsca by wyjeżdżał z buta.

użytkownik usunięty
Nyarli

Nejman

za kasę mógłby go nawet żółtek transwestyta sprać. Nie powiem, szanowałem kolesia do momentu walki z Burneiką, i podsumowania go przez Saletę.

ocenił(a) film na 7
Nyarli

Pewnie jakiś dres ;D albo kibol z sąsiedniej gminy

ocenił(a) film na 7
Nyarli

Jako jedyny archetyp Polaka-wojownika w tym turnieju jesteście w stanie podać debila w skarpetkach i sandałach z piwem w ręce? Spójrzcie trochę dalej niż własne odbicie lustrze. Myślicie, że jesteście fajni? Nie jesteście.

ocenił(a) film na 7
korozjantka

Choć jedna normalna osoba. Przykre, że Polacy, młodzi Polacy mają takie zdanie o własnym kraju i swoich rodakach. Polska ma być z czego dumna, ze swej historii i tradycji. Niestety, niektórzy ocenią tylko na podstawie własnego wygladu.

korozjantka

Trafiłaś w dziesiątke - brawo!

ocenił(a) film na 8
Nyarli

nie pojawił się zawodnik, to i temat się nie pojawił XD

ocenił(a) film na 8
Nyarli

Zaczynałby walkę od zwrotu w kierunku przeciwnika: "No chodź ku*wa, no!":):P

Nyarli

Gratuluje wszystkim trafnej samooceny

ocenił(a) film na 6
Nyarli

Ja obstawiam górala szikagowskiego w kierpcach i baranicy.
On by wszystkim zaraz cipazeckom galanto......
A kolegów oburzonych proszę o trochę luzu.
Temat jest do zgrywy więc po co spinka ?

ocenił(a) film na 5
Nyarli

o matkooo, a ja gratuluję drodzy koledzy poczucia humoru. jak mów mój przedmówca zauważył: przecież to nie na poważnie ! :)

ocenił(a) film na 6
Nyarli

El Testosteron M.Najmaaaaan

Nyarli

Albo jakiś kibol z cegłą w ręku albo Ferdek Kiepski który przeciwnika znokautowałby puszką piwa.

ocenił(a) film na 8
Nyarli

Ludzie krytykują polaków. A przypomnijcie sobie przez co mamy wolny kraj. Jak nasi dziadkowie walczyli o wolność. Nie o takich rodakach powinniśmy mówić?

Nyarli

Biorąc pod uwagę, że akcja filmu rozgrywa się w 1925 roku raczej ciężko by było o brzuchatego Polaka w sandałach z puszką piwa i reklamówką z biedronki. Raczej byłby to małomówny, twardy chłop z sylwetką wyrzeźbioną na roli czy w kompalni walczący uliczną mieszanką boksu i zapasów. Taki młody Charles Bronson vel Karol Buczyński.

ocenił(a) film na 6
Yusuke_Tamagochi

Dokładnie taki zawodnik przyszedł mi do głowy po przeczytaniu tematu. Obowiązkowo musiałby też mieć wąsy a'la Piłsudski, modne w tamtych czasach. Widziałbym też w tej roli wojskowego mającego za sobą fronty I wojny światowej i Wojny Polsko-bolszewickiej. Najlepiej ułan, na oficjalnych spotkaniach dumnie prezentujący mundur galowy, a podczas właściwego turnieju noszący oficerki, spodnie i koszulę polową z podwiniętymi rękawami oraz polową rogatywkę, którą zdejmowałby tylko przed wejściem na ring. Jeśli chodzi o styl walki to opisany powyżej, ale bardzo brutalny co byłoby oczywiście wynikiem doświadczeń wyniesionych z pola walki.

ocenił(a) film na 9
Nyarli

Pewnie byłby podobny do zawodnika ze Związku Radzieckiego, tylko że byłby mniej wyrośnięty i nie miał takiej brody XDXD

ocenił(a) film na 7
Nyarli

wyglądałby jak twój stary po trzydniówce

ocenił(a) film na 7
Nyarli

Byłby to zapewne jakiś rabin w kapeluszu i po bokach zwisałyby mu kędziorki lokowane, w a'la sutannie (taki żydowski Neo) :D

ocenił(a) film na 8
Nyarli

Pudzian!!! I oczywiście sławne "Dawaj na ring" XD

użytkownik usunięty
zygi1066

Na te czasy mógłby to być np chłop pańszczyźniany albo szlachcic :).

ocenił(a) film na 7
Nyarli

Zważywszy na czas w którym działa się akcja filmu, jako nasz rodzimy "fajter" nadawałby się jakiś Janosik pokroju nieodżałowanego M.Perepeczki. Odziany w kierpce i góralskie odzienie z muskularnymi ramionami wraz z Pyzdrą i Kwiczołem jako sekundantami stworzyłby niezłe widowisko :)

Nyarli

Polski zawodnik, jak wszyscy przyjechałby zdobyć smoka, z tą różnicą, że nasz by ukradł. Pewnie zaraz po powrocie puściłby go na Allegro.

ocenił(a) film na 7
dnawrot

Nie porównuj wszystkich rodaków do siebie. To, że Ty kradniesz nie znaczy, że każdy Polak kradnie. Rozumiem głupie kawały Niemców, ale żeby sami Polacy mieli swój naród za złodziei? Żałosne.